مدیرکل دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی از راهاندازی بازار محصولات کشاورزی در مسکو برای عرضه مستقیم سیب در روسیه خبر داد و پیشبینی کرد که امسال بالغ بر 305 میلیون تن سیب در کشور تولید و بالغ بر 500 هزار تن آن به ارزش حدود 200 میلیون دلار صادر میشود.
به گزارش پایگاه خبری لقمه، رمضان رویینتن اظهار کرد: سطح زیرکشت سیب در استانهای مختلف کشور 334 هزار هکتار است که 290 هزار هکتار آن بارور بوده و عمده استانهای تولید کننده این محصولات آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، تهران، فارس، اصفهان، خراسان رضوی، همدان و چهارمحال و بختیاری هستند.
وی افزود: متوسط عملکرد سیب در واحد سطح بیش از 17 تن است که البته باغداران نمونه تا 130 تن نیز رکورد خود را در این زمینه ثبت کردهاند.
مدیرکل دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی پیشبینی کرد که امسال سه میلیون و 500 هزار تن سیب در کشور تولید شود که 600 هزار تن آن تولید تابستانه، 600 هزار تن تولید صنعتی و حدود یک میلیون و 800 هزار تن آن تولید پاییزه است.
رویینتن ادامه داد: سال گذشته 396 هزار تن سیب به ارزش 172 میلیون دلار به کشورهایی مانند روسیه، عراق، پاکستان، افغانستان، کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای تازه استقلالیافته مانند قزاقستان صادر شد که پیشبینی میشود امسال حدود 500 هزار تن سیب به ارزش 200 میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته میانگین قیمت هر کیلوگرم سیب صادراتی 0.6 دلار بوده است، گفت: علیرغم کاهش نسبی سیب در بازارهای جهانی با توجه به افزایش میزان صادرات این محصول پیشبینی میشود امسال ارزآوری بیشتری از محل صادرات سیب نصیب کشور و صادرکنندگان شود.
راهاندازی بازار سیب ایرانی در مسکو
مدیرکل دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی همچنین از راهاندازی بازاری در مسکو از سوی سازمان تعاون روستایی برای صادرات و عرضه مستقیم سیب به مسکو خبر داد و گفت: خرید سیبهای صنعتی آغاز شده و براساس هماهنگیهای صورت گرفته وزارت جهاد کشاورزی ارز لازم را برای خرید مستقیم از باغدار و صادرات این محصول در اختیار صادرکنندگان قرار میدهد. همچنین معاونت بینالملل وزارت جهاد کشاورزی نیز با رایزنیهای اقتصادی تسهیلات لازم را برای حملونقل مستقیم سیب ایرانی به کشورهای مختلف فراهم کرده است تا هزینه صادرات و هدررفت این محصول به حداقل ممکن برسد.
کدام سیبهای ایرانی صادراتیاند؟
رویینتن با تاکید بر افزایش کیفیت سیب تولید شده در داخل به دلیل شرایط اقلیمی و بارندگیهای مناسب گفت: معمولا سیب تازهخوری که حدود 600 هزار تن تولید آن است به دلیل قیمت بالا و داشتن مشتری صادر نمیشود و صادرات سیب از استانهایی مانند آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، تهران، اصفهان، فارس و خراسان رضوی از مهرماه آغاز میشود.
وی با اشاره به اینکه مصرف هر عدد سیب در روز باعث ارتقای سلامت و کمک به باغدار در جهت افزایش درآمد و بهبود معیشتش میشود، اظهار کرد: ظرفیت سردخانههای کشور حدود یک میلیون تن است و از باغداران درخواست داریم سیبهای صنعتی را با سیبهای باکیفیت تازهخوری با هم در یکجا نگهداری نکنند تا موجب افت کیفیت و قیمت محصول نشود.
مدیرکل دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: وزارت جهاد کشاورزی معتقد است که باید همه کارها در حوزه باغبانی از تولید تا بازار به دست بخش خصوصی انجام شود و با واگذاری امور به تشکلها و زنجیرههای قوی مشکلات به حداقل ممکن برسد. اما از خریداران بخش خصوصی تقاضا داریم عدالت را در راستای منافع تولیدکنندگان رعایت و سیبهای صنعتی را با قیمت منصفانه از باغداران خریداری کنند.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست