گراتن بادمجان، بهترین پیش غذا برای میهمانی هاست چراکه باب طبع ما ایرانیهاست.
مواد لازم:
بادمجان دلمه ای درشت 2 عدد
گوشت چرخ کرده 300 گرم
پیاز درشت 1 عدد
سیر 2 حبه
فلفل دلمه ای 2/1 پیمانه نگینی خرد شده
رب گوجه فرنگی 2-3 قاشق غذاخوری
نمک, فلفل
روغن زیتون کمی
پنیرپیتزا رنده شده 1 پیمانه
ارد 3 قاشق غذخوری
کره 3-4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
در تهیه گراتن سه بخش وجود دارد . ۱- اماده کردن سبزیجات پایه که در اینجا بادمجان است. ۲- اماده کردن مایه گوشتی . ۳- اماده کردن سس سفید یا همان بشامل.
۱- آماده کردن بادمجان: اکثرا در تهیه گراتن، بادمجان راپوست کنده و سرخ میکنند که باعث روغن انداختن و پراب شدن ظرف گراتن و له شدن بادمجان میشود.بهترین روش انست که بادمجانها را با پوست شسته خشک کنید و از طول برش دهید.
اطراف انها را کاملا با روغن زیتون چرب کنید نمک پاشیده و در ماهیتابه بچینید و یکی دو قاشق اب اضافه کنید و در ماهیتابه را بگذارید تا کمی بخار کند و نرم شود( اگراب یا روغن بیشتری نیاز بود اضافه کنید) . در تابه را برداشته و اجازه بدید بادمجانها کمی سرخ و طلایی شوند. بادمجانهای اماده را کنار بگذارید.
2- اماده کردن مایه گوشتی: پیاز را خرد کرده و با یک دوقاشق روغن زیتون کمی تفت دهید تا سبک شود . سیرپوره شده را اضافه کرده کمی تفت دهید و گوشت را اضافه کنید . گوشت را کمی سرخ کنید تا اب ان کاملا جذب شود . رب گوجه فرنگی نمک و فلفل را اضافه کنید و کمی هم بزنید تا رب خوش رنگ شود .چند قاشق اب اضافه کنید تا رب پر باز کند و سس در گوشت ایجاد کند. اگر از کراشد تومیتو استفاده میکنید مقداران را بیشتر کنید و اب اضافه نکنید.
3- اماده کردن سس سفید: آرد را با کره روی حرارت تفت دهید تا عطر کره سرخ شده را استشمام کنید . نیازی نیست که ارد تغییر رنگ دهد همین که روی حرارت ملایم تفت بخورد و معطر شود کافیست. اب یا شیر را کم کم در حالیکه تند تند هم میزنید اضافه کنید تا ارد گلوله نشود.کمی نمک و فلفل به سس اضافه کرده وکنار بگذارید.زمانی که بقیه مواد را اماده میکنید گاه گاهی سس را هم بزنید تا رویه نبندد.
ترکیب مواد: یک ظرف مناسب انتخاب کنید تا بتوانید با همان ظرف غذا را سر میز ببرید ( من از یک پیرکس در استفاده کردم) یک لایه بادمجان در کف ظرف بچیند به طوری که کاملا به هم چسبیده باشند و راهی برای نفوذ مواد به کف ظرف نباشد. با یک لایه گوشت روی انها را پوشانده, کمی فلفل دلمه ای و بعد سس سفید را روی ان پهن کرده و کمی پنیر رنده شده بپاشید . این مرحله را یک بار دیگر تکرار کنید تا مواد تمام شود.
فر را با حرارت 400 درجه فارنهایت ( 200 درجه سانتیگراد) کمی گرم کنید . ظرف را در فر قرار داده و بمدت 40 دقیقه بپزید . در10 دقیقه اخرکاملا مراقب رنگ پنیر روی ان باشید چون در زیبایی گراتن خیلی موثر است . اما اگر از ترکیب سس سفید با پنیر استفاده می کنید چندان جای نگرانی نیست چون خیلی دیر رنگ عوض میکند و شاید نیاز باشد کمی بیشتر هم حرارت از بالا داشته باشید.
بعد از خارج کردن ظرف از فر ان را روی سطح خیس یا مرطوب نگذارید چون ظرف خیلی داغ است و سریع ترک میخورد . کمی صبر کنید تا گراتن کمی خنک و بسته شود و بعد برش بزنید.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست