کلسیم، مهمترین ریزمغذی شیر است که تحتتاثیر ترکیبهای موجود در چای قرار میگیرد و غیر از آن، سایر ریزمغذیهای شیر هم تاحدی در صورت ترکیب با چای تخریب خواهند شد.
به گزارش لقمه، دکتر محمدرضا وفا، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران نوشت: یکی از مشکلاتی که در اثر مخلوط کردن شیر با چای بهوجود میآید، کاهش ارزش تغذیهای شیر است. البته باید بدانیم که هدف مصرفکننده از نوشیدن شیرچای، بهدست آوردن خواص شیر است یا مزایای چای. اگر فردی برای دریافت ریزمغذیهای موجود در شیر که مهمترین آنها کلسیم است، شیرچای مصرف میکند، باید بداند ارزش تغذیهای شیر مصرفی او تحتتاثیر ترکیبهای موجود در چای مانند پلیفنولها و کافئین قرار میگیرد و تا حد چشمگیری پایین میآید.
پلیفنولها میتوانند با کلسیم شیر ترکیب و باعث دفع آن از بدن شوند. بد نیست بدانید که کلسیم برای جذب در بدن به محیطی اسیدی نیاز دارد در حالی که چای یا قهوه، محیط قلیایی دارند بنابراین زمانی که شیر را به قهوه یا چای اضافه میکنید، اسیدیته دستگاه گوارش پایین میآید و در این حالت، pH دستگاه گوارش، pH خنثی یا قلیایی میشود. به این ترتیب، جذب کلسیم شیر در صورتی که بهصورت شیر خالص یا مخلوطی با چای و قهوه وارد بدن شود، بسیار متفاوت خواهد بود. بهطور کلی، تراکم کلسیم دریافتی از یک لیوان شیر ساده، بهمراتب بیشتر از شیری است که با چای یا قهوه مخلوط شده باشد.
کلسیم، مهمترین ریزمغذی شیر است که تحتتاثیر ترکیبهای موجود در چای قرار میگیرد و غیر از آن، سایر ریزمغذیهای شیر هم تاحدی در صورت ترکیب با چای تخریب خواهند شد. از اینرو، با خوردن شیرچای، نه میتوانید از خواص چای بهرهمند شوید و نه از خواص شیر، مگر اینکه نسبت ترکیب در حدی باشد که یکی از این مواد بر دیگری برتری مشهودی داشته باشد. شیرچای میتواند بهصورت تفننی در برنامه غذایی قرار گیرد اما مصرف مداوم این نوشیدنی توصیه نمیشود.
بازگشت به صفحه نخست