روش تهیه لهمجون؛ پیتزا به سبک ترکی


اگر دوست دارید غذای ترکیه ای بخورید، بد نیست دستور لهمعجون یعنی پیتزای ترکی را بنویسید و تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه خمیر:

• پودر مخمر: سه و یك‌دوم قاشق چای‌خوری

• شكر: یك‌دوم قاشق چای‌خوری

• آب گرم: یك پیمانه آرد: 5 پیمانه

• نمك: 2 قاشق چای‌‌خوری آب: یك‌دوم پیمانه

• روغن مایع: یك‌چهارم پیمانه

 

مواد لازم برای سس سیر:

• ماست ساده: یك پیمانه

• جعفری ساطوری: 2 قاشق چای‌خوری

• سیر رنده شده: یك قاشق چای‌خوری

• نمك و فلفل سیاه: به میزان لازم

 

مواد لازم برای تهیه سس گوشت:

• سیر: 3 حبه رنده شده

• پیاز متوسط: یك عدد ساطوری

• ریحان ساطوری: 3 قاشق غذاخوری

• نعناع ساطوری: 2 قاشق غذاخوری

• پاپریكا: یك قاشق چای‌‌خوری

• پودر زیره سبز: یك‌دوم قاشق چای‌خوری

• پودر تخم گشنیز: یك‌دوم قاشق چای‌‌خوری

• نصف فلفل دلمه‌ای سبز: نگینی ریز

• نصف فلفل دلمه‌ای قرمز: نگینی ریز

• آب‌لیمو ترش: 2 قاشق غذاخوری

• روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری

• گوجه‌فرنگی متوسط: 4 عدد

• گوشت چرخ‌كرده گوسفند: 500 گرم

• رب گوجه‌فرنگی: 4 قاشق غذاخوری

• نمك و فلفل قرمز: به میزان لازم

 

 

 

روش تهیه:

1. یك تابه بزرگ را روی شعله متوسط داغ كنید. سیر، پیاز، جعفری، ریحان، نعناع، پاپریكا، تخم‌گشنیز، زیره، فلفل‌های دلمه‌ای، آب‌لیمو ترش، روغن زیتون و گوجه‌فرنگی را در غذاساز خمیر كنید.

2. گوشت چرخ‌كرده و پوره سبزیجات را در تابه مخلوط كرده و 10 تا 15 دقیقه بپزید تا گوشت پخته شده و آب آن كشیده شود. نمك و فلفل آن را اندازه كرده و كنار بگذارید.

3. پودر مخمر و شكر را در یك پیمانه آب گرم حل كرده و 10 دقیقه روی آن را بپوشانید تا مخمر عمل كرده و روی آن كف كند. آرد و نمك را در یك كاسه بزرگ الك كرده و آب گرم و روغن را به آن اضافه كنید. مایه را مخلوط كنید تا به شكل خمیر درآید. اگر لازم بود یك‌دوم پیمانه آب باقیمانده را نیز اضافه كرده و خمیر را 8 دقیقه ورز دهید تا صاف و الاستیك شود. برای این كار از یك سطح آردپاشی‌شده استفاده كنید.

4. خمیر را گرد كرده و در یك كاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را ببندید و یك ساعت در جای گرم بگذارید. هنگامی كه حجم خمیر دو برابر شد یك دقیقه آن را ورز دهید و كنار بگذارید.

5. برای تهیه سس سیر، ماست،‌ جعفری و سیر را مخلوط و نمك و فلفل آن را اندازه كنید.

6. خمیر را به 10 قسمت تقسیم كنید. هر یك را به شكل بیضی درآورده و ضخامت آن را به یك‌دوم سانتی‌متر برسانید. مایه گوشت را روی آن داده و كناره‌های آن را به اندازه 2-3 سانتی‌متر به داخل برگردانید. لهمجون را 15-20 دقیقه در دمای 220 درجه سانتی‌گراد در طبقه وسط فر بپزید و با سس سیر سرو كنید.

 

بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۸ مرداد
کدخبر:7163منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۳ بيست و هشتم مردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-7163.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر