دانستنی های بهداشتی سفره ای


در گذشته بیشتر از سفره ‏های حصیری و پارچه ای استفاده می ‏شد اما این روزها بیشتر از سفره‎های پلاستیکی استفاه می‏ شود. استفاده از این سفره ‏ها به دلیل اینکه راحت‏‎تر تمیز می‏ شوند و رطوبت و چربی غذا را به سطوح زیرین انتقال نمی‏ دهند و همچنین تنوع بیشتری در طرح و رنگ دارند، رایج ‏تر است.

لقمه: ما ایرانی ها به خوراکمان خیلی اهمیت می دهیم ولی آیا برای زیرانداز طعام هم این حساسیت ها را لحاظ می کنیم؟ بله، همین سفره که حداقل روزی سه بار جلوی ما پهن و جمع می شود. در مورد سفره لازم است به یک سری نکات بهداشتی دقت کنید.

- در موقع خرید، سفره‏ هایی انتخاب کنید که پشت و رویشان معلوم است تا راحت بتوانید همیشه از سطح رویی سفره استفاده کنید. سفره‏ های پشت کرک‏دار، گرد و خاک و آلودگی بیشتری به خودشان می‏ گیرند. همچنین سفره‏ هایی که سطح صاف دارند نسبت به سفره‏ های طرح‏  برجسته، بهتر و راحت‏تر تمیز می ‏شوند.

- بهتر است اندازه سفره‏ غذا با تعداد نفرات و تعداد افراد خانواده تناسب داشته باشد تا شستن، پهن کردن و جمع کردن آن راحت‏تر باشد.

- در هنگام چیدن ظروف یا توزیع غذا، به هیچ عنوان روی سفره راه نروید.

- تکه ‏های غذا مانند استخوان‏های خورشت، هسته آلو و.. را در سفره نیندازید. برای این کار از ظرف مخصوصی که برای این کار در سفره قرار می ‏دهید، استفاده کنید.

- در صورت ریختن غذا در سفره حتما آن را به طور کامل با آب گرم و مایع شوینده بشویید و زیر نور خورشید قرار دهید.

- هنگام جمع کردن سفره، ابتدا دو سر سفره را روی هم قرار دهید و سپس آن را به دفعات لازم تا کنید با این کار قسمت زیر سفره که روی زمین بوده ‏است با سطح داخلی آن که محل قرار دادن غذاست، تماس پیدا نمی‏ کند.

- باقی‌مانده نان را از سفره بردارید. ماندن نان در سفره موجب کپک زدن نان می ‏شود. نان را در پارچه ه‏ای نخی بپیچید سپس در کیسه پلاستیکی قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.

- تمیز کردن سفره بعد از غذاخوردن، آن هم سفره بزرگی که تعداد زیادی مهمان در آن غذا خورده ‏اند، کار آسانی نیست. به همین خاطر بعضی‏ ها ترجیح می ‏دهند از سفره ‏های یک‌بار مصرف پلاستیکی استفاده کنند و جمع کردن و دور انداختن کل سفره با باقی‌مانده غذاها و آشغال‏ های داخل آن را خیلی لذت‏بخش می‏ دانند غافل از اینکه این کار به محیط زیست آسیب می‏ رساند. بنابراین بهتر است برای حفظ زمین پاک و سلامت آیندگان‏مان هم که شده، زحمت تمیز کردن و شستن سفره را بپذیریم./

در تاریخ ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۵ فروردين
کدخبر:856منبع:باشگاه خبرنگارانتاریخ انتشار:۱۳۹۱ پانزدهم فروردينلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-856.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر