مواد غذایی مناسب برای لثه


با انتخاب غذاهای سالم و مفید می‌توان از بروز بیماری‌های لثه پیشگیری کرد. با ما باشید تا با مواد غذایی محافظ لثه بیشتر آشنا شوید.

 به گزارش لقمه، مواد غذایی جزویی از عوامل به وجود آورنده‌ی ورم لثه محسوب می‌شود. اولین علت بروز این بیماری‌ها شامل تجمع باکتری‌ها در جرم‌هایی است که روی دندان‌ها کشیده می‌شود و در نتیجه لثه‌ها دچار التهاب و خونریزی می‌شوند. کافی است که به‌طور مرتب دندان‌هایتان را تمیز کنید و بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.

بااین‌حال همیشه جرم‌های دندان حاوی باکتری‌هایی هستند که اگر حواستان نباشد باعث بروز واکنش‌های التهابی می‌شوند و به بافت لثه‌ها آسیب می‌زنند. در نتیجه لثه‌ها منقبض‌شده و عفونت‌ها شکل می‌گیرند. این عفونت به استخوان تکیه‌گاه لثه حمله کرده و به آن نیز آسیب می‌زند. این همان بیماری پریودنتیت است که متاسفانه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را به میزان 15 درصد افزایش می‌دهد.

خوشبختانه ویتامین‌هایی مانند ویتامین C و E، زینک و فولات از لثه‌ها و قلب محافظت می‌کنند. در نتیجه می‌شود با انتخاب غذاهای سالم و مفید از بروز این بیماری‌ها پیشگیری کرد. با ما باشید تا با مواد غذایی محافظ لثه بیشتر آشنا شوید.

صبحانه را کامل بزنید

یک صبحانه‌ی کامل و مناسب برای حفظ سلامت لثه‌ها موثر است. شیر، سرشار از کلسیم؛ یعنی همان ماده‌ی معدنی محافظ لثه‌ها است. نتایج پژوهشی که روی 13000 داوطلب انجام شده است نشان می‌دهد خطر ابتلا به التهاب لثه در افرادی که مواد غذایی سرشار از کلسیم نمی‌خورند دو برابر است. دانشمندان معتقدند که این ماده‌ی معدنی با باکتری‌هایی که فک را تهدید می‌کنند مقابله کرده و باعث تقویت آن‌ها می‌شوند.

علاوه بر این محققان به این نتیجه رسیدند افرادی که روزانه چند سهم غذایی غلات کامل میل می‌کنند به میزان 15 درصد کمتر در معرض این بیماری قرار می‌گیرند. این مواد غذایی با ممانعت از افزایش قند خون مانع از واکنش‌های گلیکوژن می‌شود که به التهاب بافت‌های نرم مانند لثه‌ها آسیب می‌زند.

توجه داشته باشید که آب پرتقال سرشار از ویتامین C است که باعث احیای لثه‌ها می‌شود. افرادی که به میزان کافی از این ویتامین بهره‌مند هستند لثه‌های سالم‌تری دارند.

صبحانه‌ی کاملی حاوی غلات کامل و لبنیات و ویتامین C میل کنید. مابقی روز نیز 5 تا 6 سهم غذایی غلات کامل میل کنید. هر سهم غذایی معادل یک فنجان غلات، نصف فنجان پاستاها یا برنج یا یک برش نان کامل می‌باشد.

روزانه 1000 تا 1200 میلی‌گرم کلسیم نیاز دارید که معادل یک فنجان شیر یا یک پیاله ماست کم‌چرب و یک پیاله اسفناج یا یک قوطی ماهی ساردین است.

اگر اهل غلات صبحانه هستید حواستان باشد شیر جمع شده در ته پیاله را حتماً سر بکشید. زمانی که غلات در شیر غرق می‌شوند بخش اعظمی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی خود را به شیر پس می‌دهند. در نتیجه این شیر یک معجون است که نباید از دست داد.

گوشت گاو و بره

این مواد غذایی حاوی پروتئین همچنین سرشار از زینک(روی) است. زینک یک ماده‌ی معدنی مفید با خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی قوی است که عملکرد سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و با بروز عفونت لثه مقابله می‌کند. حواستان باشد که ویتامین B6 نیز همین خواص را دارد که به میزان زیادی در گوشت گاو موجود است.

نتایج پژوهشی که به مدت یک سال در دانشگاه پنسیلوانیا انجام شده است نشان می‌دهد افرادی که ویتامین A و B6 کمتری مصرف می‌کنند بیشتر از مشکلات دندانی و به‌خصوص پریودنتیت رنج می‌برند. توجه داشته باشید که خانم‌ها روزانه 8 میلی‌گرم و آقایان 11 میلی‌گرم زینک نیاز دارند که با مصرف یک تکه گوشت گاو کباب شده تامین می‌شود. نیاز روزانه‌ی خانم‌ها به ویتامین ب٦ 1.3 تا 1.5 میلی‌گرم و برای آقایان 1.3 و 1.7 میلی‌گرم است. 90 گرم تن ماهی 0.88 میلی‌گرم، یک عدد سیب‌زمینی متوسط 0.2 میلی‌گرم، یک عدد موز 0.55 میلی‌گرم، 90 گرم گوشت شانه‌ی گاو 0.53 میلی‌گرم ویتامین B6 دارند.


مولتی‌ویتامین

مولتی‌ویتامین‌ها مانع از بروز کمبود مواد مغذی محافظ بدن می‌شوند. اگر سیگار می‌کشید باید بدانید که بدنتان نیاز به ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری دارد. اگر کم غذا هستید و گوشت کمی مصرف می‌کنید یا از مشکلات گوارشی رنج می‌برید احتمال اینکه در معرض کمبود زینک(روی) قرار داشته باشید زیاد است. در این صورت مکمل‌های مولتی‌ویتامین به دردتان می‌خورد.

مکمل ویتامین B6

کمبود ویتامین B6 در نتیجه‌ی مصرف کم غلات کامل، حبوبات و گوشت بروز می‌کند. اگر تصور می‌کنید دچار کمبود این ویتامین شده‌اید از مکمل‌های ویتامین B6 استفاده کنید. توصیه می‌کنیم با پزشک مشورت کنید اما در حالت کلی مصرف روزانه یک عدد قرص کافیست.

مکمل کلسیم

مصرف مکمل کلسیم به افرادی توصیه می‌شود که لبنیات یا سبزیجات سبز تیره‌ی کمی مصرف می‌کنند. 1000 تا 1200 میلی‌گرم از این ماده‌ی معدنی با در نظر گرفتن کلیسم ناشی از مصرف مواد غذایی کافیست.

میوه‌ها و سبزیجات سرشار از آنتی‌اکسیدان را دریابید

بتاکاروتن که در بدن ما به ویتامین A تبدیل می‌شود یک آنتی‌اکسیدان قوی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

اسفناج و سبزیجات برگ سبز دیگر، سیب‌زمینی شیرین، هویج، کدو، طالبی، زردآلو و کلاً میوه‌های نارنجی سرشار از این آنتی‌اکسیدان هستند. توجه داشته باشید که ویتامین C نیز با عفونت‌ها مقابله می‌کند و به میزان قابل‌توجهی در مرکبات، فلفل دلمه‌ای‌ و بروکلی موجود است.

توصیه می‌کنیم روزانه میوه و سبزیجات تازه به‌خصوص سبزیجات زرد و سبزیجات برگ‌دار مصرف کنید. مصرف میوه‌هایی که ذکر شد را فراموش نکنید. بدن ما روزانه به 5 تا 6 فنجان میوه و سبزیجات نیاز دارد.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۳ يکشنبه ۴ آبان
کدخبر:7595منبع:تبیانتاریخ انتشار:۱۳۹۳ چهارم آبانلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-7595.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر