چه بخوریم و چطور زندگی كنیم تا حتی به دلیل تغییرات هورمونی دوران بارداری هم سینههایمان كیستساز نشوند.
به گزارش لقمه، شاید توصیه كلی برای از پیشگیری از كیستساز شدن سینه یا درمان آن وجود نداشته باشد اما وقتی یافتههای علم پزشكی و طب سنتی را كنار هم بگذارید، میتوانید با اطمینان بیشتری خطر را از خود دور كنید. سودابه بیوس، كارشناس مامایی، كارشناس اخلاق پزشكی و مدرس طب سنتی در دانشكده طب سنتی دانشگاه تهران، سالها درباره بیماریهای سینه تحقیق و پژوهش كرده و در این صفحه به شما میگوید چطور میتوانید سینههای كیستساز را درمان كنید.
چی بخورم؟
- حتی اگر سینههایتان كیستساز باشند، میتوانید غذاهای گوشتی میل كنید اما باید گوشت را به شكل كبابی (روی آتش یا در فر) مصرف كنید یا اینكه آن را بخارپز كنید. در هر صورت برای طبخ گوشت از روغن استفاده نكنید.
- برای از بین بردن كیستها لازم نیست گیاهخوار شوید؛ فقط كافی است انواع سبزیجات را در طول روز مصرف كنید؛ سبزیجاتی مثل كاهو و هویج برای مبتلایان به كیست بسیار مفید است.
- غذاهایی بخورید كه به طبیعت بدن نزدیكتر هستند تا كیستهایتان بزرگ نشوند. جوانه حبوبات، جوانه گندم، بادام و شیره بادام از جمله این غذاها هستند.
چی نخورم؟
- سالاد را با سس میل نكنید. میتوانید روی سالادتان روغن زیتون، آب لیموترش یا آویشن بریزید. مهم این است كه از مصرف سس اجتناب كنید.
- مصرف گوشت گوساله و مرغ برای افرادی كه كیست سینه دارند (یا استعداد ابتلا به آن را دارند) مضر است.
- غذاهای كارخانهای كه مواد نگهدارنده دارند، نخورید و بهشدت از مصرف سوسیس و كالباس و بهطور كلی فستفود پرهیز كنید.
- مواد سودازا مـثل بادنجان و قارچ مصرف نكنید.
- از خوردن شیـریـنـی، شكلات، خامه و خوراكیهای مشابه خودداری كنید.
چطور زندگی كنم؟
- ساعات خواب و بیدار شما بر عملكرد هورمونها تاثیر مستقیمی میگذارد. سعی كنید ساعت 12 شب بخوابید و البته سحرخیز باشید و تا ساعت 10 نخوابید!
- هر روز راس ساعت مشخصی صبحانه، ناهار و شام را صرف كنید. صبحانه را قبل از ساعت هشت، ناهار را قبل از ساعت دوی ظهر و شام را حتما قبل از ساعت 9 میل كنید.
- انضباط در خوردن و آشامیدن و خوابیدن بر كیست سینه تاثیر بسیار زیادی میگذارد.
- حین غذا خوردن حـواستان بـاشد كه درهمخوری نكنید؛ یعنی همراه غذا ماست، دوغ، سالاد، خیارشور و. . . نخورید.
چی رو با چی بخورم؟
- روزی یكبار یك قاشق مرباخوری سیاه دانه را همراه با عسل كه مصلح آن است میل كنید. اگر بیماری قند دارید و نمیتوانید عسل بخورید، سیاه دانه را روی پنیر و ماست بریزید و بخورید.
- در صورتی كه نیمساعت بعد از غذا میخواهید ماست، سالاد، خیارشور و. . . میل كنید باید به فكر تهیه مصلحاتشان هم باشید؛ مثلا باید ماست را با مصلحاتش كه گل سرخ یا نعناع است، بخورید.
- تنها چیزی كه میتوانید همراه غذا میل كنید، سبزی خوردن است؛ سبزیجاتی مثل ریحان، پونه و نعناع در كنار غذا به حالتان مفید واقع میشوند.
داروخانه در خانه شما
- بذر كتان را میتوانید از عطاریها تهیه كنید و برای درمان یا كوچكتر كردن كیستهای سینهتان از آن كمك بگیرید.
- یك قاشق مرباخوری از تخم كتان قهوهایرنگ را دم كرده و همراه با عسل میل كنید. این دمنوش میتواند كیستهایتان را كوچكتر كند.
- روغن كتان را از داروخانه تهیه كنید و روی سینهای كه كیست دارد، بمالید. این كار بعد از مدتی باعث كوچكتر شدن كیست سینه میشود.
- روغن كتان برای كاهش درد سینه هم موثر است. آن را از عطاریها یا داروخانههای معتبر تهیه كنید و روزی یكبار روی سینهها بمالید. روغن كتان بهویژه برای افرادی كه سینههایشان در اثر كیست ملتهب شده (حالتی شبیه جمع شدن شیر در سینه و قرمزی پوست سینه) هم مفید است.
- تخم كتان قهوهای را پودر یا آسیاب كنید و به شكل آرد درآورید. از آن خمیری تهیه كنید و روزی یكبار روی سینهها ضماد كنید؛ یعنی خمیر را روی سینه بگذارید و با یک دستمال تمیز نخی ببندید تا كیستهایتان از بین بروند؛ البته برای كم كردن كیستها میتوانید روغن بنفشه را هم روزی یكبار به سینهها بمالید.
از امروز پیشگیری كنید
برای حفظ سلامتتان و كم كردن خطر ابتلا به بیماریهای سینه توصیههای زیر را هم جدی بگیرید:
- از اپیلاسیون زیر بغل صرفنظر كنید چون این كار عملكرد طبیعی غدد زیر بغل را مختل میكند.
- از مامهای ضدعرق كارخانهای و دئودورانتهای زیر بغل استفاده نكنید چون راه را بر خروج مواد زائد از بدن میبندند.
- تا جایی كه امكان دارد از استرس دوری كنید. كارهایی را كه فكر میكنید از استرس و تنش روزانهتان میكاهد، انجام دهید.
- خودتان را در معرض امواج موبایل قرار ندهید. روزها سعی كنید موبایل از بدنتان فاصله داشته باشد و شبها آن را بالای سر خود نگذارید.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست