دبیر ستاد کشوری ترویج مصرف تخممرغ از سوء تغذیه و سوء مصرف پروتئین ۸۰۰ هزار کودک ایرانی خبر داد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، «سیدفرزاد طلاکش» دبیر ستاد کشوری ترویج تخممرغ در نشست خبری خود که در آستانه روز جهانی تخم مرغ یعنی ۱۷ مهرماه برگزار شد، در سخنانی گفت: به دنبال ایجاد اصلاح دیدگاه در مصرف تخممرغ هستیم و به همین منظور کتاب «کلسترول غذایی، باور دیروز، دانش امروز» را در جهت ترویج تخممرغ تهیه کرده و در کنگره قلب و عروق و پزشکان داخلی توزیع کردیم. یکی از مهمترین مراکزی که برای کلسترول و رژیم غذایی راهنمای تغذیه دارد، کشور آمریکاست که هر 5 سال راهنمای خود را اصلاح میکند.
وی خاطرنشان کرد: بر این اساس در شرایطی که قبلاً 300 میلیگرم تخممرغ در روز توصیه میشد اکنون این راهنمای تغذیه محدودیت تخممرغ را به شرطی که مردم اسیدهای چرب اشباع و ترانس را تحت کنترل بگیرند، برداشته است.
دبیر ستاد کشوری ترویج مصرف تخممرغ به سیاست وزارت در این باره اشاره کرد و افزود: این سیاست اکنون در وزارت بهداشت در حال اجرا است و اکنون جایگاه تخممرغ با شیر کمچرب و گوشت لخم در یک راستا قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: در کشور ما فقر کالری وجود ندارد اما فقر ریزمغذی وجود دارد و 800 هزار کودک ایرانی معادل یک چهارم تمام کودکان ایرانی دچار سوء تغذیه و سوء مصرف پروتئین هستند که این موضوع سبب میشود تکامل مغزی برای این افراد شکل نگیرد. سادهترین، ارزانترین و در دستترین پروتئین در دنیا تخممرغ است که به مانند یک قرص بزرگ تمامی نوع اسید آمینه ضروری را در خود دارد و حاوی کلسیم، سدیم، ید، سلنیوم، کولین و ویتامینهای A،B،D،E است.
طلاکش تأکید کرد: مذاکرات انجام شده برای توزیع تخممرغ به صورت رایگان در مدارس صورت گرفته است و این موضوع میتواند در مناطق محروم صورت گیرد چرا که تخممرغ یک کالای ارزان و در دسترس اکثر خانوادهها است.
وی افزود: برای جمعیت زیر 18 سال ما مصرف روزانه یک تخممرغ ضروری است و حداقل مصرف هفتهای 3 تخممرغ را توصیه میکنیم.
دبیر ستاد کشوری ترویج تخممرغ گفت: مصرف سالانه تخممرغ هر ایرانی 190 عدد است و این در حالی است که 140 تخممرغ به صورت مستقیم و مابقی در فرآوردههایی مانند سس و غیره به مصرف میرسد. در کشورهای پیشرفته که نیاز مردم به پروتئین کمتر از ایران است، این میزان 270 تخممرغ و در کشوری مانند ژاپن 332 عدد است و ما نیز به سرانه مصرف 250 عدد در سال تا پایان برنامه ششم برسیم. جنوب کشور به علت تولید کم تخممرغ و فراوانی نقاط فقیر از سرانه مصرف پایینتری برخوردار است.
وی تولید سالانه تخممرغ در ایران را 950 هزار تن عنوان کرد و گفت: از این حیث ما کشور دهم دنیا هستیم. با اصلاح جیره غذایی مرغ، رنگ زرده آن تخممرغ را زعفرانی کردهایم و همین طور تخممرغ امگا 3 نیز در کشور تولید کردهایم ضمن اینکه تخممرغهای حاوی ویتامین E، سلنیوم و اسید فولیک به زودی روانه بازار میشود.
طلاکش در پایان تصریح کرد: 90 درصد اسیدفولیک تخممرغ جذب بدن میشود در حالی که تنها 40 درصد اسیدفولیک آرد جذب بدن میشود.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست