عبدالحسین فخاری، دبیرکل موسسه حلال جهانی در گفتوگویی به دوره پسا تحریم و فرصتها و تهدیدهایی که این مسئله در اختیار صنعت حلال کشور قرار میدهد اشاره و عنوان کرد: در این حوزه یک نگرانی وجود دارد و آن هم ورود کالاهای غیر حلال به کشور است.
به گزارش لقمه، وی در ادامه گفت: مدتها بود که تحریمهای بانکی مانع عمده صادرات و واردات ایران بود. اکنون که پیشبینی میشود تحریمها برداشته شده و گشایشهای بانکی ایجاد شود، طبیعتاً صادرکنندگان محصولات غذایی کشور به طریق گستردهتر و روانتری میتوانند محصولات حلال کشور را به دنیا ارائه کنند.
فخاری این مسئله را یک فرصت بزرگ پساتحریم برای کشور عنوان کرد و گفت: باید از این فرصت استفاده درستی صورت گیرد. در حال حاضر تمامی صادرکنندگان محصولات حلال کشور باید خود را آماده کنند که به محض آماده شدن شرایط به صادرکردن محصولات حلال اقدام کنند.
ارتقای صنعت حلال کشور با برقراری ارتباط علمی با دانشگاههای دنیا
دبیرکل مؤسسه حلال جهانی فرصت دیگر شرایط پساتحریم را فعالیتهای علمی و تحقیقی و تبادلات تحقیقاتی دانشگاهی در حوزه حلال عنوان کرد و گفت: این ارتباط افقی است که میتواند به سرعت صنعت حلال کشور را ارتقا ببخشد.
وی با اشاره به اینکه ممکن است چالشهایی بعد از برداشته شدن شرایط تحریم نیز در حوزه حلال به وجود بیاید، گفت: ممکن اسیت کالاهایی که تاکنون کمتر وارد کشور میشد، یا نمیشد، وارد کشور شود که در این حوزه واحدهای نظارتی در کشور فعال است و سازمان غذا و دارو بر واردات محصولات غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی نظارت میکند البته ممکن است یکسری کالاها هم به صورت قاچاق وارد کشور شود اما به هر حال نظارتهای اصولی کشور انجام میگیرد.
فخاری در خصوص برخورد با برخی کلاهایی که شائبه غیر حلال بودن دارند، گفت: مردم را باید به کار گرفت؛ چرا که اگر کالای قاچاق غیرحلالی در سوپرمارکتها ارائه شود، این مردم هستند که اگر آگاه باشند میتوانند آن را شناسایی کرده، اطلاع دهند و آن را مصرف نکنند.
وی تصریح کرد: همکاری مردم در کنار فعالیتهای نظارتی بر مبدأ گمرکات کشور میتواند مکمل همدیگر باشد.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست