شورای نظارت به ضرغامی درباره تبلیغات تلویزیونی تذکر داد


شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما تبلیغات فزاینده پیام های بازرگانی با تبلیغ جوایز هنگفت و قرعه کشی های متعدد را نامناسب ارزیابی کرد و این رویه را نیازمند اصلاح سریع دانست.

به گزارش لقمه، چندی است تبلیغات تلویزیونی حجم زیادی از کنداکتور شبکه‌های تلویزیونی را به خود اختصاص داده است. این تبلیغات به صورت میان برنامه و گزارش‌های رپورتاژگونه در ابتدا و انتهای برنامه‌ها دیده می‌شوند و گاهی خود به اندازه یک برنامه تلویزیونی محصولات یک برند و کمپانی صنعتی را تبلیغ می‌کنند.

پیش از این بعضی از کارشناسان ارتباطات و منتقدان توصیه‌هایی را نسبت به حجم این تبلیغات و تاثیری که بر سبک زندگی اسلامی می‌گذارند هشدار‌هایی داده بودند. از جمله افرادی که به روند تبلیغات تلویزیونی در تلویزیون اشکال وارد کرده بودند حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهور و همچنین نماینده قوه مجریه در شورای نظارت بر سازمان صداوسیماست که در گفتگویی با خبرگزاری مهر اعلام کرده بود که رویکرد تلویزیون در برابر تبلیغات با اقتصاد مقاومتی مغایر است. همچنین کالاهای تبلیغاتی معمولا بدون تبلیغ تلویزیونی فروش نمی‌روند و این نشان می‌دهد که اینها نیازهای کاذب هستند و علاوه بر آن با شعارها و اصول ما مثل اقتصاد مقاومتی، اصلاح الگوی مصرف و خودکفایی اقتصادی چندان همخوانی ندارند.

همچنین شجاعی کیاسری نماینده مجلس شورای اسلامی در شورای نظارت بر صداوسیما نیز پیش از این بیان کرده بود که خود تلویزیون نیز به این حجم از تبلیغات راضی نیست اما چون باید دو سوم از بودجه خود را از این طریق تامین کند چاره‌ای ندارد و دولت باید بودجه بیشتری به سازمان صداوسیما بدهد.

و حالا شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما نسبت به روند این تبلیغات تذکر داده و در گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران آورده است:

شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما روند پخش پیام‌های بازرگانی و تبلیغات فزاینده این پیام ها با تبلیغ جوایز هنگفت و قرعه کشی های متعدد را نامناسب دانسته و این نوع تبلیغات را دارای اشکالات اساسی عنوان نموده که نیازمند اصلاح سریع این رویه است.

ایجاد فضای تبلیغاتی ناسالم، ترویج رویکردهای مادی گرایانه و ضد ارزشی و روحیات عافیت طلبی در مقابل کار و تلاش همراه با تبلیغ نمادهای زندگی غربی و متعارض با سبک زندگی دینی و ایرانی، ترغیب مخاطبان به استفاده از محصولات و برندهای خارجی، ترغیب به مال اندوزی کاذب و نامتعارف از طریق اهدای جوایز در قرعه کشی محصولات، ذائقه سازی برای استفاده از غذاهای آماده و به تصویر کشیدن زن در لفافه گرایش‌های فمینیستی و نگاه ابزاری به آن از جمله موارد مورد انتقاد شورای نظارت در پخش پیام‌های بازرگانی بوده است که باعث نقض صریح بندهای دستورالعمل‌های اجرایی تولید، تامین و پخش برنامه‌ها شده است.

مراتب تذکر، طی نامه ای از سوی رئیس شورای نظارت به رئیس سازمان صدا و سیما ابلاغ شد.

بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۳ يکشنبه ۲ شهريور
کدخبر:7207منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۳ دوم شهريورلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-7207.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر