آشنایی با روش تهیه خاگینه خرما؛ غذای محلی زنجانی‌ها برای شب یلدا


پایگاه خبری لقمه: خاگینه خرما یکی از غذاهای سنتی شهر زنجان برای شب یلداست.

به گزارش پایگاه خبری لقمه،  این غذای شیرین و خوشمزه جزو غذاهایی است که زنجانیها سالی یکبار و فقط برای این شب درست می‌کنند. غذایی پر انرژی و مقوی که اگه زنجانی‌ها دلیل قانع کننده‌ای برای پخت اون فقط برای یکبار در سال نداشته باشند، می‌شود همیشه یا دست کم در ماه‌های سرد سال درستش کرد.

طرز تهیه

این غذا راحت است و فقط کمی حوصله می‌خواهد چون مرحله به مرحله مواد رو سرخ می‌کنند و روی هم می‌چینند.

اولین قدم سرخ کردن مقدار زیادی پیاز خلال شده است. هر چقدر مقدار پیا‌زتان زیاد باشد، بهتر است. پس اگه برای شب یلدا مهمان دارید حدود یک کیلو پیاز را باید به ظرافت خرد و تا مرحله طلایی شدن سرخ کنید. بعد از اینکه پیازها طلایی شد، کمی زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین و نمک بهش بزنید و کنار بذارید.

تو همون تابه نیم کیلو خرما زاهدی خشک را که هسته گرفتید سرخ کنید. خرما نیاز زیادی به پختن نداره و یه تفت چند دقیقه‌ای برایش کافی است. این هم در یک ظرف دیگر کنار بگذارید.

حالا نوبت نیم کیلو کشمش پلویی، و مقداری خلال پسته و بادام است که باید به سرعت تفت بدهید و کنار بگذارید.

حالا به ترتیب پیاز، خرما، مخلوط کشمش و آجیل رو توی ظرف شیشه‌ای بچینید و روی ظرف دو تا تخم مرغ بشکنید، و کمی ادویه و نمک و زعفران روی تخم مرغ بپاشید و در ظرف را بگذارید. ده دقیقه بعد خاگینه خرما آماده است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۴ شنبه ۲۸ آذر
کدخبر:8541منبع:همشهری آنلاینتاریخ انتشار:۱۳۹۴ بيست و هشتم آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-8541.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر