قارچ یکی از سبزیجاتی است که در غذاهای زیادی کاربرد دارد. در زیر تعدادی از غذاهایی که با این ماده تهیه می شود را جمع آوری کردیم.
سوپ خامه ای قارچ و بروکلی
مواد لازم برای (4- 3 نفر)
• قارچ یک پیمانه
• بروکلی2 پیمانه
• آب مرغ 2- 1.5 پیمانه
• خامه نصف پیمانه
• کره یک قاشق غذاخوری
• روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
• نمک و فلفل به اندازه لازم
طرز تهیه
1. کره را درون یک تابه ذوب کنید.
2. قارچها را به تابه اضافه کرده و به مدت 10 دقیقه آنها را تفت دهید.
3. همزمان با این کار، آب مرغ را درون یک قابلمه جوش آورید و بروکلیها را همراه با مقداری نمک و فلفل درون آن به مدت 10- 5 دقیقه بپزید تا نرم شوند.
4. کمی صبر کنید تا سوپ مقداری خنک شود سپس قارچها را به قابلمه اضافه کنید.
5. محتوای قابلمه را درون یک دستگاه غذاساز به صورت پوره درآورید.
6. پوره سوپ را درون قابلمه برگردانده و خامه را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
7. سوپ را بچشید و چاشنی آن را تنظیم کنید.
دلمه قارچ
مواد لازم
• گوشت چرخ شده ۳۵۰ گرم
• قارچ درشت ۱۴ الی ۱۶ عدد
• جعفری خرد و سرخ شده ۳ قاشق غذا خوری
• پیاز سرخ شده ۲ قاشق غذا خوری
• رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
• پنیر پیتزا
• نمک و زردچوبه
طرز تهیه
1. گوشت را با آب و نمک و زردچوبه بپزید.
2. وقتی پخت رب گوجه فرنگی اضافه کنید وقتی آبش جمع شد جعفری و پیاز اضافه کنید. پس از شستن قارچ کلاهک آن را جدا کنید و داخلش را با گوشت پر کنید و کف ظرف پیرکسی را چرب کرده و قارچ ها را بچینید و روی آن پنیر بگذارید و در فر به مدت ده دقیقه بگذارید تا پنیر آب شده وطلایی شود.
پتاژ قارچ با پنیر پیتزا
مواد لازم
• آرد گندم نصف پیمانه
• شیر یک لیتر
• آب مرغ شش پیمانه
• قرص عصاره مرغ یک عدد
• قارچ ورق شده ۲۰۰ گرم
• آب چهار پیمانه
• خامه ۱۰۰ گرم
• پنیرپیتزا رنده شده نصف پیمانه
• نمک، فلفل و پودر سیر یک قاشق چایخوری
• کره ۲۵ گرم
• آبلیمو
طرز تهیه
1. شیر را با آرد مخلوط کرده و آن را از صافی رد کنید. سپس، آب و آبمرغ را به آن افزوده، بعد نمک، فلفل و پودرسیر را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید، تا جوش بیاید.
2. سپس قارچ را افزوده و آنگاه حرارت را کم کنید و در حدود۲۰ دقیقه فرصت دهید تا قارچ بپزد، در این هنگام پنیر رنده شده را اضافه کرده و در حدود پنج دقیقه روی حرارت قرار دهید بعد، شعله را خاموش کرده، در این هنگام آبلیمو به آن زده و داخل ظرف کشیده و یک حلقه لیمو ترش کنار ظرف آویزان کنید و خامه را به آن افزوده و به صورت دایرهای وسط پتاژ بریزید.
سوفله مرغ و قارچ
مواد لازم
• سینه مرغ ۴۰۰ گرم
• قارچ ۱۰۰ الی ۱۵۰ گرم
• فلفل دلمه ای ۱ عدد
• تخم مرغ ۴ عدد
• آرد ۲ قاشق مربا خوری
• شیر ۱ لیوان
• پیاز ۲ عدد
• کره ۵۰ گرم
• نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه
• پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم
• روغن ۱ قاشق
طرز تهیه
1. مرغ را با یک عدد پیاز و نمک بپزید و آنرا ریز ریز کنید. قارچ را ورقه ورقه و فلفل را ریزکرده و به مرغ اضافه کنید.
2. یک پیاز را ریز رنده کنید و با کره روی حرارت کمی تفت دهید بعد آرد سفید را اضافه و دوباره کمی تفت دهید دراین زمان نمک و فلفل قرمز وفلفل سیاه را در آن بریزید و آرام آرام شیر را اضافه کنید و به هم بزنید تا سس یکنواختی به دست آید حرارت را زمانیکه سس غلیظ شد خاموش کنید.
