شیرینی قطاب محلی مخصوص شب یلدا


شیرینی قطاب محلی مخصوص شب یلدا بیشتر در استان مازندران تهیه می شود.

مواد لازم برای خمیر قطاب:

روغن جامد
یک فنجان ماست
یک فنجان سر خالی شیر
دو قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
به اندازه سر قاشق چایخوری (خیلی کم)
آرد به میزان لازم
پودرقند یا شکر به میزان لازم
روغن مایع یک لیوان جهت سرخ کردن قطابها
 

مواد لازم برای وسط قطاب:

به اندازه 200 گرم مغز پسته و شکر آسیاب شده یا مغز گردو و شکر آسیاب شده یا پودر نارگیل و پودرشکر که بسته به سلیقه خود یکی از این مواد را انتخاب کرده و با مقداری هل و وانیل و برای راحتی کار با یک قاشق مربا خوری گلاب یا عرق بید مشک مخلوط کرده، برای وسط قطابها از این مواد استفاده نمایید.
 

طرز تهیه:

ابتدا در ظرفی روغن، ماست ودو قاشق شیر را با هم خوب بزنید . آرد وبیکینگ پودر را کم کم به آنها اضافه کنید تا خمیر لطیف ونرمی به دست آید وکنار بگذارید.


برای پیچیدن قطابها هم میتوانید خمیر را با وردنه بر روی سطح صافی پهن کرده و با ته یک لیوان یا فنجان خمیرهای دایره ای شکل هم اندازه ای را از این خمیر پهن شده جدا کنید.

سپس در وسط هر دایره مقداری از مواد وسط قطاب را با قاشق مربا خوری ریخته ودو طرف آن را ببندید که در صورتی که بتوانید آنها را بپیچید بسیار زیباتر و بهتر است و در غیر این صورت همینطور آنها را ساده بسته تا مواد وسط آن دیده نشود و بیرون نریزد و یا اطراف دایره را بالا آورده ویک جا جمع کنید تا شبیه باقلوا ترکی شود.

اگر کار با وردنه برایتان سخت است می توانید خمیرها را به شکل گلوله های هم اندازه درآورده و کف دست پهن کنید و مواد را وسط آنها ریخته و بپیچید و پس از آماده شدن، همه ی آنها را در ظرفی گود که کاملا در روغن فرو روند سرخ کنید و بعد از بیرون کشیدن آنها از داخل روغن درون صافی قرار داده تا روغن اضافی آنها کشیده شود وسپس درون پودر قند یا شکر بغلطانید.

 

دستور از فرزانه جوادی

 

بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۳ يکشنبه ۹ آذر
کدخبر:7701منبع:اختصاصی لقمهتاریخ انتشار:۱۳۹۳ نهم آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-7701.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر