نماینده سابق ایران در فائو مطرح کرد:
شاخص اقتصادی کشاورزی ما مناسب اروپا است نه ایران


نماینده سابق ایران در فائو گفت: معیار تولید در هکتار معیاری است که برای اروپای پرآب و کم زمین مناسب است اما در ایران به دلیل کم آبی و فراوانی زمین باید میزان تولید با مصرف هر مترمکعب آب ملاک سنجش و ارزیابی قرار گیرد.

  به گزارش لقمه، محمدسعید نوری نایینی در نشست بررسی اقتصاد آب در اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: آمایش سرزمینی ما بر اساس آب شکل گرفته و اگر بحرانی در آب ایجاد شود، بحران در زیربناهای تمدنی ما به وجود می آید.
وی افزود: بحران آب، تمدن ایرانی اسلامی ما را تهدید می کند و این مسأله ای است که باید مورد توجه تمامی کشور قرار بگیرد.
استاد بازرنشسته دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: اگر موفق نشوند بحران خشکی دریاچه ارومیه را مهار کنند به تخلیه ارومیه و تبریز خواهد انجامید و این زیانی است که به استقلال کشور زده می شود.
وی ادامه داد: کشاورزی سنتی در ایران یک تعادل در سطح پایین دارد و با وجود اینکه متعادل و کارآمد است اما فقیر است، ما باید با استفاده از روش های مختلف همچون معرفی نهاده های جدید و ... این تعادل را به سطح بالاتری بیاوریم.
نوری نایینی با بیان اینکه "فرهنگ ایران فرهنگی برگشت پذیر بوده که در طی سالهای سال هجوم های بسیاری را تجربه کرده اما از بین نرفته است"، گفت: باید اقتصاد ما نیز اینگونه برگشت پذیر باشد به طوری که هرچه تحت هجوم و فشار بیرونی و داخلی قرار می گیرد بتواند به حالت قبل بازگردد و ضربه های داخلی و خارجی را بدون اینکه از هم بپاشد تحمل کند و این مفهوم اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: استفاده از آب هم باید همچون اقتصاد مقاومتی برگشت پذیر باشد به طوری که به گونه ای از آب استفاده کنیم و آنرا مدیریت کنیم که هجمه هایی مثل خشکسالی در دل این مدیریت رفع شود.
این کارشناس اقتصاد آب اذعان داشت: در گذشته ایران در دانش آب پیشرو بود و دو تکنولوژی چرخ ایرانی و قنات را ما به جهان معرفی کردیم و هم اکنون نیز در کتب معتبر خارجی این دو تکنولوژی با نام ایران ذکر می شود اما در گذشت زمان، از تکنولوژی های روز برای بهره برداری از آب استفاده نکردیم و به نوعی چشم بسته از آب استفاده کردیم.
نماینده سابق ایران در فائو با بیان اینکه "میزان بهره برداری آب از قنات با میزان بارندگی در تعادل بود"، گفت: ما این تعادل را با برداشت بی رویه از آبهای زیرزمینی شکستیم و نتیجه آنرا در جای جای کشور می بینیم.
وی ادامه داد: معیار تولید در هکتار که برای کشاورزی شاخص اقتصادی است، معیاری است که در اروپا تعیین شده چرا که در اروپا زمین کم و ارزشمند است در حالی که آب بسیار فراوان دارند، آن وقت در ایران که ما از نظر داشتن زمین مشکلی نداریم اما در دسترسی به آب در مضیقه هستیم از همین شاخص استفاده می شود به جای آنکه بیاییم از شاخص میزان تولید در هر مترمکعب آب استفاده کنیم.
نوری نایینی خاطرنشان کرد: در استفاده سنتی از آب در گذشته در سطح تعادل بودیم، آمدیم این سطح تعادل را شکستیم و به بحران رسیدیم، باید استفاده از دانش روز با توجه به شرایط ویژه کشور خودمان مورد توجه تصمیم گیران قرار گیرد.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۰ آذر
کدخبر:7722منبع:تسنیمتاریخ انتشار:۱۳۹۳ بيست آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-7722.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر