آش دوغ یکی از غذاهای محلی خطه آذربایجان است که البته در اردبیل به شیوه زیر تهیه می کنند.
مواد لازم برای برای 6 نفر:
گوشت چرخ کرده=300 گرم - پیاز=2 عدد - آرد برنج=نصف لیوان - تخم مرغ=2عدد - سبزی(تره،گشنیز و سیر)=1 کیلو - نخود و لوبیای پخته=2 لیوان - برنج=نصف لیوان - دوغ=4 کیلو - روغن،نمک و فلفل=بمیزان لازم - پیاز داغ=2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
گوشت را با نمک، فلفل و پیاز مخلوط می کنیم و بشکل قلقلی ریز درمی آوریم. سپس در کمی روغن تفت می دهیم. دوغ را با آرد برنج، برنج و تخم مرغ مخلوط می کنیم و روی اجاق می گذاریم و مرتب هم می زنیم(برای اینکه نبرد).
وقتی مخوط جوش آمد سبزی،پیاز داغ،کوفته ریزه،نخود و لوبیا را (در صورت تمایل)اضافه می کنیم و همراه فلفل فراوان می گذاریم تا آش جا بیفتد.
روی آن را با فلفل،روغن و پیاز داغ تزئین می کنیم. این آش را بدون نخود و لوبیا هم می توان پخت ولی در پخت سنتی این غذا بیشتر از نخود به تنهایی استفاده می شود.
دستور از سحر حیدری
بازگشت به صفحه نخست