سنکجبین، نوعی شربت است که با شکر تهیه می شود و در سنت های ایرانی آمده است که در روز سیزده بدر آن را با کاهو میل می کنند.
مواد لازم:
• شكر 3 كیلو
• نعناع 2 كیلو
• سركه 0.5 تا 1 پیمانه
• گلاب كمی
طرز تهیه:
شكر را با آب به اندازه كافی میجوشانیم و صاف میكنیم. نعناع را پاك كرده و میشوییم. نعناع را 3 تا 4 دسته میكنیم و با نخ یا چوب میبندیم. سپس داخل شكر آب ریخته آنقدر بجوشانید تا به قوام آید. سركه و گلاب را اضافه كرده بگذارید كمی بجوشد. هر گاه با كفگیر مایع را برداشته ریختیم مایع در لبه كفگیر نیم دایره جمع شود و وسطش شكاف بخورد، سكنجبین آماده است.