اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان


پایگاه خبری لقمه: روزه عبادتی است که فواید روحی و جسمانی فراوانی به همراه دارد. بنابراین رعایت نکات روزه داری و به ویژه نحوه تغذیه در این ماه مبارک حائز اهمیت است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، مدیریت نظارت و پایش مصرف فراورده های سلامت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران با انتشار مطلب زیر توصیه های در زمینه اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ارائه کرده است.

هشت توصیه کلی در روزه داری

۱- هر ۵ گروه اصلی مواد غذایی (نان و غلات میوه و سبزی گوشت و حبوبات شیر و لبنیات ) را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

۲- تنوع و تعادل را در مصرف مواد غذایی رعایت کنید.
 
۳- هیچ کدام از سه وعده اصلی غذایی (افطاری، شام و سحری) را حذف نکنید.
 
۴- به جای شیرینی زولبیا و بامیه خرما و کشمش توصیه می شود.
 
۵- از مصرف نمک زیاد بپرهیزید چرا که سبب دفع مایعات از بدن و احساس تشنگی در طول روز خواهد شد.
 
۶- استفاده از میوه و سبزی به میزان کافی در وعده های ماه مبارک به دلیل داشتن فیبر کافی به سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست کمک می کند. ضمن این که قسمتی از آب مورد نیاز بدن را تأمین می کند. چون به آرامی هضم میشود گرسنگی را نیز به تأخیر می اندازد.
 

 

۷- خشکبار میوه های خشک و برگه ها خوردنی های مفیدی در این ماه است.
 
۸- مصرف غذاهای سرخ شده باید محدود شود. چون باعث هضم نامناسب غذا سوزش سردل و افزایش وزن می شود.
 

وعده سحری

. بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود میتوان در فاصله افطار تا سحر یک وعده غذایی مثل شام سبک را صرف کرد که البته این به وضعیت خود شخص و تمایل او به صرف غذا بستگی دارد.
 
. توصیه میشود در وعده سحری مقدار مناسبی از سبزی های مختلف ( مثل سبزی خوردن مصرف شود. سبزی ها به دلیل دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب علاوه بر تامین ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن از تشنگی فرد در طول روز نیز جلوگیری می کنند.
 
. مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی‌شود. مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه کاهش قند خون میشوند به این ترتیب مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شکلات در وعده سحری موجب می‌شود شخص زودتر گرسنه شود.
 
بهتر است در وعده افطار یا در فاصله افطار تا سحر از انواع میوه که حاوی مواد مغذی بسیار مفید برای سلامت بدن هستند مصرف کرد.
 

افطاری

. غذاهای وعده افطاری باید سبک و پرکالری بوده و سریع هضم شوند.
 
. استفاده از خرما، شیر، آب گرم، چای کمرنگ، پنیر کم چرب و کم نمک، گردو و نان های سبوس دار مناسب است.
 
. استفاده از آب آب میوه و مایعات کافی در فاصله افطار تا سحر پیشنهاد میشود. در عین حال استفاده از آب زیاد در افطار باعث بی حالی ضعف و درد معده می شود.
 
. در فاصله افطار تا سحر نوشیدن کافی مایعات و نخوردن غذاهای بسیار چرب و شیرین توصیه می شود. بزرگسالان باید روزانه ۳ تا ۴ لیتر آب بنوشند. حتی اگر ۴۰ درصد از این مقدار را از غذاها آب میوه آب معدنی چای و سایر نوشیدنی ها دریافت میکنید باز هم باید ۱/۵ و ۲/۵ لیتر آب در روز بنوشید.
 

راههای مقابله با تشنگی در طول روز

 
. محدود نمودن مصرف نمک در وعده های افطار و سحر
 
. استفاده از شربتهای رقیق و کم شیرین نظیر خاک شیر به همراه گلاب یا سایر عرقیات گیاهی ( بهار نارنج و بیدمشک)
 
. دو تا سه ساعت پس از افطار فرصت مناسبی برای انجام  ورزش های سبک است تا فرصت لازم برای هضم غذای مصرفی داشته باشد.
 
. خوردن انواع سوپ و خوراکهای کم حجم و کم چرب در وعده شام بسیار مطلوب است.
 
. مصرف میوه و سبزی کافی و متنوع در وعده های افطار و سحر.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست

 
 



کد: 15497 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند بازدید: 373 ساعت: 11:15 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 از اوتاوا تا مراغه؛ داستان شهری که سلامت را اولویت قرار داد ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۳ آذر
2 هفتمین دوره آموزشی شناخت اصول ارزیابی در گمرک افتتاح شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 خبرگزاری اصولگرا: برای وزارت جهاد کشاورزی، نوری قزلجه به مجلس معرفی می شود ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
4 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
5 صید شب چراغی، زنگ خطری برای صیادان هرمزگانی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
6 دیپلماسی کشاورزی دولت برای گشایش دروازه‌ آفریقا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
7 نشست مشترک معاونت میراث‌فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی با موضوع یلدای جهانی برگزار شد ۱۴۰۱ شنبه ۳ دي
8 شرایط روزه‌داری در رمضان امسال از نظر زهرا عبداللهی ۱۳۹۹ جمعه ۵ ارديبهشت
9 شکست کرونا با رعایت جدی اصول بهداشتی ۱۳۹۹ جمعه ۱۵ فروردين
10 جامع ترین راهنمای تغذیه ای برای بیماران اچ آی وی مثبت! ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  زمان مناسب برای پخت گوشت و مرغ یخ زده پایگاه خبری لقمه: متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: ز...

  این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ماهی کیلکا از جمله آبزیانی است که به دلیل جثه کوچک...

  غذاهای آلوده به باکتری لیستریا که می‌خوریم! با وجود باکتری لیستریا در طالبی، E. coli در جوانه ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

11 دلیل رایج دل‌درد دل‌درد و دل‌پیچه از آن دست مشکلاتی هستند که زندگی را برای هر انسانی تیره‌وتار می‌کند. برای برطرف‌کردن و درمان این مشکل در گام اول باید دلیل اصلی آن مشخص شود.
12 علامت و هشدار که نشان می دهد به اندازه کافی آب نمی نوشید اگر به مقدار کافی آب ننوشید و به انداز کافی آن را دریافت نکنید بدنتان دچار یک سری علائم و مشکلات خواهد شد در ادامه به آنان اشاره می کنیم.
تشخیص علت کمبود وزن، اولین قدم برای درمان لاغری یک متخصص تغذیه با اشاره به اینکه اولین گام در درمان لاغری تشخیص علت کمبود وزن است، گفت: بررسی تاریخچه پزشکی، میزان مصرف غذایی فرد، کمبودهای تغذیه‌ای و همچنین عادت غذایی اولین کاری است که باید در خصوص تعیین رژیم غذایی برای این افراد انجام شود.
خواص شگفت انگیز کاکائو به دنبال مطالعاتی كه روی تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی انجام شد، محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی مرتبط است.تمامی‌گیاهان، رنگدانه‌هایی دارند كه می‌توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری می‌كند و همچنین ماده آلیكین (allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین (capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می‌كنند. گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می‌شود.آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه‌ كاكائو، فلاوونوئید است.