رئیس مرکز بهداشت خراسان رضوی گفت: برای نخستین بار در کشور رستورانها از نظر بهداشتی ستارهدار میشوند تا معیاری برای بررسی بهداشت و کیفیت آنها مد نظر قرار گیرند.
به گزارش لقمه، مشهد رضا سعیدی در نشست خبری هفته سلامت در محل سالن کنفرانس دفتر معاونت مرکز بهداشت استان خراسان رضوی در مشهد برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به گستردگی شهر مشهد و نیز وجود بارگاه ملکوتی امام هشتم در این شهر، سالانه خیلی عظیمی از مردم وارد این شهر مقدس شده و تأمین سلامت و بهداشت آنان از وظایف و مسئولیتهای دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: طرح ستارهدار کردن رستورانهای سطح شهر ایده جدیدی است که برای نخستین بار در کشور مطرح شد و در حال بررسی است و در آینده با اجرای موفق این طرح و اعطای ستاره به رستورانها، مردم میتوانند همانند هتلها بر اساس ستارههای بهداشتی رستورانها در ارتباط با کیفیت و بهداشت آنان اطمینان حاصل کرده و از آنها استفاده کنند.
وی که زمان عملیاتی شدن این طرح را نامعلوم عنوان کرد، افزود: پیشبینی میشود این طرح که به بهداشت محیط واگذار شده است در صورت اجرایی شدن طرحی موفق و نتیجه بخش باشد.
رئیس مرکز بهداشت خراسانرضوی گفت: اقدامات کارشناسانه در دست اجرا است و تاکنون اقدامات مناسبی در راستای تحقق آن از جمله هماهنگی با اتحادیه صنف رستورانداران و آشپزخانهها انجام شده است.
رئیس مرکز بهداشت خراسان رضوی با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت مبنی بر "سالمندی و سلامت" اظهار داشت: با افزایش بهداشت و بهبود زندگی مردم، جوامع در حال پیر شدن هستند و با مشکل و مسالهای به نام مسن شدن جوامع روبهرو هستیم و این در حالی است که در شرایط کنونی در دنیا 600 میلیون سالمند بالای 50 سال زندگی میکنند و این تعداد تا سال 2020 به حدود یک میلیارد و تا سال 2050 به حدود 2 میلیارد نفر میرسد.
سعیدی با اشاره به شعار امسال سازمان بهداشت جهانی با عنوان "زندگی سالم و طول عمر بیشتر" ادامه داد: طول عمر در کنار کیفیت زندگی اهمیت پیدا میکند چرا که یک نفر ممکن است 90 تا 100 سال عمر کند اما به دلیل بیماریهای مختلف جسمانی و حتی روحی و روانی دچار از کار افتادگی باشد.
وی افزود: طبق آخرین سرشماری انجام شده و همچنین بر اساس سرشماری سال 85 در کشور ما 7.3 درصد سالمند زندگی میکنند که این تعداد در حدود 5 میلیون نفر در کشور میباشد و در استان خراسان نیز حدود 400 هزار نفر سالمند داریم که این افراد نیازمند توجه ویژهای در ابعاد و مؤلفههای مختلف سلامتی هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ارتباط با اهمیت فرهنگسازی در جوامعی مانند کشور ما که جمعیت سالمند رو به رشد دارند، اظهار داشت: برای آن که افراد سالمند سالم در کشور داشته باشیم، باید مبحث آموزش و فرهنگسازی را از کودکی به افراد ارائه دهیم و این امر را به نحوی فرهنگسازی کنیم که الگوی زندگی افراد از تغذیه سالم تا فعالیت بدنی و سایر مسائل تغییر کنند تا افراد در سنین سالمندی به کلکسیونی از بیماریهای مختلف مبدل نشوند.