ایران اولین تولیدکننده انجیر خشک دنیا


ایران اولین تولید کننده انجیر خشک دنیاست و استان فارس 90 درصد تولید انجیر خشک کشور را به خود اختصاص داده و مابقی مربوط به استان های مرکزی، زنجان، لرستان، ایلام، کرمانشاه، مازندران، گیلان، خراسان و هرمزگان است.

به گزارش لقمه، سعید عشقی - دانشیار بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز - متوسط برداشت از هر هکتار را کمتر از یک تن عنوان و اظهار کرد: شهرستان استهبان با بیش از 23 هزار هکتار، بیشترین سطح زیر کشت انجیر (حدود 57 درصد) را به خود اختصاص داده است.

این استادیار دانشگاه خاطرنشان کرد: شهرستان‌های نی‌ریز با 7600 هکتار، داراب با 4850 هکتار، جهرم با 4200 هکتار، کازرون با 3200 هکتار و فیروزآباد با 1020 هکتار از جمله شهرستان‌های تولید کننده انجیر در فارس به‌شمار می‌روند.

عضو هیات علمی قطب علمی انجیر دیم دانشگاه شیراز گفت: بیشتر باغ‌های انجیر دیم استان فارس در شیب های تند و بلندی هایی قرار دارد که گذر از آن ها بسیار سخت است و از 250 سال گذشته در نتیجه تلاش و سخت کوشی نسل های پیشین به عنوان سرمایه ای ملی به یادگار مانده است.

عشقی گفت: این باغ ها علاوه بر ایجاد شغل، تامین غذا و تلطیف هوا به عنوان سرمایه عظیم ملی و یک بانک ژن گیاهی مد نظر هستند.

وی خاطر نشان کرد: کاهش نزولات آسمانی در دهه گذشته، صدمات جبران ناپذیری به پیکره باغ های انجیر دیم کشور به ویژه انجیرستان استهبان وارد کرده است و بنابراین پژوهش های لازم در زمینه های مختلف جهت بهبود وضعیت حاضر و توسعه کشت انجیر ضروری است.

دبیرنخستین همایش ملی انجیر دیم صادرات انجیر خشک را دارای ارزشی جهانی برشمرد و افزود: به دلیل آب و هوای مناسب و نور کافی و همچنین ارگانیک بودن، انجیر استان فارس از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است و می تواند بیش از این در بازار جهانی عرضه شود.

وی یاداور شد: نخستین همایش ملی انجیر دیم 18 شهریور با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی، پژوهشگران، اساتید، دانشجویان و جمعی از مسئولان استانی در دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز برگزار می‌شود.

عشقی هدف از برگزاری همایش را ارائه و تبادل آخرین یافته های علمی پژوهشگران، ایجاد تعامل بین صاحبان عرصه علم و عمل و دستیابی به راه کارهای علمی و عملی برای بهبود کمیت و کیفیت انجیر عنوان کرد.

دانشیار بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز روش‌های ذخیره نزولات جوی و مدیریت آب، راهکارهای اضطراری کاهش اثرات خشکسالی بر باغات انجیر دیم، فیزیولوژی رشد و نمو انجیر دیم، روش‌های برداشت و فرآوری انجیر دیم، به نژادی، تکثیر و فن آوری‌های نوین در انجیر دیم، جنبه‌های اقتصادی و اجتماعی انجیر دیم و مدیریت آفات و بیماری های انجیر دیم را از محورهای نخستین همایش ملی انجیر دیم برشمرد.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۳ شنبه ۱۵ شهريور
کدخبر:7266منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۳ پانزدهم شهريورلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-7266.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر