نان نعمتی بسیار مهم در زندگی ما انسان هاست که به سختی به دست می آید
به گزارش لقمه، برای اینکه بدانید از این نعمت چگونه نگه داری کنیم این مطلب را بخوانید:
1- بر روی هم قرار دادننانهای داغ بر روی هم، کپک زدگی را تسریع می کند.
2 - قبل از سرد شدن کامل نان ها، آنها را دسته نکنید. نان سرد شده را نیز در پلاستیک دربسته بگذارید.
3 - قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع میکند و بهترین محل نگهداری نان برای مدت نسبتاً طولانی، فریزر و بهترین روش گرم کردن آن، استفاده از مایکروفر یا توستر است.
4 - باید از نایلون مخصوص فریزر برای نگهداری نان استفاده کنید. نایلونها را مکرر استفاده نکنید و در نایلون ها را هم باز نگذارید.
5 - اگر بستهبندی نان خوب نباشد یا کیسه پاره شده باشد. باعث میشود نان خشک شود و کیفیتش افت کند.
6 - همان گونه که بعضی از برنج ها پخت خوبی ندارند، آرد نامرغوب نیز پخت خوبی نخواهد داشت.
7 - خرید نان مازاد بر نیاز روزانه، یکی از علل افزایش ضایعات نان است. از خرید نان اضافی خودداری کنید.
8 - از خوردن نان سبوسدار در وعده های غذای خود غافل نشوید؛ مصرف نان سبوسدار در هر وعده غذایی تا حدود زیادی خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گوارشی را کاهش میدهد.
9 - خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون میشود.
10 - نان های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان های سفید و روشن دارند.
11 - انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث تغییر حالت ظاهری، بیات شدگی زودرس، تسریع در کپک زدگی، تشدید ضایعات و ایجاد بیماری گوارشی میشود و در واقع بین حرارت، رطوبت و کپک زدگی رابطه مستقیم وجود دارد؛ در نتیجه نانهایی که به صورت داغ بر روی هم دسته شوند، محیط مناسبی را برای فساد میکروبی و کپک زدگی فراهم می سازند.
12 - هر چه سبوس آرد بیشتر، ارزش غذایی آن نیز افزونتر و هرچه سبوس آرد کمتر، ارزش غذایی آن نیز کمتر و کیفیت نان نیز پایین تر خواهد بود.
13- نان خوب نانی است که آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوایش ماهر و مصرف کننده آن واقف به اصول نگهداری صحیح باشد.
- طبق آمار در ایجاد ضایعات نان، مردم 20 درصد، نانوایان 30 درصد و آرد مصرفی 50 درصد تأثیر گذارند
بازگشت به صفحه نخست