در فصل بهار اكثر میوه و سبزیهای بهاری میتواند نقش بهسزایی در سبد خانوادهها داشته باشد. خورش كنگر یکی از انواع خورش هاست که خیلی از جوانترها با طرز تهیه آن كمی مشكل دارند.
لقمه: در میان غذاهای سنتی، خورشها جایگاه ویژهای دارند. اغلب آنها در وعده ناهار و همراه با برنج در میان سفره حاضر میشوند و از آنجا كه حداقل سه گروه غذایی در تهیهشان به كار میرود در دسته غذاهای سالم و مغذی به حساب میآیند. در میان آنها، خورش كنگر نیز ارزش غذایی قابلتوجهی دارد كه البته بسته به شرایط وزنیتان بهتر است آنرا با كمی برنج یا تکهای نان میل كنید.
مواد اولیه:
سینه یا ران مرغ سه عدد
پیاز ریزشده یك پیمانه
كنگر پاكشده 500 گرم
روغن 2/3 پیمانه
زردچوبه نصف قاشق مرباخوری
آب لیموترش دو قاشق سوپخوری
رب گوجهفرنگی سه قاشق سوپخوری
نمك و فلفل به میزان لازم
زعفران دمكرده یك قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
ابتدا مرغها را شسته، نیمی از پیاز را با كمی روغن تفت داده تا طلایی شود. سپس مرغ را اضافه كرده و تفت میدهیم تا طلایی شود. زردچوبه را اضافه كرده و چهار لیوان آب میریزیم تا بپزد. كنگر را پاك و تیغهای آن را میبریم و داخل آب سرد، یك قاشق سوپخوری آب لیموترش میریزیم تا رنگ كنگر سیاه نشود. كنگرهای پاككرده را به اندازه دلخواه برش داده و با چهار قاشق سوپخوری روغن تفت میدهیم. باقیمانده پیاز را داخل آن ریخته سپس رب گوجهفرنگی را میافزاییم. اواخر طبخ مرغ، كنگر را اضافه كرده میگذاریم روی حرارت ملایم پخته و خورش جا بیفتد. در پایان نمك و زعفران و كمی آبلیمو داخل خورش میریزیم.