لقمه: پلوها و خوراک های متنوعی برای ایام مختلف سال در سنت ایرانی وجود دارد، اما یکی از این سنت ها، چهارشنبهسوری استکه معمولاً با خوردن تنقلاتی چون آجیل چهارشنبه سوری و یا خوراک هایی چون آجیل پلو می گذرد.
مواد اولیه :
• گردو و بادام و فندق و بادام هندی و پسته و کشمش و کره از هر کدام 100 گرم
• پیاز خلال و سرخشده پنج عدد
• مرغ یا گوشت و برنج از هر کدام یك كیلوگرم
• روغن مایع و نمک و زعفران به میزان لازم
طرز تهیه:
مرغ یا گوشت را با پیاز بپزید و كنار بگذارید. پیاز سرخشده را با هر یك از آجیلهای فوق به صورت جداجدا همراه با كره تفت دهید و كنار بگذارید برنج را دم كرده و بعد از پخت، برنج و مرغ یا گوشت را در ظرف بكشید. به این صورت كه ابتدا برنج را كشیده سپس مرغ یا گوشت را لابهلای برنج قرار دهید در پایان آجیلها را به صورت راهراه یا گرد به ترتیب روی برنج قرار داده و در آخر روی آنها روغن داغ بدهید.