اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان


پایگاه خبری لقمه: روزه عبادتی است که فواید روحی و جسمانی فراوانی به همراه دارد. بنابراین رعایت نکات روزه داری و به ویژه نحوه تغذیه در این ماه مبارک حائز اهمیت است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، مدیریت نظارت و پایش مصرف فراورده های سلامت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران با انتشار مطلب زیر توصیه های در زمینه اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ارائه کرده است.

هشت توصیه کلی در روزه داری

۱- هر ۵ گروه اصلی مواد غذایی (نان و غلات میوه و سبزی گوشت و حبوبات شیر و لبنیات ) را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

۲- تنوع و تعادل را در مصرف مواد غذایی رعایت کنید.
 
۳- هیچ کدام از سه وعده اصلی غذایی (افطاری، شام و سحری) را حذف نکنید.
 
۴- به جای شیرینی زولبیا و بامیه خرما و کشمش توصیه می شود.
 
۵- از مصرف نمک زیاد بپرهیزید چرا که سبب دفع مایعات از بدن و احساس تشنگی در طول روز خواهد شد.
 
۶- استفاده از میوه و سبزی به میزان کافی در وعده های ماه مبارک به دلیل داشتن فیبر کافی به سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست کمک می کند. ضمن این که قسمتی از آب مورد نیاز بدن را تأمین می کند. چون به آرامی هضم میشود گرسنگی را نیز به تأخیر می اندازد.
 

 

۷- خشکبار میوه های خشک و برگه ها خوردنی های مفیدی در این ماه است.
 
۸- مصرف غذاهای سرخ شده باید محدود شود. چون باعث هضم نامناسب غذا سوزش سردل و افزایش وزن می شود.
 

وعده سحری

. بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود میتوان در فاصله افطار تا سحر یک وعده غذایی مثل شام سبک را صرف کرد که البته این به وضعیت خود شخص و تمایل او به صرف غذا بستگی دارد.
 
. توصیه میشود در وعده سحری مقدار مناسبی از سبزی های مختلف ( مثل سبزی خوردن مصرف شود. سبزی ها به دلیل دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب علاوه بر تامین ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن از تشنگی فرد در طول روز نیز جلوگیری می کنند.
 
. مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی‌شود. مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه کاهش قند خون میشوند به این ترتیب مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شکلات در وعده سحری موجب می‌شود شخص زودتر گرسنه شود.
 
بهتر است در وعده افطار یا در فاصله افطار تا سحر از انواع میوه که حاوی مواد مغذی بسیار مفید برای سلامت بدن هستند مصرف کرد.
 

افطاری

. غذاهای وعده افطاری باید سبک و پرکالری بوده و سریع هضم شوند.
 
. استفاده از خرما، شیر، آب گرم، چای کمرنگ، پنیر کم چرب و کم نمک، گردو و نان های سبوس دار مناسب است.
 
. استفاده از آب آب میوه و مایعات کافی در فاصله افطار تا سحر پیشنهاد میشود. در عین حال استفاده از آب زیاد در افطار باعث بی حالی ضعف و درد معده می شود.
 
. در فاصله افطار تا سحر نوشیدن کافی مایعات و نخوردن غذاهای بسیار چرب و شیرین توصیه می شود. بزرگسالان باید روزانه ۳ تا ۴ لیتر آب بنوشند. حتی اگر ۴۰ درصد از این مقدار را از غذاها آب میوه آب معدنی چای و سایر نوشیدنی ها دریافت میکنید باز هم باید ۱/۵ و ۲/۵ لیتر آب در روز بنوشید.
 

راههای مقابله با تشنگی در طول روز

 
. محدود نمودن مصرف نمک در وعده های افطار و سحر
 
. استفاده از شربتهای رقیق و کم شیرین نظیر خاک شیر به همراه گلاب یا سایر عرقیات گیاهی ( بهار نارنج و بیدمشک)
 
. دو تا سه ساعت پس از افطار فرصت مناسبی برای انجام  ورزش های سبک است تا فرصت لازم برای هضم غذای مصرفی داشته باشد.
 
. خوردن انواع سوپ و خوراکهای کم حجم و کم چرب در وعده شام بسیار مطلوب است.
 
. مصرف میوه و سبزی کافی و متنوع در وعده های افطار و سحر.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست

 
 



کد: 15497 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند بازدید: 610 ساعت: 11:15 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 از اوتاوا تا مراغه؛ داستان شهری که سلامت را اولویت قرار داد ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۳ آذر
2 هفتمین دوره آموزشی شناخت اصول ارزیابی در گمرک افتتاح شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 خبرگزاری اصولگرا: برای وزارت جهاد کشاورزی، نوری قزلجه به مجلس معرفی می شود ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
4 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
5 صید شب چراغی، زنگ خطری برای صیادان هرمزگانی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
6 دیپلماسی کشاورزی دولت برای گشایش دروازه‌ آفریقا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
7 نشست مشترک معاونت میراث‌فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی با موضوع یلدای جهانی برگزار شد ۱۴۰۱ شنبه ۳ دي
8 شرایط روزه‌داری در رمضان امسال از نظر زهرا عبداللهی ۱۳۹۹ جمعه ۵ ارديبهشت
9 شکست کرونا با رعایت جدی اصول بهداشتی ۱۳۹۹ جمعه ۱۵ فروردين
10 جامع ترین راهنمای تغذیه ای برای بیماران اچ آی وی مثبت! ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ارتباط استرس با مشکلات گوارشی پایگاه خبری لقمه: استرس می‌تواند باعث ایجاد طیفی ا...

  غذاهای پرچرب و تاثیر آن بر توان تولیدمثلی مردان نتایج یک بررسی نشان داده است که مصرف غذاهای پرچرب ...

  موادغذایی تصفیه کننده خون سم زدایی، امری مهم برای بهبود عملکرد اعضای بدن است...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

علائم فاسد شدن قارچ خوراکی/قارچ سالم چه نشانه ‌هایی دارد؟ آشنایی با علائم فاسد شدن قارچ و روش‌ های تشخیص قارچ خراب از قارچ سالم این امکان را برای شما ایجاد می کند تا بتوانید قارچ ‌های ناسالم را از سالم تشخیص دهید و طعم و کیفیت غذا خود را بهبود بخشید.
فیروزآباد قطب تولید گیاهان دارویی و عسل برگ / صادرات سالانه ۵۰ تن گیاهان دارویی به اروپا پایگاه خبری لقمه: شهر فیروز آباد استان فارس در راستای معرفی قطب‌های صنایع تبدیلی،‌ به عنوان قطب تولید گیاهان دارویی به ویژه عسل برگ معرفی و اعلام شد، سالانه ۵۰ تن گیاهان دارویی این شهر به اروپا صادر می‌شود.
دیابت پشت گوش یک چهارم ایرانیان یک فوق تخصص غدد گفت:‌ رشد دیابت در یک دهه گذشته دو برابر شده، ۴ میلیون نفر مبتلا و ۵ میلیون نفر در خطر ابتلا هستند، با این روند تا دو دهه آینده از هر ۴ ایرانی بزرگسال یکی دیابت دارد یا در شرف بیماری است. سیاستگذاری ها نیز فقط روی کاغذ باقیمانده است.
گلاب‌گیری در کوچه‌های قدیمی تهران+ عکس گلاب ناب کاشان و کرمان شنیده‌اید اما کسی تا به حال از گلاب ناب تهران چیزی نگفته است. گلابی که سال هاست در کوچه پس کوچه‌های جنوب تهران از دیگ‌های مسی می‌جوشد و در شیشه‌های نیزه‌ای راهی خانه و مغازه می‌شود.