گزارش اختصاصی لقمه؛
سرانجام ماجرای آب و آبلیموهای تقلبی


پس از چالش‌های موجود میان سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد، شاهد خبرهای خوبی از معاون وزیر بهداشت هستیم که موضوعات مربوط به سلامت مردم بالاخره به سرانجام خواهد رسید.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، چندی پیش با مطرح شدن موضوع آلودگی میکروبی در آب های معدنی بسته‌بندی و لغو پروانه تعدادی از این شرکت‌ها، موضوع کارخانه‌های آبلیموسازی نیز مطرح شد.

 

در پی مطرح شدن موضوع آب‌های معدنی و همچنین آبلیموهای صنعتی، بین سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد، اختلاف نظر و چالش پیش آمد چراکه وقتی صحبت از سازمان غذا و دارو از آلودگی در آب‌های معدنی و تقلبی بودن آنها می‌کرد، رئیس سازمان ملی استادرد ایران از استاندارد بودن آنها سخن به میان می‌آورد و این در حالی بود که آلودگی میکروبی در آب‌های به ظاهر معدنی شرکت دماوند، به اثبات رسیده بود!

 

پس از پایان یافتن موضوع آب‌های بسته بندی، این بار نوبت به کارخانه‌های آبلیموسازی رسید. پس از واکنش‌های رئیس سازمان غذا و دارو، «علیرضا جمشیدی» رئیس سازمان تعزیرات حکومتی کشور نیز در یک نشست خبری با اشاره به بررسی‌های انجام شده از تعداد زیادی کارخانه تولید آبلیموی صنعتی در تهران، به کنایه عنوان کرد که در کارخانه‌های آبلیموسازی حتی یک قطره آبلیمو یافت نکردیم!

 

در همین راستا، دکتر رسول دیناروند بارها در سخنانش تاکید کرد: آنچه سازمان غذا و دارو در مورد بررسی آبلیموهای صنعتی انجام داده و نتایجی که به دست آمده نشان می‌دهد این قبیل آبلیموهای صنعتی وضعیت خوبی ندارند. قبلا نیز در مورد آبلیموهای صنعتی هشدار داده بودیم که که این هشدار کماکان پابرجاست و بسیاری از آبلیموهای صنعتی، اصلا آبلیموی طبیعی نیستند.


رئیس سازمان استاندارد بالاخره قانع شد

بر اساس این گزارش، نشست خبری «نیره پیروزبخت» رئیس سازمان ملی استاندارد صبح شنبه 18 مهرماه به مناسبت روز جهانی استاندارد، برگزار شد و در این نشست تعدادی از برندهای آبلیموی صنعتی که خلاف قانون عمل کرده بودند، را معرفی کرد.

 

وی اسامی این برندها را عنوان کرد و گفت: براساس مشاهده بازرسان استاندارد، آبلیموهای تولیدی با برندهای «هم‌نوش»، «رازقی»، «زیبنده»، «ترش مزه»، «سپنتا»، «بهینه‌نوش»، «هرمود»، «می‌گلی»، «خزر»، «ناجی»، «چینود»، «شط»، «حاسب»، «دست‌چین» و یک برند دیگر، غیراستاندارد شناسایی شده‌اند.

 

رییس سازمان ملی استاندارد با اشاره به طرح پژوهش اصالت‌سنجی مواد غذایی در این سازمان گفت: قصد داریم وارد روش‌های نوین اصالت‌سنجی شویم و دستگاه‌های مربوط به آن را پیدا کرده‌ایم که در این صورت دیگر امکان تخلف برای متخلفان ایجاد نمی‌شود.


نوبت به آبمیوه‌های صنعتی هم رسید

در همین روز، در مراسم اختتامیه همایش معاونان غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور، «رسول دیناروند» موضوع آبمیوه‌های صنعتی را مطرح کرد و آن را از دیگر نگرانی‌های این سازمان دانست.

 

در مورد شرکت‌های بزرگ مشکل چندانی نداریم

رئیس سازمان غذا و دارو در این ارتباط، بر ضرورت کنترل بیشتر مراکز علوم پزشکی بر تولیدات مواد غذایی و توزیع داروها تاکید کرد و گفت: ضرورت بازرسی‌ها در مورد تولیدات مواد غذایی بیش از پیش احساس می‌شود.  در مورد آب میوه‌ها وضعیت چندان بد نیست، به جز کارخانه‌های کوچک در مورد شرکت‌های بزرگ مشکل چندانی نداریم.

 

تکلیف آبلیموهای تقلبی در آبان ماه مشخص می‌شود

وی در مورد آبلیموهای تقلبی نیز بیان کرد: تکلیف آبلیموها در آبان ماه باید مشخص می‌شود و همان کاری که در مورد آب معدنی‌ها انجام دادیم باید در این زمینه نیز انجام شود.

 

 

گزارش: آزاده فضلی

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۴ شنبه ۱۸ مهر
کدخبر:8280منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۴ هجدهم مهرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-8280.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر