دانشمندان دریافتند بویی که از غذا به ویژه سیب زمینی در حین روند پخت و پز آزاد میشود، میتواند خاطرات مثبت را در مغز انسان زنده کند
به گزارش لقمه، محققان کشف کردند که بوی سیب زمینی کباب شده انسان را خوشحال تر میکند.
در بخشی از این مطالعه، محققان به شرکت کنندگان سیب زمینی کباب شده که به مدت یک ساعت در درجه حرارت 140 درجه سانتی گراد در فر کباب شده بود، دادند و از آنها سوال کردند که آیا این سیب زمینی موجب برانگیخته شدن احساسات در آنها میشود یا خیر.
دکتر آوینش کانت که سرپرستی این گروه تحقیقاتی را بر عهده داشت، گفت: رایحههای غذا و تشخیص آنها بر روی عملکرد مغز اثر میگذارند و دانشمندان به تازگی شروع به مطالعه این رایحه و اثرات آن بر انسان کردهاند.
این مطالعه به بررسی علل بروز احساسات انسانها در هنگام پخت غذا میپردازد .
مغز انسان به طور ناخودآگاه مولفههای رایحه سیب زمینی را که در جریان روند کباب شدن ایجاد میشود، تشخیص میدهد.
این خاطره بسته به تجربهای که در زمان خوردن اولین سیب زمینی کباب شده ایجاد میشود، درست میشود.
در این مطالعه اکثر افراد در هنگام استشمام بوی سیب زمینی کباب شده، خاطرهای مثبت از پدر بزرگ یا مادر بزرگ دوست داشتنی خود و یا صرف شام با خانواده را به یاد آوردند.
تصور میشود که این رایحهها تنها در درجه حرارتهای بالا همچون 130تا 140 درجه سانتی گراد آزاد میشوند.
محققان دریافتند که قرار دادن سیب زمینی در مایکروفر برای 15 دقیقه، زمان کافی برای آزاد شدن مولفههای بوی سیب زمینی نیست.
سیمون بال، یکی دیگر از اعضای این گروه تحقیقاتی گفت: ترکیب مولفههای رایحه یک سیب زمینی کباب شده میتواند مرکز احساس را در مغز فعال کند.