چاقی از سیگار و سرطان‌ها جلو زد!


پایگاه خبری لقمه: به گزارش مرکز تحقیقات جراحی های کم تهاجمی دکتر عبدالرضا پازوکی رییس دومین کنگره بین المللی جراحی های چاقی و متابولیک با بیان اینکه آمار سازمان بهداشت جهانی در سال 2014 درباره وضعیت میزان چاقی در ایران بسیار تکان‌دهنده بود، گفت: از جمعیت 80 میلیونی ایران، 50 میلیون نفر با این معضل در ارتباط هستند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، پازوکی تاکید کرد: میزان مرگ و میر به علت چاقی از مجموع مرگ و میر به علت چهار سرطان اصلی ریه، روده، پستان و پروستات بیشتر است. امروزه شایع‌ترین علت مرگ و میر قابل پیشگیری در بسیاری از کشورها چاقی است؛ در حالی که این آمار قبل از این متعلق به سیگار بود.

وی همچنین از رشد روزافزون چاقی در کودکان و نوجوانان ایرانی به نسبت سایر کشورها خبر داد و گفت: بیشترین میزان چاقی در آمریکا و بعد در اروپاست، اما آنها در حال کنترل چاقی در کودکان و نوجوانان خود هستند و ما در این زمینه عقب هستیم.

رییس کنگره بین‌المللی جراحی‌های چاقی و متابولیک تاکید کرد: فقط یک تا 2 درصد جامعه، افرادی هستند که نمایه توده بدنی آنها بالای 40 است و کاندید جراحی چاقی هستند.

پازوکی ادامه داد: در ایران بیشتر از 4 میلیون نفر به دیابت نوع 2 مبتلا هستند که 800 هزار نفر از آنها دیابت‌شان کنترل نمی‌شود. این عدم کنترل، عوارض نگران‌کننده‌ای مثل نابینایی چشم، قطع اندام، آسیب رسیدن به کلیه، سکته‌های قلبی و... می‌شود. با ورود جراحی، طی چند دهه اخیر نتایج بسیار امیدوارکننده‌ای را در این زمینه شاهد بوده‌ایم. این جراحی‌ها BMI افراد دیابتی را که کنترل نشده‌اند تا 30 کاهش داده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه در درمان چاقی مفرط محور اصلی خود فرد است، افزود: درمان چاقی مفرط مبتنی بر تیم‌درمانی است. نباید بیمار انتظار داشته باشد که بعد از جراحی، ورزش و تحرک نداشته باشد. بسیاری از چاقی‌های ما منشاء روانی دارد. متخصصان تغذیه، طب فیزیکی و ورزشی باید کنار جراح حضور داشته باشند.

رییس کنگره بین‌المللی جراحی‌های چاقی و متابولیک درخصوص تاثیر ژنتیک در چاقی گفت: عوامل متعددی بر فرد تاثیر می‌گذارند که دچار چاقی مفرط شوند و ده‌ها ژن در این زمینه دخیل هستند. در یک بررسی متوجه شدند، مادرانی که عمل جراحی چاقی انجام می‌دهند فرزندان لاغری دارند که این تاثیر محیط را بر روی ژن نشان می‌دهد، اما در کنار آن سبک زندگی نادرست هم در بروز چاقی موثر است.
همچمین دبیر اجرایی دومین کنگره بین المللی جراحی های چاقی و متابولیک اظهار کرد: افراد دارای DMI بالای 33 نباید عمل جراحی لیپوماتیک، لیپوساکشن و لیزر انجام دهند؛ چرا که از نظر علمی ثابت شده این گونه عمل ها در کاهش وزن این افراد موثر نخواهد بود.

دومین کنگره بین المللی جراحی های چاقی و متابولیک 25 تا 27 آذر در سالن شهید غرضی  بیمارستان میلاد برگزار می شود.


 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 

 

بازگشت به صفحه نخست


در تاریخ ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۲ آذر
کدخبر:8445منبع:فرازنیوزتاریخ انتشار:۱۳۹۴ بيست و دوم آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-8445.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر