سفید بودن نان دلیل بر سلامت آن است؟


هرچه سبوس بیشتری از نان گرفته شود، مغز گندم سفید‌تر می‌شود اما نان از نظر مواد مغذی فقیر می‌شود.

به گزارش لقمه، دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان صنعتی از افزایش میزان سبوس استخراج شده از آرد در نانوایی‌ها به ویژه در تولید نان سنگک خبر داد و گفت: هرچه سبوس بیشتری از نان گرفته شود، مغز گندم سفید‌تر می‌شود اما نان از نظر مواد مغذی فقیر می‌شود.

کاوه زرگران با اشاره به حذف سهمیه آرد واحد‌های نان صنعتی در شش ماه اخیر گفت: اختلاف قیمت 600 تومانی در ماده اولیه نان، امکان رقابت بین نان‌های صنعتی و سنتی را از بین برده است.

وی با اشاره به این‌که واحدهایی که با کمک دولت فعالیت می‌کردند تعطیل شده‌اند، افزود: نان صنعتی، سالم‌ترین نوع تولید را دارد و در کارخانه تولید می‌شود. همچنین کارخانه‌ها باید مورد تایید سازمان‌های صنایع باشند.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان صنعتی با تاکید بر سیاست‌های در پیش گرفته از سال 1386 در راستای سوق‌ دادن ذائقه مردم به سمت مصرف نان صنعتی به جای نان سنتی گفت: این طرح به کندی پیش رفت، چرا که ذائقه مردم با نان سنتی عجین‌تر است؛ لذا دولت باید تمهیداتی در نظر می‌گرفت که نان‌های سنتی به صورت صنعتی و سالم تولید شوند.

زرگران با اشاره به این‌که در تغییر الگوی مصرف موفق نبودیم، در مورد به روز بودن تولید نان صنعتی اظهار کرد: خطوطی که اخیرا ایجاد شده به روز هستند، گرچه با قیمت گزاف‌تری نسبت به سایر کشور‌ها در ایران خریداری ایجاد شده‌اند.

دبیر کانون انجمن‌های صنایع غذایی در مورد توان تولید نان صنعتی با کیفیت مشابه نان‌های اروپایی گفت: امکان تولید نان باکیفیت و تنوع نان‌های اروپایی وجود دارد، اما نان‌های اروپایی شامل انواع حجیم و غیرحجیم هستند که در این مورد ذائقه ایرانیان کمی متفاوت است.

حلقه گم شده سبوس در نان‌های ایران

وی در مورد بهره‌گیری از سبوس در نان‌های صنعتی نیز اظهار کرد: هر نانی با آرد به خصوصی تولید می‌شود و درجه سبوس استخراج شده از آرد متفاوت است؛ به گونه‌ای که این درجه در نان‌های مسطح مانند سنگک بیشتر است.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان صنعتی با اشاره به این‌که نان‌های حجیم و غیرحجیم با آردی که درجه استخراج سبوس آن 18 تا 23 درصد است تولید می‌شود، گفت: اخیرا شاهد اقبال مردم به نان سفید هستیم و حتی مشاهده می شود نان سنگک گاه با آردی که درجه سبوس استخراج شده آن 12 درصد است تولید می‌شود، در حالی که نباید سبوس آرد کمتر از 18 درصد باشد.

زرگران با اشاره به این‌که وزارت بهداشت باید با نانوایی‌های سنگکی که درجه استخراج سبوس آنها کمتر از 18 درصد است باید به شدت برخورد کند، گفت: میزان سبوس استخراج شده باید استاندارد باشد.

سفید‌ بودن نان دلیل بر سالم‌ بودن آن نیست

وی با تاکید بر این‌که هرچه سبوس بیشتری از نان گرفته شود، مغز گندم سفید‌تر می‌شود، گفت: نان ظاهر بهتری پیدا می‌کند و پروتئین بیشتری دارد، اما از سوی دیگر با استخراج بیشتر سبوس، نان از نظر مواد مغذی فقیر می‌شود.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان صنعتی در مورد میزان بهره‌گیری از سبوس در نان‌های صنعتی اظهار کرد: نان‌های فانتزی در حوزه فیبر غنی هستند و با آرد غنی‌شده تولید می‌شوند. همچنین از آرد گندم، آرد چاودار، آرد جو یا مخلوطی از این آرد‌ها در تولید نان‌های صنعتی بهره‌ می‌برند.

 بازگشت به صفحه نخست

 

در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

در تاریخ ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۸ تير
کدخبر:8150منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۴ هجدهم تيرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-8150.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر