لقمه: باقلوای یزد و قزوین را تقریبا همه ما ایرانیها چشیدهایم كه عمدتا با مغزهای بادام، پسته و عطر هل تهیه میشوند. در ارمنستان داخل باقلوا را با گردو پر كرده و از میخك برای عطر و طعم آن استفاده میكنند.
مواد اولیه :
خمیر فیلو 450 گرم
كره یك و نیم پیمانه
مواد لازم میانی:
گردو ریز خردشده 450 گرم
دارچین یك قاشق سوپخوری
پودر جوزهندی نصف قاشق چایخوری
شكر ریز پیمانه
مواد لازم شربت:
شكر یك و نیم پیمانه
آب پیمانه
میخك شش عدد
آب لیموترش چهار قاشق سوپخوری
طرز تهیه شربت:
آب، شكر و میخك را روی حرارت قرار داده تاشكر حل شود سپس آب لیمو را افزوده و حرارت را خاموش میكنیم.
طرز تهیه مواد میانی:
تمام مواد را در كاسهای با هم مخلوط میكنیم.
طرز تهیه باقلوا:
قالب باقلوا با دیواره كوتاه 45 × 33 را با كره چرب كرده و دو لایه خمیر فیلو را در قالب پهن میكنیم طوری كه دیواره را پوشانده و كمی از آن آویزان باشد. روی خمیر را با برس كره میمالیم و دو لایه دیگر خمیر پهن میكنیم این كار را سه بار دیگر تكرار میكنیم تا اینكه 10 لایه خمیر روی هم قرار گیرد. مواد میانی را روی خمیر پاشیده و با پشت قاشق پرس میكنیم دوباره دو لایه خمیر روی آن پهن كرده و با برس كره میمالیم درست مثل طبقه زیرین كار را تكرار میكنیم تا 10 ورق تمام شود اما بر روی لایه آخر كره نمیزنیم. اضافی خمیر را با قیچی از اطراف گرفته و باقلوا را با چاقوی تیز به صورت لوزی میبریم حالا باقی كره آب شده را روی باقلوا به صورت یكنواخت با قاشق میریزیم. باقلوا را در فر از قبل گرم شده با حرارت 175 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه میپزیم تا روی آن طلایی شود. شربت سرد را پس از خارج كردن باقلوای داغ از فر روی آن ریخته و صبر میكنیم تا شربت كاملا جذب باقلوا شود.
آرزو یگانه کارشناس بین المللی آشپزی و قنادی