معاون سازمان شیلات عنوان کرد:
تیلاپیا هیچ خطری برای محیط زیست ندارد


معاون سازمان شیلات گفت: ماهی تیلاپیا در 80 کشور دنیا پرورش داده می‌شود و هیچ خطری برای محیط زیست ندارد اما عده‌ای جوسازی می‌کنند.

به گزارش لقمه، حسین عبدالحی اظهار کرد: با توجه به اختلاف‌نظر‌های موجود درباره‌ احتمال زیان‌بار بودن ماهی تیلاپیا برای محیط زیست، به دنبال متقاعد‌ کردن مسوولان سازمان حفاظت محیط زیست هستیم که البته آنها چندان مخالفتی ندارند و عده‌ای جوسازی می‌کنند.

وی افزود: در دنیا 80 کشور تیلاپیا را وارد کرده و پرورش می‌دهند و 90 درصد پرورش این‌گونه در خارج از کشور‌های بومی انجام می‌شود. بنابراین با توجه به بازار خوب تیلاپیا و بررسی‌های صورت گرفته مبنی بر مخاطره‌آمیز نبودن این ماهی برای محیط زیست، ایران نباید به عنوان نخستین تولید‌کننده محصولات آبزی در منطقه از تولید و بازار تیلاپیا محروم بماند.

معاون آبزی‌پروری سازمان شیلات ادامه داد: علی‌رغم این‌که معتقدیم این گونه آبزی هیچ آثار زیان‌باری برای محیط زیست ندارد، اعلام کردیم که با توجه به پتانسیل‌های موجود پرورش آن در محیط های بسته که به آب‌های آزاد راهی ندارد اجرا می‌کنیم و امیدواریم تا بتوانیم با محیط زیست در این زمینه به تعامل برسیم.

عبدالحی گفت: در کشور با توجه به پتانسیل‌های موجود و آب‌هایی که داریم ظرفیت بالایی (حدود 100 هزار تن) برای پرورش تیلاپیا در کشور وجود دارد که با توجه به شرایط زیستی این ماهی به نظر نمی‌رسد مشکلی در پرورش و تولید آن وجود داشته باشد، چرا که این ماهی در زیر 10 درجه می‌میرد و در آب‌های آزاد نمی‌تواند دوام بیاورد.

پیش از این احمدعلی کیخا، معاون سازمان حفاظت محیط زیست درباره پرورش ماهی تیلاپیا در کشور گفته بود اجازه نمی‌دهیم تجربه ماهی آمور در تالاب هامون تکرار شود و تا به این یقین نرسیم که تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا در راستای حفظ منافع کشور و حفظ محیط زیست ایران است، با آن توسعه پرورش آن موافقت نخواهیم کرد.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۳ سه شنبه ۹ دي
کدخبر:7772منبع:ایسنا تاریخ انتشار:۱۳۹۳ نهم ديلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-7772.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر