عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج گفت: افزایش بیرویه قیمت برنج ناشی از کمبود و افزایش تقاضا نیست بلکه به سودهای بالای بانکی برمیگردد چراکه هزینه فرصت سرمایه و قیمت تمام شده محصول را بالا میبرد و انبارداران مجبورند برنج انبار شده را به قیمت بالاتری به بازار عرضه کنند.
به گزارش لقمه، غلامرضا خانکشیپور، از واردات برنج علیرغم ممنوعیت بیش از یکساله آن انتقاد و اظهار کرد: گرچه دولت با ممنوعیت واردات و وضع تعرفه 40 درصدی برای آن از واردات بیش از حد برنج به کشور جلوگیری کرد اما مشخص نیست پس از گذشت بیش از یکسال از ممنوعیت واردات برنج چرا همچنان باید این محصول به کشور وارد شود؟
وی ادامه داد: وضعیت تولید برنج در استانهای شمالی و دیگر استانهایی که توانستهاند علیرغم حمایت نشدن از سوی دولت با دستاوردهای جدید تحقیقاتی و استفاده کمتر از آب، شالیزارهای خود را زیر کشت برنج ببرند، بسیار مناسب است و پیشبینی میشود حدود دو میلیون تن برنج در سال جاری تولید شود.
خانکشیپور همچین درباره واردات بیرویه برنج گفت: گرچه اقدامات دولت مانند ممنوعیت واردات برنج و وضع تعرفه 40 درصدی برای واردات آن باعث شد دیگر شاهد رکوردشکنیهای برنج وارداتی و واردات بیرویه این محصول به کشور نباشیم اما علیرغم این اقدامات دولت واردات برنج از طریق مبادی رسمی و غیررسمی به کشور همچنان ادامه دارد مشخص نیست که برنج علیرغم ممنوعیت به کشور وارد میشود.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج اضافه کرد: به نظر میرسد مسئولان برخلاف ادعاهایی که برای واردات برنج مطرح میکنند و میگویند "این واردات به ثبت سفارشهای گذشته مربوط است"، نظارت کافی در واردات برنج ندارند، چراکه پس از گذشت بیش از یکسال از ممنوعیت واردات برنج، طبیعی نیست که همچنان واردات این محصول با ثبت سفارشهای گذشته به کشور صورت گیرد.
وی تصریح کرد: در سالهای گذشته که شاهد افزایش واردات بیرویه برنج بودیم آنقدر انبارهای کشور از برنج اشباع میشد که برای افزایش ماندگاری این محصول از سموم غیرمجاز استفاده شد که باعث آلوده شدن برنجهای وارداتی میشد.
خانکشیپور تاکید کرد: طرح شناسنامهدار کردن برنج داخلی و وارداتی در کشور و همچنین بازاررسانی و برند سازی برنج باید از سوی مسئولان به صورت جدی پیگیری و اجرا شود، چراکه حق مردم است بدانند برنجی را که خریداری میکنند از کدام مزرعه برداشت شده و از نظر سلامت چه وضعیتی دارد.
بازگشت به صفحه نخست