نابودی درختان لیموترش به دلیل ورود میوه‌های وارداتی آلوده


معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: واردات غیرقانونی میوه‌های آلوده سبب شد درختان لیموترش و دیگر محصولات باغی به مگس میوه مدیترانه‌ای آلوده شوند لذا باید دستگاه‌های متولی با این وارد‌کنندگان متخلف برخورد کنند.

به گزارش لقمه، محمدعلی طهماسبی اظهار کرد: وزیر جهاد کشاورزی طی چند روز نامه‌های متعددی به استانداران مرزی نوشتند که از واردات غیرقانونی میوه‌های آلوده به نام واردات پیله‌وری جلوگیری کنند، چرا که آفت این میوه‌ها تولید داخلی را تهدید و نابود می‌کند.

 

وی افزود: برخی می‌خواهند با دلالی و واسطه‌گری در کشور شغل ایجاد کنند اما اگر اینگونه اشتغالزایی ممکن بود، تاکنون باید مشاغل فراوانی در کشور ایجاد می‌شد و بیکاری نداشتیم.

 

 

درپی ورود مگس مدیترانه‌ای هزار محصول در خطر هستند

 

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: مگس میوه مدیترانه‌ای که بیش از هزار محصول میزبان دارد و می‌تواند برای آنها خطرناک باشد، در واردات محموله‌های مرکباتی که از مرزهای غربی کشور و از طریق واردات پیله‌وری صورت گرفت،‌ مشاهده شده است.

 

طهماسبی اعلام کرد: واردات غیرقانونی انواع میوه‌های آلوده به مگس مدیترانه‌ای باعث شد چندین هزار هکتار باغ لیموترش در مناطقی مانند رودان از بین برود و این حاصل سودجویی عده‌ای دلال به نام پیله‌وران و مرزنشینان است، چرا که آنها پولی برای واردات هنگفت میوه ندارند و مجبورند کارت‌های خود را به یک مشت دلال بدهند.

 

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: براساس قانون واردات پیله‌وری انواع کالا و خدمات باید به اندازه نیاز مرزنشینان برای تامین رفاه آنها باشد نه این‌که با واردات پیله‌وری دلالان اشتغال و تولید داخلی را از بین ببریم.

 

وی اظهار کرد: با این واردات غیرقانونی و سودجویانه میوه باعث شدیم که مگس میوه زیتون به کشور وارد شود و دولت باید میلیارد‌ها تومان هزینه کند تا آن را از بین ببرد اما امسال هم احتمال طغیان این آفت وجود دارد. از سوی دیگر نیز آفتی به نام "گرینینگ" به عنوان بیماری خطرناک در مرکبات به کشور وارد شد و باغات جیرفت و کهنوج را تهدید می‌کند.

 

طهماسبی با بیان این‌که چه کسی مسئول واردات این آفت و تهدید تولید ملی است، گفت: برخی با واردات پیله‌وری انواع میوه‌ که بدون نظارت بهداشتی و غیرقانونی به کشور صورت می‌گیرد، تصور می‌کنند اشتغال ایجاد کرده‌اند، چراکه با این واردات شغل‌ها و تولید ملی تهدید می‌شود.

 

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفظ نباتات به غیر از مکاتبه با استانداران مرزی، جلسات بسیاری با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز داشته است تا جلوی اینگونه واردات میوه و محصولات کشاورزی گرفته شود.

 

 

کشاورزان درآمدشان را به خاطر دلالان از خدا بی‌خبر از دست می‌دهند

 

وی افزود: باغداران و تولید‌کنندگان محصولات کشاورزی شغل و درآمد خود را به خاطر تعدادی دلال از خدا بی‌خبر از دست می‌دهند.

 

طهماسبی عنوان کرد: یک هکتار باغ تا به ثمر برسد 50 تا 60 میلیون تومان از مرحله‌ کاشت تا تغذیه و اقتصادی‌شدن هزینه برای باغدار در بر دارد و پس از حدود هشت سال به مرحله‌ اقتصادی شدن تولید می‌رسد که اگر مگس میوه مدیترانه‌ای در کشور وجود نداشت این باغات پس از گذشته چندین ساله و هزینه‌های کلان از بین نمی‌رفت.

 

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: واردات پیله‌وری دلالان به نام مرزنشینان به دروازه قاچاق کالا به کشور تبدیل شده است که البته می‌توان از ورود کالاهای غیرخوراکی اقماض کرد اما واردات مواد زنده‌ای مانند میوه و اندام‌های گیاهی که اکثرا آلوده به بیماری‌های خطرناک هستند تبعات غیرقابل جبرانی برای کشور و تولید داخلی دارند.

 

 

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۴ دوشنبه ۱ تير
کدخبر:8091منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۴ اول تيرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-8091.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر