اگر دوست دارید غذای ترکیه ای بخورید، بد نیست دستور لهمعجون یعنی پیتزای ترکی را بنویسید و تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه خمیر:
• پودر مخمر: سه و یكدوم قاشق چایخوری
• شكر: یكدوم قاشق چایخوری
• آب گرم: یك پیمانه آرد: 5 پیمانه
• نمك: 2 قاشق چایخوری آب: یكدوم پیمانه
• روغن مایع: یكچهارم پیمانه
مواد لازم برای سس سیر:
• ماست ساده: یك پیمانه
• جعفری ساطوری: 2 قاشق چایخوری
• سیر رنده شده: یك قاشق چایخوری
• نمك و فلفل سیاه: به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس گوشت:
• سیر: 3 حبه رنده شده
• پیاز متوسط: یك عدد ساطوری
• ریحان ساطوری: 3 قاشق غذاخوری
• نعناع ساطوری: 2 قاشق غذاخوری
• پاپریكا: یك قاشق چایخوری
• پودر زیره سبز: یكدوم قاشق چایخوری
• پودر تخم گشنیز: یكدوم قاشق چایخوری
• نصف فلفل دلمهای سبز: نگینی ریز
• نصف فلفل دلمهای قرمز: نگینی ریز
• آبلیمو ترش: 2 قاشق غذاخوری
• روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری
• گوجهفرنگی متوسط: 4 عدد
• گوشت چرخكرده گوسفند: 500 گرم
• رب گوجهفرنگی: 4 قاشق غذاخوری
• نمك و فلفل قرمز: به میزان لازم
روش تهیه:
1. یك تابه بزرگ را روی شعله متوسط داغ كنید. سیر، پیاز، جعفری، ریحان، نعناع، پاپریكا، تخمگشنیز، زیره، فلفلهای دلمهای، آبلیمو ترش، روغن زیتون و گوجهفرنگی را در غذاساز خمیر كنید.
2. گوشت چرخكرده و پوره سبزیجات را در تابه مخلوط كرده و 10 تا 15 دقیقه بپزید تا گوشت پخته شده و آب آن كشیده شود. نمك و فلفل آن را اندازه كرده و كنار بگذارید.
3. پودر مخمر و شكر را در یك پیمانه آب گرم حل كرده و 10 دقیقه روی آن را بپوشانید تا مخمر عمل كرده و روی آن كف كند. آرد و نمك را در یك كاسه بزرگ الك كرده و آب گرم و روغن را به آن اضافه كنید. مایه را مخلوط كنید تا به شكل خمیر درآید. اگر لازم بود یكدوم پیمانه آب باقیمانده را نیز اضافه كرده و خمیر را 8 دقیقه ورز دهید تا صاف و الاستیك شود. برای این كار از یك سطح آردپاشیشده استفاده كنید.
4. خمیر را گرد كرده و در یك كاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را ببندید و یك ساعت در جای گرم بگذارید. هنگامی كه حجم خمیر دو برابر شد یك دقیقه آن را ورز دهید و كنار بگذارید.
5. برای تهیه سس سیر، ماست، جعفری و سیر را مخلوط و نمك و فلفل آن را اندازه كنید.
6. خمیر را به 10 قسمت تقسیم كنید. هر یك را به شكل بیضی درآورده و ضخامت آن را به یكدوم سانتیمتر برسانید. مایه گوشت را روی آن داده و كنارههای آن را به اندازه 2-3 سانتیمتر به داخل برگردانید. لهمجون را 15-20 دقیقه در دمای 220 درجه سانتیگراد در طبقه وسط فر بپزید و با سس سیر سرو كنید.
بازگشت به صفحه نخست