معاون جهاد کشاورزی تفت گفت: خسارت خشکسالی وارد شده به باغات انار مخرب تر از تأثیر سرمازدگی بوده است.
به گزارش لقمه، محمدحسین دهقانزاده اظهار کرد: خشکسالی باعث شده تا شهرستان تفت در سالهای اخیر افزایش سطح در تولید انار نداشته باشد، ضمن اینکه شدت خشکسالی کاهش تولیدات را به دنبال داشته است که هر ساله این روند شدت بیشتری به خود میگیرد.
وی افزود: برداشت انار در شهرستان به دلیل سرمازدگی سال جاری به کمتر از 10 تن در هکتار کاهش یافته است.
دهقانزاده با اشاره به وجود 1250 هکتار سطح زیرکشت انار در شهرستان تفت، تصریح کرد: متوسط برداشت انار از باغات شهرستان بین 10 تا 15 تن از هر هکتار و گاهاً نیز بیشتر است ولی در سال جاری این رقم به دلیل سرمازدگی زیاد به کمتر از 10تن در هر هکتار رسیده است.
وی افزود: البته پیشبینی اولیه برداشت انار برای سال جاری 15 تن در هکتار یعنی 18 هزار و 750 تن بوده ولی به دلیل سرمازدگی قطعاً این رقم به یک سوم یعنی معادل 6000 تن کاهش خواهد یافت.
دهقانزاده بیان کرد: معمولاً نصف انار شهرستان تفت در بازار عرضه میشود و نیمی دیگر در انبارها ذخیرهسازی میشود ولی با توجه به کاهش برداشت، قطعاً کشاورزان ترجیح میدهند که بخش بیشتری از انار خود را برای عرضه با قیمت مناسبتر، ذخیرهسازی کنند.
وی، عمده گونههای انار شهرستان تفت را انار گِل تفت، شیرین شهوار، ملس یزدی و ملس پوست قرمز نام برد و از انار گِل تفت به عنوان رقم غالب منطقه یاد کرد.
این مسئول خاطرنشان کرد: انار گِل تفت با داشتن مزه ترش ولی باخاصیت منحصربهفردی که دارد، طرفداران بسیاری داشته و با وجود داشتن مزه ترش، از طعم بسیار خوبی برخوردار است. این نوع انار، به علت داشتن پوست ضخیم خاصیت ماندگاری حتی تا عید نوروز را دارد که به مرور ترشی مزه آن نیز کاسته و خوشمزهتر میشود.
وی ادامه داد: انار گِل تفت به دلیل ترش و غیرقابل خوردن در هنگام برداشت، معمولاً برای تغییر مزه و قابل استفاده شدن برای مدتی در انبار نگهداری میشود و غالباً برای شب یلدا و عید نوروز به بازار عرضه میشود، ضمن اینکه عرضه آن در این ایام با قیمت مناسبتری نیز صورت میگیرد.
دهقانزاده، قیمت کنونی خرید انار از باغداران تفتی را بین 1000 تا 1500 تومان ذکر کرد و گفت: قیمت انار در سال جاری به نسبت سال گذشته پایین آمده و کشاورزان از این موضوع گلهمند هستند.
بازگشت به صفحه نخست