3. فر را روشن کنید تا گرم و آماده باشد و درجه آن را روی ۳۵۰ بگذارید.
4. سس را با مرغ و قارچ مخلوط کنید.
5. پنیر پیتزا را رنده کنید .
6. در آخر سفیده و زرده تخم مرغ را از هم جدا کنید وهر کدام را جداگانه بزنید تا زرده کاملاً رنگ روشن به خود بگیرد . دقت کنید سفیده حتماً بایستی پف کند و کاملاً پنبه ای شود .
7. زرده را روی سفیده بریزید و آرام با یکدیگر مخلوط کنید تا حدی که پف آن نخوابد بعد این مخلوط را روی مرغ وسس بریزید و با قاشق آرام به هم بزنید تا مرغ به آن آغشته شود.
8. ته ظرف پیرکسی را چرب کنید و کمی پنیر پیتزا بریزید و مایه سوفله را روی آن بریزید وسطح روی آن را صاف کرده و بقیه پنیر را روی آن بریزید و درپنجره اول فری که قبلاً گرم کرده بودید قرا دهیدبعد از نیم الی سه ربع ساعت از فر درآورید تا سپری شدن این زمان نباید در فر باز شود از بیرون داخل فر را نگاه کنید و هر زمان روی سوفله طلایی شد فر را خاموش کنید.
سالاد قارچ
مواد لازم
• قارچ400 گرم
• كنسرو نخودفرنگی یك قوطی
• گوجهفرنگی یك عدد
• ذرت100 گرم
• پیازچه20 عدد
• خیار یك عدد
• جعفری خردشده پنج قاشق غذاخوری
• لیموترش یك عدد
• کرفس یك ساقه
• روغن زیتون، نمك و فلفل
طرز تهیه
1. ابتدا قارچ و پیازچه را خرد كرده و با ذرت، نخودفرنگی و جعفری مخلوط میكنیم. سپس به آن كمی روغن زیتون، نمك و فلفل اضافه و با گوجهفرنگی، خیار و ساقه كرفس تزئین میكنیم.
ماکارونی قارچ و میگو
مواد لازم
• یک بسته ماکارونی
• 1 کیلوگرم گوجه فرنگی
• یک قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی
• نیم کیلو گرم میگو
• 100 گرم کره
• یک تا دو قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
• یک تا دو بوته سیر
• 250 گرم قارچ
• نمک و فلفل
طرز تهیه
1. ظرفی را آب می کنیم و می گذاریم جوش بیاید. میگوها را در آب جوش می اندازیم و یکی دو جوش می دهیم. ماکارونی را در ظرف دیگری جداگانه طبخ و آماه می کنیم.
2. برای تهیه سس، قارچ را خرد می کنیم و می شوییم و با 50 گرم کره سرخ می کنیم و همراه با پیاز و سیر سرخ شده در ظرفی می ریزیم و روی آتش می گذاریم.
3. رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و میگو را در داخل این سس می ریزیم و کمی به هم می زنیم. پوست گوجه فرنگی را گرفته، آن را قطعه قطعه کرده و داخل مایه قارچ و میگو می ریزیم و می گذاریم چند جوش بزند. کمی فلفل و نمک هم می ریزیم.
4. ماکارونی را با سایر مواد مخلوط می کنیم و در دیس می کشیم و با کمی جعفری خرد شده تزئین می نماییم.
شاتوبریان با قارچ
مواد لازم
• گوشت فیله ۸۰۰ گرم
• سس قارچ یک لیوان
• کره ۱۵۰ گرم/ روغن زیتون ۵۰ گرم
• نمک و فلفل به میزان لازم
• آرد ۳ قاشق
• شیر یک لیوان
طرز تهیه سس
* کره را با آرد تفت بدهیم سپس خامه را با شیر مخلوط کرده و به آن اضافه میکنیم. سپس خردل را افزوده، هم میزنیم و بعد از آن قارچ را که ریز کرده و تفت دادهایم درون مایع ریخته و نمک و فلفل به آن اضافه میکنیم. سس نباید زیاد غلیظ باشد اگر غلیظ بود میتوانید آن را با یک لیوان آب گوشت رقیق کنید.
طرز تهیه
* گوشت فیله را به چهار قسمت ببرید و با گوشتکوب کوبیده تا به شکل گرد منظم درآید. آن گاه دو طرف آن را آغشته به نمک و فلفل کرده دو طرف گوشت را یکی یکی در ماهیتابه خوب برشته و اگر فکر میکنید مغز گوشت خام است کمی به آن اضافه کنید در ظرف مناسب چیده و سس را روی آن ریخته و اطراف آن را با جعفری و سیبزمینی سرخ شده تزئین کنید.
بازگشت به صفحه نخست