باور غلط درباره داروهای گیاهی


باورهای غلطی درباره گیاهان دارویی وجود دارد و بسیاری از افراد تصور می‌کنند که داروهای گیاهی بدون عارضه هستند.

به گزارش لقمه، مصرف خودسرانه داروهای گیاهی به بدن آسیب وارد می‌کند و باورهای غلطی درباره گیاهان دارویی وجود دارد و بسیاری از افراد تصور می‌کنند که داروهای گیاهی بدون عارضه هستند.

باور غیر علمی در اذهان عمومی رایج شده است که داروهای گیاهی خیلی کم خطرتر از داروهای شیمیایی هستند. در حالی که یک داروی گیاهی با دُوز درمانی مناسب می‌تواند موثر باشد و مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند باعث مسمومیت فرد شود. بنابراین 6 باور غلط در زمینه داروهای گیاهی وجود دارد.

باور اول: داروهای گیاهی هیچ عارضه ای ندارند
واضح است که داروهای گیاهی هم مانند داروهای شیمیایی، دارای عوارض خاص خودشان هستند و لازم است بیمار قبل از مصرف، نسبت به آنها آگاهی کافی پیدا کند. ضمن اینکه همه فرآورده‌های گیاهی احتمال ایجاد حساسیت را دارند و باید به این نکته توجه شود.

باور دوم: داروهای گیاهی در دوران بارداری و شیردهی بی ضرر هستند
برخی فرآورده‌های گیاهی ( با مقادیر دارویی) در دوران بارداری منع مصرف دارند و ممکن است باعث وارد آمدن صدمه به جنین و یا حتی سقط جنین شوند؛ بنابراین حتما قبل از مصرف هرنوع داروی گیاهی در دوران بارداری و حتی شیردهی، با پزشک یا متخصص داروهای گیاهی مشورت کنید.

باور سوم: مصرف داروهای گیاهی برای کودکان هیچ مانعی ندارد
مصرف ترکیبات گیاهی به خصوص در کودکان زیر 2 سال، می تواند باعث بروز واکنش های حساسیتی شدید یا مشکلات تنفسی شود؛ پس احتیاط کنید.

باور چهارم: مصرف همزمان داروهای گیاهی با داروهای شیمیایی هیچ تداخلی ندارد
بسیاری از داروهای گیاهی با داروهای شیمیایی تداخل دارند و باعث افزایش یا کاهش اثر آنها می‌شوند؛ بنابراین اگر داروی شیمیایی مصرف می‌کنید، قبل از مصرف هر نوع داروی گیاهی، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

باور پنجم: داروها و عصاره‌های گیاهی به هر روشی که تهیه شود، مفید و قابل استفاده هستند
اگر بسیاری از گیاهان به روش درست فرآوری نشوند، ممکن است مواد موثر و ترکیبات مفید خود را از دست بدهند. بعضی از این ترکیبات به حرارت حساس هستند و همچنین شرایط و حتی ظروف نگهداری آن ها هم در حفظ ترکیبات مفید آنها موثر است.
باور ششم: داروهای گیاهی نیاز به تنظیم دوز ندارند

در تمام موارد دُوز عصاره یا اسانس گیاهی مورد نظر، در میزان اثر درمانی آنها مهم است. ضمن اینکه بسیاری از گیاهان دارای حداقل دُوز سمی هستند و اگر بیشتر از این مقدار مصرف شوند، می‌توانند باعث بروز سمیت‌های قلبی، کبدی و کلیوی شوند.



بازگشت به صفحه نخست
 

در تاریخ ۱۳۹۳ شنبه ۸ شهريور
کدخبر:7228منبع:تندرستانتاریخ انتشار:۱۳۹۳ هشتم شهريورلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-7228.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر