هر فصلی سبزیجات ویژه خود را دارد. گرچه زمستان تمام شده و روزهای زیبای بهار فرا رسیده اما لازم است تا بدن را از نظر ویتامین ها و آنتی اكسیدان ها تقویت كرد و برای روزهای گرم آینده نیروی تازه ای گرفت.
به گزارش لقمه، هویج یكی از سبزیجات كم كالری اما بسیار غنی از آنتی اكسیدان هاست. كاروتنویئدهای موجود در هویج رادیكال های آزاد تولید شده در بدن را خنثی می كنند و همچنین تاثیر محافظتی در برابر سرطان ریه نیز دارند. البته برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی نیز توصیه می شود. هویج مقدار بالایی فیبرهای غذایی دارد كه به جلوگیری از سخت شدن دیواره عروق، تنظیم عملكرد روده ها و كاهش كلسترول كمك می كند. هویج را باید منبع غنی ویتامین های A, B6, K, B1, B2, B3, C, E دانست كه البته در آب هویج نیز وجود دارند. هرچه رنگ هویج تیره تر باشد از نظر ارزش غذایی غنی تر است. یكی از مزیت های هویج این است كه می توان آن را به شكل خام و پخته در تركیب انواع خوراك ها استفاده كرد.
كرفس
كرفس سبزی است كه از 95% آب تشكیل شده و به خاطر كالری پایین شهرت دارد. كرفس عموما در موارد رژیم توصیه می شود زیرا نشاسته كمی دارد و سیر كننده است. آنتی اكسیدان های بالای موجود در آن تاثیرات ضدالتهابی به خصوص در مورد آسم و ضدباكتریایی بدن دارد. سرشار از فیبر است كه حالت ترد و نسبتا سفتی به شاخه های آن می دهد. این سبزی مدر است و در موارد ابتلا به احتباس آب در بدن یا دفع مواد سمی توصیه می شود. همچنین تاثیرات آن نسبت به خطر بیماری های قلبی عروقی و برخی سرطان ها نیز شناخته شده است و نقش تنظیم كنندگی فشار خون را دارد. حالت آب پز آن سرشار از ویتامین های C، B6 و K است كه نقش محافظ به استخوان ها و سیستم ایمنی می بخشد.
اسفناج
اسفناج به دلیل دارابودن خواص متعدد بر سلامتی جز بهترین خوراكی ها قرار دارد. گرچه مقدار بالای آهن آن برای همه شناخته شده است اما منبع غنی از ویتامین ها و مواد معدنی نیز محسوب می شود. مصرف منظم آن تاثیر مثبتی خطر سرطان های ریه و مری دارد. این سبزی خوشمزه آنتی اكسیدان های بالایی دارد كه خواص ضدالتهابی در برابر برخی سرطان ها دارد. اسید فولیك موجود در اسفناج به تشكیل اسیدهای آمینه كمك می كند كه بازسازی گلبول های قرمز و جریان خون مطلوب در بافت ها را در پی دارد. اسفناج پخته ارجحیت دارد زیرا از نظر ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اكسیدان های محافظ در برابر استحاله شبكیه غنی تر است.
تربچه
تربچه یكی از مفیدترین سبزیجات برای سلامتی است كه سرشار از آنتی اكسیدان هاست و از بدن در برابر رادیكال های آزاد عامل برخی ناراحتی های قلبی و دیگر بیماری های مرتبط با پیری محافظت می كند. مقدار منیزیوم، كلسیم، ویتامین A و پتاسیم تربچه بالاست و این عناصر خواص ضدعفونی كنندگی و ضدباكتریایی به آن داده است. تربچه همچنین منبع خوبی از فیبرهاست كه عملكرد روده ها را تسهیل می كند. طعم تند تربچه به خاطر گوگرد است كه اشتها و گوارش را تسهیل می كند. برگ های آن نیز خوراكی است و می توان آنها را در تركیب انواع غذاها به كار برد.
پیاز
پیاز را باید یكی از معطرترین سبزیجات دانست كه طعم خوبی به غذاها می دهد و البته برای سلامتی نیز بسیار مفید است. مصرف پیاز خطر سرطان های روده بزرگ، حنجره، تخمدان، مری و مغز را كاهش می دهد. همچنین نقش محلفظتی نسبت به برخی بیماری های قلبی عروقی دارد. پیاز نیز مانند بسیاری از سبزیجات سرشار از آنتی اكسیدان هاست كه پیاز قرمز از این نظر غنی تر است. به علاوه، فلاونوئیدهای موجود در آن به كاهش كلسترول بد خون كمك می كنند.
بازگشت به صفحه نخست