یک کارشناس تغذیه ضمن اشاره به افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به سرماخوردگی قرار دارند، گفت: مصرف مکملهای ویتامین C تاثیر چندانی در پیشگیری از سرماخوردگی ندارد.
به گزارش لقمه، لیلا رضازاده در گفتوگویی با اشاره به نزدیک شدن فصل سرما و احتمال افزایش موارد سرماخوردگی، اظهار کرد: برخی مواد غذایی میتوانند به تحریک و تقویت سیستم ایمنی کمک کنند.
وی ویتامین E را از جمله عوامل موثر در تقویت سیستم ایمنی دانست و گفت: این ویتامین در انواع مغزها و غلات سبوسدار وجود دارد. ویتامین C هم از دیگر موادی است که میتواند در تقویت سیستم ایمنی موثر باشد که در مرکبات، کیوی، گوجه و ... یافت میشود.
رضازاده با اشاره به اینکه بسیاری از افراد در فصل سرد برای پیشگیری از سرماخوردگی به مصرف مکملهای ویتامین C روی میآورند، ادامه داد: این مکمل نقش موثری در پیشگیری از سرماخوردگی ندارد، اما میتواند دوران بیماری را کوتاه کند.
وی از «روی» نیز به عنوان دیگر ماده تقویت کننده سیستم ایمنی یاد کرد که به بهبود سریع سرماخوردگی هم کمک میکند و در گوشت، غلات و تخم مرغ وجود دارد.
این کارشناس تغذیه با تاکید بر اینکه نباید مصرف روی نیز خودسرانه و زیاد باشد، یادآوری کرد: مصرف بیش از حد روی نیز نتیجه عکس خواهد داد و به سیستم ایمنی آسیب میرساند.
رضازاده گفت: سلنیوم نیز که در موادی مانند مغزها و غلات وجود دارد برای تقویت سیستم ایمنی مفید است.
وی معتقد است، افرادی که کم خونی فقرآهن دارند بیشتر در معرض سرماخوردگی و آن هم سرماخوردگیهای طولانی مدت هستند و میتوان این کمبود آهن را از طریق گوشت، حبوبات و سبزیجات برگ سبز تامین کرد.
رضازاده افزود: بهتر است همه این مواد از منابع طبیعی تامین شوند و تا حد امکان از مکملها استفاده نشود.
بازگشت به صفحه نخست