خوراکی های حرام در رستوران های تهران چه می کنند؟


تهران پر از رستوران های رنگارنگ است.رستوران هایی که با نام فرانسوی، ایتالیایی، مکزیکی، چینی و مغولی هر روز در جای جای تهران افتتاح می شوند و برای مطرح کردن خود علاوه بر دکوراسیون های عجیب و غریب گاه به سرو انواع غذا های عجیب و غریب نیز روی می آورند ، غافل از این که خوردن این غذاها در کشور اسلامی مجاز است یا خیر؟

به گزارش لقمه، تهران پر از رستوران های رنگارنگ است، رستوران هایی که با نام فرانسوی، ایتالیایی، مکزیکی، چینی و مغولی هر روز در جای جای تهران افتتاح می شوند و برای مطرح کردن خود علاوه بر دکوراسیون های عجیب و غریب گاه به سرو انواع غذا های عجیب و غریب نیز روی می آورند ، غافل از این که خوردن این غذاها در کشور اسلامی مجاز است یا خیر؟

خرچنگ، لابستر، هشت پا، گوشت خوک که به اسم گوشت گراز عرضه می شود و انواع و اقسام کالباس ها و سوسیس ها با گوشت خوک از جمله این غذا هاست که با قیمت های نجومی در رستوران ها سرو می شود.

به این ترتیب به نظر می رسد، علی‌رغم ممنوعیت در خرید و فروش و واردات فراورد‌ه‌های گوشتی خوک و گراز در کشور به نظر می‌رسد این محصولات غیر قابل دسترس نیستند.

هنوز از یادها نرفته است که سال 90، حسن بیادی ، نائب رئیس شورای شهر تهران، فروش خرچنگ در این رستوران ها را غیر قانونی و غیر شرعی خواند و از ساکنان پایتخت خواسته است وجود این گونه رستوران ها را گزارش کنند تا با آنها برخورد شود.

این اظهارات اما دلیل خوبی شد که انتقاد به فروش مواد خوراکی غیر مجاز در کشور آغاز شود.

در آن روزها، حسن بیادی در جلسه شورای شهر تهران از کشف 160 مرکز توزیع غذای حرام در تهران خبر داد و هر چند رئیس اتحادیه صنف رستوران و سلف سرویس تهران در آن روزها این ادعا را رد کرد اما امروز در بسیاری از رستوران های درجه یک کشور که برند بین المللی بودن روی خود زده اند فروش لابستر که نوعی خرچنگ محسوب می شود، هشت پا و حتی سرو غذا با گوشت خوک به بهانه اقلیت ها و توریست ها امری عادی است.

هانیبال یکی از فروشندگان یکی از فروشگاه های معروف عرضه کالباس و سوسیس در تهران است.

او که از اقلیت مذهبی است و از ارامنه است برای خبرنگار شهر خبر از سوسیس و کالباس هایی می گوید که از گوشت خوک و گراز تهیه شده اند و گاهی وقت ها حتی در ایران تولید می شوند.

او می گوید: طرفداران این سوسیس و کالباس در ایران کم نیست و هر چند ما این نوع سوسیس و کالباس را برای اقلیت های مذهبی تدارک می بینیم و اکثر مشتری های ما از اقلیت ها هستند اما مسلمانان بسیاری را هم می شناسم که مخفیانه از ما خرید می کنند.

هانیبال ادامه می دهد: هر چند فروش این نوع مواد خوراکی در ایران غیر مجاز است اما در هر حال بازرسان به اقلیت ها زیاد سخت نمی گیرند و ما هم قصد نداریم این نوع سوسیس و کالباس ها را به مردم عادی بفروشیم اما باز هم رستوران هایی هستند که از ما خرید می کنند و برخی مشتریان قدیمی هم هستند که نمی شود به آنها نه گفت.

این فروشنده سوسیس و کالباس درباره نرخ این نوع سوسیس و کالباس ها نیز به شهر خبر می گوید: نا مرغوب ترین سوسیس و کالباس با گوشت گراز و خوک در مغازه ما کیلیویی 40 هزار تومان است و اجناس مرغوب ما که از خارج از ایران می آید بالای کیلویی 50 هزار تومان به فروش می رسد.

این سخنان اما در حالی است که شهریور ماه بود که اعلام شد، افرادی که با تهیه گوشت خوک در شهرستان قائمشهر استان مازندران آن را به یکی از رستوران های تهران ارسال می کردند شناسایی و دستگیر شدند .

با این حال اما هنوز هم فروش این نوع مواد خوراکی در فروشگاه ها ادامه دارد و رستوران ها نیز انواع خوراک با مواد غذایی حرام را سرو می کنند.

این روزها به هر رستوران چینی و فرانسوی که سرک بکشی در منوی آن نام شاه میگو و لابستر در لیست غذاهای گران دیده می شود.

بر اساس مشاهدات خبرنگار شهر خبر یک رستوران فرانسوی معروف در غرب کشور حتی نام خرچنگ را در منوی خود قرار داده و قیمت آن را توافقی ذکر کرده است.

این در حالی است که در یک ساندویج فروشی کوچک در حوالی خیابان مطهری نیز ساندویچ ژامبون خوک سرو می شود که مشتری های بسیاری دارد و البته صاحب این ساندویج فروشی هم از اقلیت های مذهبی است.

در این میان سوال اصلی اینجاست که هر چند هشت پا، خرچنگ و لابستر در داخل ایران قابل صید هستند اما گوشت خوک و گراز خارجی با وجود ممنوعیت چگونه وارد ایران می شود؟

در این خصوص محمود بهشتیان، مشاور رئیس كل گمرک ایران به احتمال واردات این محصولات به صورت چمدانی از برخی از مرزهای کشور اشاره می کند و می گوید: اجازه واردات هر کالایی به کشور وجود دارد، غیر از محصولاتی که به لحاظ شرعی حرام هستند.

وی تصریح می‌كند: گوشت خوک، گراز و فراورده‌های گوشتی از آنها شرعا حرام و واردات آنها به کشور ممنوع است.

اما غذاهای حرامی که برخی ایرانی‌ها مصرف می‌کنند، تنها دریایی نیستند؛ حیوانات حرام‌گوشت دیگری چون قورباغه و خرگوش آنغوره نیز در این لیست جای می‌گیرند. بر اساس فتوای مراجع، پرورش این حیوانات برای فروش به غیرمسلمانان جایز است؛ اما همین امر سبب شده تا بعضی گمان برند که خوراک آن‌ها برای مسلمانان نیز مشکلی ندارد.

بنا بر اخبار رسیده به شهر خبر، مزارع پرورش قورباغه در شمال ایران و استان مازندران بسیارند و در شهر آمل نیز یکی از این مزارع پرورش قورباقه مشغول به کار است و به نظر می رسد اگر نظارت بر رستوران ها و تولید کنندهگان مواد غذایی بیشتر نشود، حرام های دیگری هم به بازار خوراک ایران راه خواهند یافت.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۳ يکشنبه ۹ آذر
کدخبر:7698منبع:شهر خبرتاریخ انتشار:۱۳۹۳ نهم آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-7698.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر