رییس سازمان غذا و دارو گفت: برچسبگذاری ظرف 18 ماه در تمام فرآوردههای غذایی جدید به صورت اجبار در خواهد آمد به طوری که مردم متوجه میشوند هیچ فرآورده غذایی میزان شکر، نمک، چربی و اسید چرب آن چقدر است.
به گزارش خبرنگار لقمه، همایش روز جهانی غذا، صبح امروز چهارشنبه 23 مهرماه با حضور وزیر بهداشت و درمان، رئیس سازمان غذا و دارو، روسای کمیسیون های بهداشت و درمان و کشاورزی و جمعی از صاحبان صنایع غذایی کشور در سالن اجلاس سران برگزار شد.
«رسول دیناروند» رئیس سازمان غذا و دارو در این همایش گفت: سازمان غذا و دارو متولی وظیفه سنگینی است که عمدتاً وزارتی است و بخشی از آن متوجه کالاهایی است که باید ایمنی و سلامت آن تضمین شود و بخشی متوجه فرآوردههایی است که برای پیشگیری از بیماریها و بخشی در درمان باید مطرح شود اما بخش متوجه فرآوردههای غذایی است که ابعاد گستردهای پیدا میکند. یک چهارم هزینه درآمد هر خانوار در کشور صرف غذا میشود و در تولید ناخالص ملی نیز همین سهم وجود دارد بنابراین غذا از نظر اشتغال و سهم سلامت و از هر منظری بسیار مهم است.
وی بیان کرد: امروز اثبات شده بار اول بیماریهای متوجه غیرواگیر است و مرگ ناشی از این بیماریها بالاست مانند بیماریهای قلبی، دیابت و سرطان که به شیوه زندگی وابستهاند. بنابراین اگر کشورها بخش عمدهای از نوع تغذیه و شیوه زندگی را درست کنند میتوانند تا 10 سال به عمر مردم اضافه کنند و در ایران میتوان از 73 به بیش از 80 سال سن مردم را افزایش داد که با هیچ دارویی امکانپذیر نیست.
رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: ما طرفدار غذاهای ارگانیک هستیم اما هنوز سهم ناچیزی دارد و نمیتوانیم انتظار داشته باشیم غذای بشر به شکل ارگانیک تولید شود از طرفی روشهای نوین کود و سموم نیز وجود دارد بنابراین هر چه تولید غذا صنعتیتر میشود نظارت نیز باید بیشتر شود این در حالی است که با پیشرفت علم تقلب هم بیشتر میشود.
وی افزود: عدهای سودجو با استفاده از دانش و تکنولوژی در جهت خلاف این فرآوردههای غذایی را با ظاهر زیبا و با قیمت پایین عرضه میکنند که شناسایی آنها نیاز به خلاقیت دارد.
دیناروند از امضای تفاهمنامهای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و گفت: این تفاهمنامه با اعتبار 18 میلیارد تومانی به گونهای است که روشهای صحیح و دقیقی را برای شناسایی تقلبها و آلایندهها در آزمایشگاه مرجع مستقر میکند که با استفاده از تجارب بینالمللی ظرف 2 تا 3 سال میتوانیم به توان مناسبی برسیم. متأسفانه دستگاههای نظارتی مشمول سیاست کوچکسازی دولت شدند بدون توجه به اینکه این سازمانها حاکمیتی هستند و به جای کوچکسازی نیاز به تقویت دارند با این حال کارهای بسیار خوبی در حال انجام است و از مجلس انتظار داریم زیرساختهای قانونی را ایجاد کند و دستگاه قضا نیز در برخورد با متخلفان به ما کمک کند.
وی همچنین از بهرهمندی ظرفیت بخش خصوصی و مردم در امر نظارت بر فرآوردههای غذایی خبر داد و افزود: ما با این امکانات دولتی موجود نمیتوانیم نظارت خوبی داشته باشیم بنابراین به بخش خصوصی مجوز میدهیم تا به کمک دولت بیایند.
رئیس سازمان غذا و دارو اظهار کرد: اقدام دیگری که در حال انجام است برچسبگذاری فرآوردههای غذایی است که برای مردم کمک کننده خواهد بود تا خودشان کنترل، نظارت و تصمیم بگیرند به این شکل که این برچسبها از سه رنگ قرمز، سبز و زرد برخوردارند و چراغ راهنمای تغذیه مردم خواهد بود.
دیناروند توضیح داد: این برچسبگذاری ظرف 18 ماه در تمام فرآوردههای غذایی جدید به صورت اجبار در خواهد آمد به طوری که مردم متوجه میشوند هیچ فرآورده غذایی میزان شکر، نمک، چربی و اسید چرب آن چقدر است اگر فرآوردهای برچسب قرمز داشت باید در مصرف آن مراقبت کنند اگر به رنگ سبز بود نگرانی وجود ندارد و مطلوب است و اگر زرد بود به معنی هشدار است که باید در مصرف آن احتیاط به خرج دهند. وزارت بهداشت فرآوردههای مفید و مضر را به مردم معرفی میکنند و در این میان از فرآوردههایی که مناسب هستند تقدیر میکنند که تاکنون از صد فرآورده تقدیر شده است.
وی همچنین برنامه دیگر این سازمان را تسهیل در کار صنعت و تولید معرفی کرد و گفت: ما به عنوان دستگاهی که در گلوگاه تولید فعالیت میکنیم نگاه تسهیل را دنبال میکنیم به طوری که سختگیریها در عرصه بازار افزایش خواهد یافت اما نگاهمان قبل از ورود به بازار با نگاه تسهیل خواهد بود.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اعتماد و کمک به صنعت و کنترل در عرضه نگاه جدیدی است که پیگیری خواهد شد. کار دیگری که دنبال خواهد شد تعاملات بین بخشی است، سازمان غذا و دارو تنها سازمان نظارتگر نیست و سازمانهای دیگر طبق قانون موظف هستند و ما نمیتوانیم تقابل و تضاد با یکدیگر داشته باشیم بنابراین باید از موازی کاری پرهیز کرد و تفاهمنامههای خوبی در این رابطه با سازمانهای دیگر به امضا رسیده است.
بازگشت به صفحه نخست