رییس اتحادیه میوه و سبزیفروشان با تاکید بر این که این صنف فروش فوقالعاده برگزار نمیکند، اظهار کرد: فروش فوق العاده در میوه فروشی اصلا جواب نمیدهد چرا که میوه آخرین خرید مردم است و با توجه به این که سریعالفساد بوده و همه شرایط نگهداری میوه را ندارند نمیتوان فروش فوق العاده برگزار کرد.
لقمه: سیدحسین مهاجران با تاکید بر این که مردم از 25 اسفند ماه تا 15 فروردین ماه خرید میوه میکنند، گفت: 400 مغازه در طرح تنظیم بازار در نظر گرفته شده که میوه را به قیمت ذخیره سازی مانند پنج الی شش سال گذشته عرضه میکند.
وی افزود: مشخصات مغازهها و فروشندگان را در اختیار سازمان بازرگانی قرار میدهیم، آنها بررسی کرده و تا زمان توزیع هم فراخوان میدهیم. و بنرهایی آماده میکنیم و دستورالعمل را ابلاغ میکنیم اما تاکنون دستورالعمل صادر نشده است.
مهاجران با تاکید برا ینکه روز پنجشنبه موز کیلویی تا 2200 تومان به فروش رفت به نرخها میوه اشاره کرد و افزود: قیمت خیار همچنان بالاست، گوجه فرنگی نیز کمتر شده اما تا 10 روز آینده گوجه بوشهر و بندرعباس هم به بازار میآید تا قیمت متعادل شود. در حال حاضر قیمت گوجه خوبی در میدان از 800 تومان به 1200 تومان رسیده تا وقتی که گوجه بوشهر و بندرعباس به بازار بیایند و قیمت گوجه کاسته شود. نرخ پرتقال و سیب نیز مانند دو ماه گذشته است و تغییری نکرده است. نارنگی پاکستان که به صورت قاچاق وارد میدان میشود با قیمت 1500 تومان به فروش میرود.
رییس اتحادیه میوه و سبزیفروشان در واکنش به این پرسش که آیا عرضه نارنگیهای پاکستانی به بازار تولیدات داخلی لطمه نمیزند، گفت: حتما شرایطی بوده که نارنگی قاچاق شده؛ با توجه به این که نارنگی و لیموشیرین در این فصل سرما آسیب دیدهاند خیلی از آنها استقبال نمیشود از سوی دیگر نارنگی بندرعباس از بهترینهاست و مثل آن در دنیا نیست. بنابراین اگر نارنگی پاکستانی نیز کیلویی 200 تومان عرضه شود قیمت نارنگی بندرعباس همچنان ثابت میماند.
وی تاکید کرد: نارنگی ساری نیز تا آخر دی ماه مورد استقبال قرار میگیرد اما پس از آن طرفدار زیادی ندارد.
مهاجران با تاکید بر این که خیار جیرفت به صورت گسترده عرضه میشود و با قیمت 1100 تا 1200 تومان به فروش میرسد، تصریح کرد: خیار گلخانهای نیز کیلویی 2000 تومان در میدان عرضه میشود و نرخهای مذکور در خرده فروشیها با 35 درصد سود محاسبه میشود.
رییس اتحادیه میوه و سبزیفروشان خاطرنشان کرد: خیار در سال گذشته به کرایهاش نمیارزید و در جیرفت با قیمت کیلویی 100 تومان عرضه میشد. امسال سیب زمینی فراوان کاشتند و خریداری نیست حال سال دیگر باز هم خیار میکارند.
مهاجران تاکید کرد: باید دستورالعمل کاشت و برداشت بدهیم که میوه یک سال خار و یک سال انقدر آقا نشود.
وی ادامه داد: کاشت باید به حد نیاز مصرف کننده باشد و با کشاورزی باید با عقلمان برخورد کنیم و کارها را کارشناسی کرده و شناخت داشته باشیم تا بی جهت یک چیزی را منع نکنیم که بعد گرفتار شویم.