احتمال فاسد شدن 400 هزار تن هندوانه


برداشت هندوانه از دو ماه پیش تاکنون در مناطق جنوبی کشور آغاز شده، اما بروز مشکلاتی در بازار، آنها را از فروش محصولاتشان ناامید کرده است. نبود بازار مناسب داخلی، سیفی کاران جنوب را با مشکل فروش هندوانه هایشان و مسائل معیشتی مواجه کرده است.

هندوانه محبوبی

به گزارش لقمه، برداشت هندوانه از دو ماه پیش تاکنون در مناطق جنوبی کشور آغاز شده، اما بروز مشکلاتی در بازار، آنها را از فروش محصولاتشان ناامید کرده است.

پس از خشک سالی های پی درپی، گرد وغبار و آفاتی که همیشه در کمین مزارع هستند، اینک نبود بازار فروش و مشکلات حمل و نقل و... بر نگرانی سیفی کاران جنوب افزوده است.

آنها نگران هستند که هندوانه ها در این وضعیت روی دستشان بماند و دسترنج یکساله شان بر باد رود.

مرز عراق بر روی صادرات هندوانه بسته شده است

کشور عراق یکی از بازارهای صادرات هندوانه جنوب است که اینک به گفته فرماندار گچساران مرزش را بر ورود هندوانه ها بسته است.

اکبر علیزاده به خبرنگار مهر گفت: بیش از هزار هکتار از زمینهای شهرستانهای گچساران و باشت امسال به کشت هندوانه اختصاص یافت اما به دلیل عدم پیش بینی بازار فروش، اکنون سیفی کاران با مشکل فروش مواجه هستند.

وی بیان کرد: بخشی از هندوانه های شهرستانهای باشت و گچساران به کشور عراق صادر می شد که از 10 خرداد تاکنون مرز این کشور بسته شده است.

فرماندار گچساران از علت این اقدام اظهار بی اطلاعی کرد و بیان داشت: با معاون استاندار ایلام و فرماندار مهران در این خصوص صحبتهایی شده تا با مقامات عراقی رایزنی کنند اما تاکنون این مشکل حل نشده است.

علیزاده یادآور شد: این مسئله باعث شده که بخش عمده ای از صادرات هندوانه به خارج از کشور متوقف شود و تولیدکنندگان متضرر شوند.

احتمال فاسد شدن 400 هزار تن هندوانه در ممسنی

پیش از این نماینده مردم ممسنی و رستم در مجلس نیز از احتمال خراب شدن 400 هزار تن هندوانه در شهرستانهای ممسنی و رستم خبر داده بود.

عبدالرضا مرادی گفت: امسال حدود ۴۰۰ هزار تن هندوانه در زمین‌های شهرستان ممسنی تولید شده که به ‌دلیل آن که مرز‌های کشور برای صادرات این محصول بسته شده است، خراب شدن این مقدار هندوانه دور از انتظار نیست.

 وی بیان کرد: هم‌اکنون برداشت هندوانه آغاز شده و موقع فروش این محصول است، اما بازار داخلی اشباع شده است.

مرادی تصریح کرد: تنها راه برای فروش هندوانه شهرستان ممسنی، صادرات این محصول به بازارهای خارجی است اما مدتی است که مرز برای صادرات هندوانه بسته شده و سیفی‌کاران قادر به صادر کردن آن به خارج از کشور نیستند.

هزینه حمل و نقل بالاست فروش مقرون به صرفه نیست

اما مشکلات سیفی کاران تنها به اینجا ختم نمی شود و مشکل حمل و نقل نیز بر دیگر مصائب آنها اضافه شده است.

به گفته یک سیفی کار در شهرستان گچساران، با توجه به افزایش نرخ حمل و نقل، فروش هندوانه ها مقرون به صرفه نیست.

حسن مظفرپور گفت: درآمد حاصل از فروش یکبار هندوانه با هزینه های حمل و نقل و سایر هزینه های جانبی برابر است و سودی عاید تولیدکننده نمی شود.

وی بیان کرد: با این حال برای اینکه ضرر نکنیم مجبور هستیم هر طوری شده این هندوانه ها را به فروش برسانیم.

گچساران و باشت سردخانه ندارند

با وجود این می شد با نگهداری محصولات در سردخانه های این شهرستان و فروش آنها در زمان مناسب، از ضرر دهی سیفی کاران جلوگیری کرد اما آنطور که فرماندار شهرستان گچساران می گوید، هیچ سردخانه و انبار مجهزی در این شهرستان وجود ندارد.

علیزاده گفت: برای حل مشکل سیفی کاران این شهرستان با ادارات بازرگانی، تعاون و جهاد کشارزی مذاکراتی برای خرید محصولات انجام شد اما خرید این محصولات به دلیل عدم وجود سردخانه در این دو شهرستان امکانپذیر نیست.

فرماندار گچساران همچنین نبود برنامه منظم کشت سالیانه را یکی از مشکلات بخش کشاورزی عنوان کرد و بیان داشت: کشاورزان باید ازبازار فروش مطمئن شوند و سپس اقدام به کشت محصول کنند تا دچار خسارت نشوند.

به گفته کارشناسان، ایجاد تعادل و کنترل بازارعرضه و تقاضا، حفظ تثبیت درآمد کشاورزان و مشارکت در تجارت محصول به عنوان عوامل تنظیم بازار در شرایط کنونی باید جدی گرفته شود و تولید کنندگان به صورت مستمر ازقیمت و نیاز بازار محصولات کشاورزی آگاه باشند تا بتوانند به سود بیشتری دست پیداکنند.

همچنین حمایت از زیرساختهای بازار از جمله جاده‌ها، وسایل حمل ‌و ‌نقل، صنایع تبدیلی و بازاریابی از سیاست‌های حمایتی دیگری است که دولت باید مورد توجه قرار دهد.

با این حال سیفی کاران جنوب در انتظار تدبیر مسئولان هستند تا محصولاتشان روی دستشان نماند و حداقل نانی بر سر سفره خود بگذارند.


نقل از :مهر

کد: 325 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ سه شنبه ۳۱ خرداد بازدید: 6626 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
2 خوردن خربزه و هندوانه را از دست ندهید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
3 افزایش 67 درصدی قیمت هندوانه در هفته جاری ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
4 عوارض صادراتی برخی محصولات جالیزی ابلاغ شد ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
5 گرانی محصولات کشاورزی در بهار امسال ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد
6 قیمت چه میوه هایی در میادین تره بار کاهش یافت ۱۳۹۸ شنبه ۴ خرداد
7 بهترین خوراک ها برای افطاری و سحری کدامند؟ ۱۳۹۸ جمعه ۲۰ ارديبهشت
8 قوای جنسی مردان چطور افزایش یابد ۱۳۹۷ يکشنبه ۶ آبان
9 با این خوراکی ها دیرتر پیر شوید ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۶ فروردين
10 گوجه فرنگی در کنار انار و آناناس رکورددار قیمت بازار ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ دي
11 قیمت هندوانه در نزدیکی شب یلدا بیش از ۲۰۰۰ تومان ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ آذر


نظرات


اسلان

اطلاع رساني شما خوبه اما اطلاعات اپديت نيست اگه بتوند مسئولين بشتر در گير سوال و جواب كنيد خيلي خوبه

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پزشکان درباره زیاده روی کودکان در مصرف ماهی تن هشدار دادند پزشکان بر اساس تحقیقات خود درباره زیاده روی کودکان...

  راهایی برای فرار از آلودگی های هوای تهران پایگاه خبری لقمه:« تهران ما را خواهد کشت» اگر شما ...

  این‌ها را بخورید تا سوی چشمانتان زیاد شود در این مقاله مواد غذایی مفیدی را معرفی می‌کنیم که...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نحوه نگهداری میوه و سبزی میوه ها و سبزی ها ازجمله مهم ترین گروه های غذایی هستند که مصرف روزانه شان برای تمام سنین بین ۳ تا ۴ واحد توصیه می شود. با خوردن آنها می توان ویتامین ها و املاح بسیاری را به بدن رساند.
چرا صبحانه ایرانی یکی از بهترین‌هاست؟ تاکنون مطالب بسیاری درباره اهمیت صبحانه به‌عنوان اولین وعده غذایی روز نوشته‌ایم و با کارشناسان بسیاری در رابطه با مشخصات این وعده گفت‌وگو كرده‌ایم...
از ابداع بسته‌بندی جدید تا مشهور شدن برند شیلا لقمه: برگ برنده ساندویچ شیلا، بسته‌بندی ویژه آن بود که به دلیل اندازه کوچکش و به این دلیل که باید دیده شود، به دنبال جعبه‌ای مخصوص گشتم، اما در اندازه‌هایی که می‌خواستم پیدا نکردم، بنابراین بسته‌بندی جدیدی ابداع کردم.
لطفا لبنیات آلوده نوش جان نكنید! نتایج دو تحقیق انجام شده در سال های 90، 91 و 92 نشان داد كه تمام فرآورده های لبنی سنتی كه بدون طی هیچ گونه مرحله پاستوریزاسیون و میكروب زدایی، به صورت فله و در فرآیند تولید به مصرف، از دامداری ها به مغازه های عرضه لبنیات سنتی حمل شده اند، دارای آلودگی میكروبی و باكتریایی بوده اند.