روش تهیه پیراشكی سیب‌ زمینی و تخم‌ مرغ


ساندویچ تخم‌مرغ یكی از ساده‌ترین و راحت‌ترین ساندویچ‌های رایج برای بچه‌ها آن هم به عنوان میان‌وعده است ولی اینكه هر روز یا حتی چند روز درمیان به بچه‌ها ساندویچ تخم‌‌مرغ بدهید، هم برای شما تكراری و خسته‌كننده است هم مطمئنا بچه‌ها میلی به خوردن آن ندارند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، بنابراین باید تخم‌مرغ را به روش‌های دیگری ساندویچ كنید؛ به عنوان مثال تخم‌مرغ را همراه مواد دیگر دلخواه در خمیر پیراشكی گذاشته و در قالب پیراشكی potato Piroshki به بچه‌ها بدهید.
 


مواد لازم برای خمیر پیراشكی

  • 500 گرم آرد
  • 1 ق‌چ نمك
  • 4/1 پیمانه روغن مایع
  • 4 /1 پیمانه آب ولرم
  • 2 /1 یک ق‌س مایه خمیرترش
  • 2/1  یک پیمانه ماست
  • 1 ق‌م بیكینگ‌پودر
  • 1 ق‌چ شكر
  • 2 عدد زرده تخم‌مرغ
  • مقداری زعفران آب شده
  • كمی سیاهدانه، تخم‌ خرفه،‌ كنجد برای تزئین
  • مواد لازم برای داخل پیراشكی
  • 6 عدد تخم‌مرغ
  • 1 عدد سیب‌زمینی متوسط
  • 3 ق‌س جعفری خردشده
  • 50 گرم پنیر فیلافیلا (رنده شده)

 


طرز تهیه:

1.  مایه خمیر را در آب ولرم حل كرده و شكر را به آن اضافه كرده و هم بزنید. روی ظرف را بپوشانید و به مدت پنج دقیقه صبر كنید تا مایه خمیر عمل كند.

2.  ماست، نمك و بیكینگ پودر را مخلوط كرده و خوب هم بزنید. روغن را هم به آنها افزوده و باز هم بزنید.

مایه خمیر عمل‌آمده را با این مواد در یك ظرف ریخته و آرد را كم‌كم به آن اضافه كنید.

3.  بهتر است همه آرد را یكجا نریزید، ابتدا دو‌سوم آرد را اضافه كرده و مخلوط كنید. بعد از كمی هم زدن، ورز دهید. اگر آرد آن كم بود و خمیر به دست می‌چسبید باز هم آرد بریزید و اگر هم چسبندگی خمیر كم نبود، دیگر آرد اضافه نكنید.

4.  حالا خمیر آماده را در كاسه‌ای گذاشته روی ظرف را با دستمال پارچه‌ای بپوشانید و آن را در گوشه‌ای از آشپزخانه بگذارید و حدود 25 تا 30 دقیقه صبر كنید تا استراحت كند.

5.  در این فاصله مواد داخل پیراشكی را آماده كنید. تخم‌مرغ‌ها را شسته در قابلمه‌ای آب ریخته، آب‌پز كنید. بعد از پختن، آنها را زیر آب سرد بگیرید و پوست‌شان را جدا كنید. تخم‌مرغ‌های آب‌پز شده را با رنده درشت، رنده كنید.

6.  سیب‌زمینی‌ها را هم آب‌پز كرده و بعد از پوست كندن، نگینی خرد كنید. همه مواد شامل (تخم‌مرغ‌های رنده‌شده، سیب‌زمینی و جعفری خردشده را در كاسه‌ای مخلوط كنید. نمك و فلفل را افزوده و بعد پنیر فیلافیلا را رنده كرده به مواد بیفزایید و خوب هم بزنید.

7.  بعد از استراحت كردن خمیر، روی تخته كارتان آرد بپاشید، خمیر را روی آن قرار داده، بعد از كمی ورز دادن، با وردنه آن را باز كنید تا به اندازه قطر 5/0 سانتی‌متر برسد. حالا به اندازه قالبتان آنها را قالب بزنید. اگر هم قالب ندارید، با یك لیوان یا كاسه كوچك بلوری خمیر را قالب بزنید.

8.  حالا با یك قاشق مواد درون پیراشكی را روی یك طرف هر كدام از خمیرهای قالب‌زده بریزید و بعد نیمه دیگر خمیر را برگردانده و كناره‌های دو لایه خمیر را با دست جمع كنید یا اینكه لبه‌ها را با چنگال به هم بچسبانید.

9.  وقتی همه خمیر را به شكل پیراشكی آماده كردید، یك زرده تخم‌مرغ را با چنگال بزنید و با زعفران آب‌كرده مخلوط كنید، این مایه را - با قلم‌موی آشپزخانه- روی پیراشكی‌ها بمالید و روی آنها را با كنجد، سیاهدانه یا تخم خرفه تزئین كنید.

10.  حالا فر را با دمای 200 درجه سانتی‌گراد روشن كنید تا گرم شود. سپس پیراشكی‌ها را با فاصله روی سینی فر بچینید. سینی را در طبقه وسط فر قرار داده و آنها را به مدت 25 تا 30 دقیقه حرارت دهید.

11.  بعد از این مدت، حرارت فر را از بالا (از جهت گریل) روشن كنید تا روی پیراشكی‌هایتان خوش‌رنگ و طلایی شود.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۶ مهر
کدخبر:8278منبع:سیب سبزتاریخ انتشار:۱۳۹۴ شانزدهم مهرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-8278.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر