طرز تهیه ماهی شکم پر (2)


پایگاه خبری لقمه: طرز تهیه‌ی ماهی شکم پر برای 5 نفر

مواد لازم
پیاز 1 عدد متوسط
مغز گردو 250 گرم
رب انار  به میزان لازم یا آلو
انار 2 قاشق غذا خوری یا زرشک
نمک  به میزان لازم فلفل و ادویه
سبزی معطر 250 گرم گشنیز، جعفری، سیر، نعناع و یا هر سبزی معطر دیگر
ماهی سفید 1 عدد متوسط
ابتدا ماهی را تمیز کنید (نیازی به کندن سر یا دم ماهی نیست، فقط پولک­ها را جداکنید).
با چاقوی تیز شکم ماهی را باز کرده و تخلیه کنید.
ماهی را شسته و داخل و بیرون آن را نمک و فلفل بزنید.
مغز گردو را آسیاب کنید.
پیاز را رنده کرده، کمی از آب پیاز را دور ریخته و سپس پیاز رنده شده را با گردوی آسیاب شده ترکیب کنید.
سبزی معطر را ریز خُرد کرده و با مخلوط گردو و پیاز ترکیب کنید.
دو قاشق انار شیرین یا ترش (جنگلی) به مخلوط گردو اضافه کنید.
بسته به ذائقه خود رب انار یا آلو اضافه کنید.
نمک و فلفل به میزان لازم به مواد اضافه کنید.
مواد را خوب هم بزنید تا ترکیب یکدستی تهیه شود.
مواد را با دقت داخل شکم ماهی قرار دهید.

 


سپس ماهی را در کباب پز قرار دهید، بطوریکه شکم ماهی به سمت بالا باشد و به بیرون نریزد (میتوانید با نخ و سوزن معمولی، شکم ماهی را بدوزید تا از بیرون نریختن مواد اطمینان حاصل کنید).

 



در صورتی که کباب پز در اختیار ندارید، از قابلمه غیر تفلون معمولی استفاده کنید (تفلون در طولانی مدت میسوزد)، با این تفاوت که اگر به جای کباب پز از قابلمه معمولی استفاده کردید، لازم است قابلمه را روی شعله پخش کن و پایین ترین درجه حرارت قرار دهید. زیرا کباب پز دو تکه است و ظرف ماهی از حرارت مستقیم حدود 15 سانت فاصله دارد. این فاصله باعث میشود که ماهی به خوبی پخته و کباب شود و نسوزد.
یک ساعت و نیم با شعله بسیار پایین زمان برای طبخ ماهی در کباب پز مورد نیاز است (در قابلمه هم با شرایط اشاره شده همین مدت زمان)
میتوانید ماهی را در سینی فر و در طبقه وسط فر قرار دهید تا با کمترین حرارت پخته شود، یک ربع آخر لازم است شعله بالای فر را روشن کنید تا روی ماهی کباب شود، ولی دقت داشته باشید که اگر حرارت بالای فر زیاد باشد یا طولانی از بالا به ماهی حرارت داده شود، بعد از آماده شدن، ماهی خشک خواهد شد و مناسب نیست.



نکته در تهیه ماهی شکم پر:
نیازی به چرب کردن کف قابلمه یا کباب پز نیست و ماهی بدون روغن کاملا کباب خواهد شد و پس از کمی سرد شدن به راحتی از کباب پز جدا میشود.
در صورتی که سایز ماهی کوچک باشد، ممکن است ظرف یک ساعت کباب آماده شود.
بهتر است بعد از 45 دقیقه حرارت بسیار ملایم، یکبار در ظرف را برداشته و ماهی را بررسی کنید.
پس از کباب شدن، صبر کنید تا کباب پز یا قابلمه کمی خنک شود، سپس با یک کفگیر، ماهی به راحتی از ظرف جدا میشود. ماهی را با کفگیر از ظرف جدا کرده و در ظرف مورد نظر بکشید (بدون اینکه شکل ظاهری آن به هم بریزد).

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۴ دوشنبه ۳۰ آذر
کدخبر:8565منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۴ سي آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-8565.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر