محمدرضا مرتضوی با بیان این مطلب گفت: این امر آسیب جدی به مصرف کننده وارد میکند و با افزایش قیمت تمامشده از قدرت خرید مردم میکاهد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، همایش روز جهانی غذا صبح امروز شنبه 25 مهرماه با حضور «دکتر حسن هاشمی» وزیر بهداشت، «دکتر رسول دیناروند» رئیس سازمان غذا و دارو، تعدادی از مدیران ارشد سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، صاحبان صنایع غذایی و همچنین اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در سالن اجلاس سران برگزار شد.
«محمدرضا مرتضوی» رئیس کانون صنایع غذایی ایران در همایش روز جهانی غذا گفت: بعضی از دستگاههای دولتی ما را تشویق به گران کردن محصولات مان میکنند اما باید اشاره داشت که در صورت گران شدن قیمت کالاهای صنایع غذایی دیگر مردم قدرت خرید ندارند.
وی اظهار کرد: صنایع غذای ایران سابقه 100ساله دارد و در منطقه خاورمیانه جزو قدیمیترین صنایع به حساب میآید. صنایع غذایی ایران در اشتغال 430 هزار نفر معادل 17 درصد مشاغل کشور نقش دارد.
رئیس کانون صنایع غذایی ایران ادامه داد: کمتر کشوری در خاورمیانه سابقه صدساله در اصلاح بذر و حفظ نباتات دارد. همچنین سابقه ما در بخش های استاندارد و بهداشت بیش از 50 سال است. قوانین بهداشتی در صنایع غذایی ایران نسبت به سایر کشورها سختگیرانه تنظیم و اجرا میشود.
وی با بیان اینکه صنعت غذای کشور دارای دو بخش شناسنامهدار و بدون شناسنامه است، گفت: برای تضمین سلامت غذا باید غذا از مزرعه تا سفره مورد پایش قرار گیرد. صنایع تبدیلی بخش کشاورزی بهخاطر اینکه قوانین سختگیرانه و مجریان امین دارد تکلیف آنها مشخص است اما تکلیف ما از مزرعه شروع میشود و بخش زیاد از مشکلات مربوط به صنایع تبدیلی نیست. استفاده از درصد مجاز مواد و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی و باقیمانده سموم در موارد دیگر به بخشهای دیگری از اقتصاد کشور مربوط است.
رئیس کانون صنایع غذایی ایران با اشاره به اینکه صنعت غذای کشور از نظام توزیع نامناسب رنج میبرد، گفت: این امر آسیب جدی به مصرف کننده وارد میکند و با افزایش قیمت تمامشده از قدرت خرید مردم میکاهد. بعضی از دستگاهها ما را تشویق به گران کردن محصولاتمان میکنند اما باید در نظر گرفت که در صورت گران شدن قیمت کالاهای صنایع غذایی دیگر مردم قدرت خرید ندارند. زمانی که کالا تولید میشود تا به دست مصرف کننده برسد شرایط خاص خود را میخواهد که وضعیت در حال حاضر رضایتبخش نیست اما امیدواریم با کمک دستگاههای دولتی نقایص را به حداقل برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: هر چه نظارت بر سلامت غذا بیشتر باشد باید به همان اندازه حفاظت از خود صنعت و غذا نیز افزایش یابد.
رئیس کانون صنایع غذایی ایران در ادامه سخنانش گفت: نمیخواهم بهطور مستقیم انتقاد خود را ابراز کنم؛ اما برای کسب آبرو در صنعت غذا و ساخت یک برند باید سالهای متمادی به مردم خدمت کند تا بتواند اعتماد آنها را جذب کند. اما زمانی که بین دستگاهها اختلاف و ناهماهنگی وجود داشته باشد بزرگترین بازنده و کسی که بیشترین آسیب را میبیند مردم و صنایع هستند.
وی درخواست کرد: از مسئولین کشور میخواهم اختلافات بین دستگاهها، تقسیم قدرت و قوانین متضاد را کنار بگذارند.
مرتضوی در پایان گفت: قول میدهم با پتانسیلهای عظیم کشور در ماههای فروردین و اردیبهشت ماه پیشرفتهای جدی را در صنایع غذایی کشور شاهد باشیم و میزبان سرمایهگذاریهای زیاد خارجی در این بخش باشیم.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست