رئیس سازمان دامپزشکی:
هورمون رشد در مرغ‌های تولیدی کشور وجود ندارد


رییس سازمان دامپزشکی کشور وجود هورمون رشد در مرغ‌های تولیدی کشور را به لحاظ علمی و عملیاتی رد کرد و گفت: مردم با اطمینان مرغ مصرف کنند.

به گزارش لقمه به نقل از پایگاه پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مهدی خلج در نشست مطبوعاتی که به مناسب 14 مهر روز ملی دامپزشکی برگزار شد، افزود:طبق مطالعاتی که توسط سازمان دامپزشکی کشور و میادین شهرداری تهران صورت گرفته، مصرف هورمون رشد در طیور به اثبات نرسیده، ضمن آن که سازمان دامپزشکی نیز اجازه ورود چنین هورمونی را به کشور برای مصرف مرغ نداده است.

وی اظهار داشت: بسیاری از تحقیقات نشان می دهد که اساسا، گیرنده هورمون رشد درعضلات سینه مرغ وجود ندارد که بخواهد چنین ماده ای را جذب کند.

خلج با بیان این که تمام هورمون های رشد که مورد مصرف قرار می گیرند، ماهیت پروتیینی دارند، گفت: اگر این هورمون مصرف شود به دلیل آن که در دستگاه گوارش تجزیه و به متابولیت‌های دیگر تبدیل می‌شود، اثری نخواهد گذاشت.

وی ادامه داد: امکان استفاده از هورمون تزریقی در مرغ‌ها نیز محدود است، زیرا این هورمون باید به طور مکرر به مرغ تزریق شود و با توجه به تولید انبوه مرغ در کشور که به چند هزار قطعه در یک مرکز پرورش می رسد، چنین چیزی امکان پذیر نیست.

رییس سازمان دامپزشکی کشور در مورد رشد سریع مرغ نیز خاطرنشان کرد: طی 90 سال قبل، ظرف 100 روز با خوردن 4.7 کیلوگرم دان، وزن مرغ به یک کیلوگرم می‌رسید، اما امروزه در مدت کمتر از 35 روز و با مصرف 1.7 کیلوگرم دان، مرغ به وزن منطقی یعنی یک کیلوگرم می رسد که نتیجه زحمات مستمر تحقیقات در عرصه اصلاح نژاد، ژنتیک، بهداشت و مبارزه با بیماری های دامی بوده است.

آغاز برنامه پایش در مورد آنفلوانزای پرندگان

وی در مورد برنامه این سازمان در زمینه کنترل آنفلوانزای پرندگان با شروع فصل سرما، ضمن اعلام آمادگی کامل این سازمان برای مقابله با ویروس این بیماری، از همه پرورش‌دهندگان طیور اعم از صنعتی، بومی و تزیینی خواست چنانچه با تلفات غیرعادی روبرو شدند، موضوع را به شبکه‌های دامپزشکی استان‌ها و ادارت دامپزشکی، اطلاع دهند..

خلج در عین حال تاکید کرد که مردم برای حفظ سلامت و بهداشت، به هیچ عنوان مرغ زنده نخرند و در منازل و معابر ذبح نکنند.

وی از آغاز برنامه پایش سازمان دامپزشکی کشور در سراسر کشور خبر داد و گفت: در 320 روستا و 1300 مرکز پرورش مرغ صنعتی برنامه پایش شروع شده و در مرحله نخست 18 هزار و 500 تا 19 هزار نمونه برداری از این مراکز انجام می گیرد و در آزمایشگاه ها، آزمایش می شود و براساس نتایج این آزمایش ها، ارزیابی و برنامه ریزی های بعدی این سازمان صورت می‌گیرد.

خلج با اشاره به تلاش های این سازمان برای کنترل آنفلوانزای پرندگان طی چند سال اخیر، اذعان داشت: ما در مدت کوتاهی، این بیماری را شناسایی و کنترل و گزارش آن را به مجامع ذی ربط بین‌المللی اطلاع رسانی کردیم.

وی افزود: اکنون کشورهایی که به دلیل این بیماری، ممنوعیت واردات مرغ از کشور ما را اعمال می کردند، مجدداً، واردات مرغ از ایران را از سر گرفته اند و صادرات مرغ روند عادی به خود گرفته است.

ممنوعیت واردات غیرمجاز دام زنده ادامه دارد

خلج در پاسخ به پرسشی در مورد اقدام های این سازمان در مورد تب برفکی تصریح کرد: طی شش ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال 93، بیماری تب برفکی 65.2 در کشور درصد کاهش داشته است.

وی اضافه کرد: طی این مدت کانون بیماری تب برفکی از 1500 مورد به 522 مورد رسیده است.

این مقام مسوول ادامه داد: تب برفکی در شش ماهه امسال نیز به حد کمی رسیده به طوری که تنها 21 مورد گاوداری شیری در معرض آلودگی قرار گرفته اند اما تعداد ابتلا بسیار کم بوده است.

وی مدیریت واکسیناسیون در استان‌ها، رعایت ضوابط قرنطینه ای و ساماندهی تردد بهداشتی دام را از علل کاهش موارد بیماری تب برفکی عنوان کرد.

خلج با تاکید بر این که واردات دام زنده نیز به طور مطلق از کشورهای آسیای میانه ممنوع شده است و این ممنوعیت با حمایت دولت و وزیر جهادکشاورزی ادامه دارد، تصریح کرد: سازمان دامپزشکی با واردات دام غیرمجاز از مرزهای شرقی مخالف است و ما هیچوقت مجوز واردات آن را نداده ایم.

وی با اشاره به این که دام های غیرمجاز از مرزهای غیرقابل کنترل وارد کشور می شود، گفت: این سازمان، دام‌های غیرمجاز را تحت نظارت قرنطینه ای قرار داده و اجازه خروج این دام را از استان سیستان و بلوچستان را نمی دهد.

رییس سازمان دامپزشکی کشور در مورد وضعیت واکسن تب برفکی اظهار داشت: موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی به منظور رفع پاره‌ای از مشکلات و ارتقای سیستم تولید خود، اعلام کرد بود که مدت کوتاهی تولید این واکسن را نخواهند داشت، اما امروز در تماس تلفنی اعلام داشت مشکلات تولید واکسن تب برفکی رفع شده است.

وی افزود: سازمان دامپزشکی آماده بررسی واردات واکسن تب برفکی است و مجوز واردات واکسن های کیفی و مؤثر تب برفکی را می دهد.

خلج با بیان این که در حال حاضر دو شرکت ایرانی در زمینه تولید واکسن تب برفکی اقدام کرده‌اند و به زودی شرکت روناک در مهاباد، واکسن خود را وارد بازار می‌کند، اعلام کرد: قراردادی میان موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی و شرکت روناک منعقد شده و این شرکت قادر است یکصد میلیون دوز واکسن تولید کند.

کاهش 56 درصدی موارد آلودگی به طاعون نشخوارکنندگان کوچک

رییس سازمان دامپزشکی کشور درباره طاعون نشخوارکنندگان کوچک، گفت: در شش ماهه سال 94 نسبت به مدت مشابه سال 93 حدود 56 درصد در دام های اهلی، کاهش موارد آلودگی گزارش شده است که نتیجه نظام پایش و مراقبت از سوی این سازمان است.

وی علت شیوع این بیماری در نشخوارکنندگان کوچک وحشی را تغییر اقلیم و خشکسالی دانست و اذعان داشت: راهکار جلوگیری از شیوع این بیماری در نشخوارکنندگان اهلی یعنی گوسفند و بز، ایجاد یک نظام پایش علمی در مورد حیوانات وحشی است یعنی در مراکز شکار ممنوع و حفاظت شده، سازمان حفاظت محیط زیست در مکان‌هایی که حیوانات وحشی برای استراحت یا خوردن آب، جمع می شوند، از آنها تصویر بگیرد و حیواناتی که دچار عارضه شده اند را شناسایی کند.

خلج، ارسال اطلاعات چغرافیایی بیماری های دامی به سازمان حفاظت محیط زیست، آموزش کادر این سازمان توسط سازمان دامپزشکی کشور و ایجاد یک کمربند حفاظتی برای واکسیناسیون بز و گوسفند به فاصله 3 تا 5 کیلومتر را از جمله راهکارهای مبارزه با طاعون نشخوارکنندگان کوچک عنوان کرد.

پوی با بیان این که واکسیناسیون نشخوارکنندگان کوچک یعنی گوسفند و بز از 20 روز پیش آغاز شده است، خاطرنشان ساخت: در شش ماهه گذشته، 6 میلیون و 700 نوبت واکسیناسیون برای مبارزه با طاعون نشخوارکنندگان اصلی انجام شده است.

وی در مورد بودجه مربوط به کنترل و شناسایی آنفلوانزای پرندگان نیز، اذعان داشت: دولت 7 میلیارد تومان برای مبارزه با آنفلوانزای پرندگان تصویب کرده که 5 میلیارد تومان آن در اختیار سازمان دامپزشکی برای اقدام ها و پرداخت خسارت قرار می گیرد.

خلج افزود: 2 میلیارد تومان نیز برای پرورش دهندگان طیور استان مازندران تصویب شده است.

وی تاکید کرد: دولت برای بیماری آنفلوانزای پرندگان سقفی نگذاشته است و اگر این 7 میلیارد تومان کفایت نکرد، دولت کمک خواهد کرد.

ارایه احکام پیشنهادی سازمان دامپزشکی برای برنامه

خلج در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره مهمترین موارد پیشنهادی این سازمان در برنامه ششم توسعه گفت: سازمان دامپزشکی کشور عضو شورای ارتقای سلامت و کیفیت زندگی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و عضو شورای هسته مرکزی هفت نفره تدوین احکام ششم توسعه است و ما احکام پیشنهادی خود را به وزارتخانه برای برنامه ششم توسعه ارایه داده ایم.

وی افزود: در مورد ارتقای کیفیت فرآورده های خام دامی که یکی از موضوع های اساسی است، پیگیر هستیم که هر نوع حکمی که در این زمینه لازم است، بیاوریم.

 خلج،به اهمیت برخورداری از نیروی انسانی مناسب برای نظارت در زنجیره های مختلف تولید اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از پیشنهادهای مهم ما استفاده از نیروهای انسانی است که جزو سیاست کلی سلامت سازمان و هم در اصول برنامه ششم توسعه است به طوری که اگر لازم شد، بتوانیم برای خرید خدمات بخش غیردولتی اقدام کنیم.

وی اضافه کرد: ما پیشنهاد دادیم، این سازمان مجاز باشد که بتواند بخش غیردولتی دامپزشکی را به گونه ای ساماندهی کند و مصوبات دستگاه حاکمیتی توسط گروه ممیزی ما، ارزیابی ها را انجام دهید.

خلج همچنین گفت: سازمان دامپزشکی پیشنهادهای خود را در مورد امنیت غذا و سلامت دام برای برنامه ششم توسعه نوشته و به وزارتخانه ارایه داده است.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۲ مهر
کدخبر:8265منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۴ دوازدهم مهرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-8265.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر