لقمه: ماهی و طبخ آن به شیوه های مختلف یکی از غذاهای اصلی شمال کشور به ویژه گیلان است که معمولاً در ایام نوروز نیز آن را طبخ می کنند.
مواد اولیه :
ماهی سفید یك عدد
سبزی شامل ( گشنیز، نعنا و پونه ساییدهشده) سه قاشق غذاخوری
سیر سه حبه
پیاز متوسط یك عدد
گردو ساییدهشده و کشمش از هر کدام یك پیمانه
نمك و رب گوجهفرنگی به میزان لازم
طرز تهیه:
شكم ماهی را تمیز كرده شسته و خشك كنید. مخلوط را در داخل شكم ماهی ریخته یك قابلمه نچسب را چرب كرده ماهی را كف قابلمه بگذارید. بقیه مخلوط را در یك ظرف فلزی ریخته وسط قابلمه قرار داده در قابلمه را محكم گذاشته و با شعله پخشكن روی حرارت بسیار ملایم بگذارید تا بپزد.
تهیه مخلوط کنار ماهی:
كشمش را ساییده با سیر و پیاز رندهشده، رب گوجهفرنگی، گردو و سبزی مخلوط كنید. كمی نمك هم به آن بزنید.
آموزش از زهرا شانه چیان