آشنایی با میوه‌هایی که جوان‌كننده پوست و ضدپیری هستند


با گذشت زمان، در اثر آلودگی‌های محیطی، نور آفتاب و استرس پوست به مرور شادابی و روشنی خود را از دست می‌دهد و پر از لك‌وچروک می‌شود. میوه‌ها و سبزی‌ها كه در هر فصل انواع مختلفی از آنها یافت می‌شود، ضدلك‌ها و ضدچروك‌های طبیعی‌اند كه خداوند خلق كرده است.

به گزارش لقمه، گوجه، هویج، لیمو، میوه‌های سرخ‌رنگ و... تاثیر‌ فوق‌العاده‌ای در جوان?كردن و زیباسازی پوست ما دارند. در مصر باستان به خواص درمانی این گروه از مواد غذایی پی برده بودند و از آنها به عنوان «غذاهای جاودانه» نام می‌بردند.

امروزه نیز متخصصان معتقدند اگر بدانید از چه میوه‌ای در چه فصلی و در چه شرایطی استفاده كنید و چگونه خواص ارزشمند آنها را استخراج كنید، همیشه پوستی جوان و زیبا خواهید داشت. میوه‌ها برای پوستمان مفیدند چون حاوی تركیب‌های فعالی هستند كه هریك برای نوعی بیماری پوستی مناسب است. البته همه میوه‌ها، تركیب‌های مشابه‌ای مثل قندها دارند كه تحریك‌كننده ساخت سلول‌های جدید پوستی است اما ورای این تركیب‌ها میوه‌ها می‌توانند دیگر نیازهای پوستی را برطرف كنند. برخی از تركیب‌های موثر آنها شامل موارد زیر است:

پلی‌فنول‌ها و تانن‌ها: این آنتی‌اكسیدان‌ها و آنتی‌رادیكال‌ها از پیری پوست در اثر گذر زمان، استرس، خستگی، آثار مضر نور‌آفتاب و آلودگی پیشگیری می‌كنند. بهترین منابع آن میوه‌های قرمز، زرد و نارنجی رنگ هستند.

• موسیلاژها و پكتین: این مرطوب‌ و نرم‌كننده‌ها، نقشی اساسی در حفاظت از اپیدرم ایفا می‌كنند. منبع خوب آنها سیب و انگور است.

• اسید میوه‌های ارگانیك یا AHA: این متعادل‌كننده‌ها، جریان‌ خون زیرپوستی را افزایش می‌دهند و به نوسازی سلول‌ها كمك می‌كنند. كیوی، انگور، گوجه و مركبات منابع خوب اسیدهای میوه‌اند.

ریتم بدن ما با توجه به 4 فصل تنظیم شده است و پوست ما نیز در هر فصل تغییر می‌كند. میوه‌هایی كه در هر فصل می‌رسند، بهترین انتخاب برای سلامت پوستمان هستند. مثلا در فصل تابستان بیشتر دچار آفتاب‌سوختگی می‌شویم بنابراین میوه‌های آب‌داری مثل طالبی یا هندوانه بهترین گزینه انتخابی‌اند. برعكس در زمستان پوست كمتر در معرض آفتاب است و انرژی كمتری دریافت می‌كند. در این فصل انجیر و خرما كه غنی از قند هستند، می‌توانند برای پوستمان مفید باشند. نكته دیگر اینكه غیر از فصل باید به احساسات و شرایط روانی خودمان هم توجه داشته باشیم. می‌گویند پوست ریه سوم آدم‌هاست و تمام سموم فیزیكی، غذایی و روحی روی آن تاثیر دارند. با توجه به شرایط روحی‌مان باید به دنبال میوه‌هایی باشیم كه آرام‌كننده، سم‌زدا یا مرطوب‌كننده هستند.


خواص پوستی چند میوه

خوردن میوه‌ها به‌طور كامل یا آب طبیعی آنها بهترین گزینه است تا از خواصی که برای میوه?ها مطرح می?شود بهره ببرید. البته در كنار مصرف مرتب این گروه از موادغذایی، می‌توانید حداقل هفته‌ای یك بار از آنها ماسك تهیه كنید و روی پوست صورتتان بزنید. در ادامه، با خواص پوستی چند میوه پرمصرف آشنا می‌شوید:

لیمو؛ روشن‌كننده: لیمو در تمام طول سال موجود است. هندی‌ها به آن «سیب پزشكی» می‌گفتند و معتقد بودند مصرف آن نه‌تنها برای پوست بلكه برای تمام ارگان‌های داخلی مفید و پرخاصیت است. این میوه غنی از ویتامین C و اسیدهای میوه است. از آن به عنوان ضدچروك‌، ضدلك، روشن‌كننده و سفت‌كننده می‌توان استفاده كرد. تركیب‌های موجود در لیمو، سموم پوستی را زدوده و پوست را نرم و روشن می‌كند. لیمو همچنین داروی مناسبی برای موهای كدر و سست و ناخن‌های شكننده است. استفاده از این میوه برای انواع پوست‌ها جز پوست‌های حساس مناسب است.

انگور؛ نرم‌كننده: در طب سنتی هندی از انگور به عنوان «مروارید حیات» نام برده شده است. انگور حاوی انواع ویتامین‌ها، اسیدهای میوه و آنتی‌اكسیدان‌هاست. این میوه‌ نرم‌كننده، رطوبت‌رسان، روشن‌كننده و سفت‌كننده انواع پوست به شمار می‌رود.

میوه‌های قرمزرنگ؛ جوان‌كننده: توت‌فرنگی، مویز و تمشك از جمله میوه‌هایی هستند كه خاصیت ضدپیری دارند. آنتوسیانین كه در تمام میوه‌های قرمزرنگ است، می‌تواند برخی چروك‌های پوستی را مرمت كند. بتاكاروتن و كلروفیل موجود در این میوه‌ها نیز محافظ اپیدرم است و باعث تنفس بهتر پوستی می‌شود. این میوه‌ها پاك‌كننده‌های قوی هستند و باعث تصفیه‌خون می‌شوند و از این نظر اثر قابل‌توجهی بر پوست و بافت‌های زیرین آن دارند. در صورتی كه دچار آفتاب‌سوختگی هستند، تمشك و مویز بهترین درمان اند. استفاده از این میوه‌ها برای تمام انواع پوست‌ها به‌خصوص پوست‌های چرب مناسب است.

هویج؛ ضدپیری: هویج غنی از ویتامین به‌خصوص ویتامینA است و خاصیت ضدالتهابی، جوان‌كننده و محافظت‌كننده دارد و نه‌تنها باعث كاهش چروك‌های پوستی می‌شود بلكه با انواع عفونت‌های پوستی هم مقابله می‌كند. استفاده از هویج برای تمام پوست‌ها به‌خصوص پوست افراد تحت پرتودرمانی توصیه می‌شود.

پرتقال؛ سفت‌كننده: پرتقال نیز همانند لیمو غنی از ویتامین‌ها و آنتی‌اكسیدان‌هاست. میزان قند و تركیب‌های سفت‌كننده در این میوه بیشتر است و به همین دلیل می‌تواند روند پیری پوست و بروز چین‌وچروك را به تاخیر بیندازد. از سوی دیگر پرتقال، مرطوب‌كننده خوبی است و از خشكی پوست پیشگیری می‌كند. استفاده از این میوه‌ برای تمام انواع پوست‌ها به‌خصوص پوست‌های حساس توصیه می‌شود.

كدو؛ مرطوب‌كننده: در آسیا، كدو در گروه میوه‌ها دسته‌بندی می‌شود. میزان آب كدو بسیار بالاست و خاصیت نرم‌كنندگی و مرطوب‌كنندگی دارد. استفاده از این میوه‌ در شرایطی كه پوست دچار آفتاب‌سوختگی شده است بسیار عالی است. ماسك آن نیز به افرادی كه موهای شكننده و خشك دارند، توصیه می‌شود. در صورتی كه پوست شما خشك به نظر می‌رسد می‌توانید از كدو در غذاها یا به صورت ماسك استفاده كنید.

گوجه‌فرنگی؛ پاك‌كننده: گوجه‌فرنگی خاصیت پاك‌كنندگی و روشن‌كنندگی دارد. در صورتی كه پوست شما جوش‌های سرسیاه می‌زند گوجه‌فرنگی می‌تواند لایه‌بردار مناسبی باشد. گوجه همچنین خاصیت ضدالتهابی دارد و برای سوختگی‌های سطحی و زخم‌های پوستی بهترین درمان است. میزان اسیدهای میوه‌ در گوجه‌فرنگی بسیار بیشتر از میزان آن در لیمو یا سایر مركبات است. به همین دلیل استفاده موضعی از آن برای پوست‌های حساس توصیه نمی‌شود اما بهترین گزینه برای پوست‌های چرب یا مخلوط است.

خیار؛ مرطوب‌ و پاك‌كننده: 95 درصد خیار را آب تشكیل داده است به همین دلیل نرم‌كننده و خنك‌كننده خوبی برای پوست است و می‌تواند سموم را از روی پوست دفع كند. خیار، حاوی ویتامین B6 است و میوه‌ای آرام‌بخش و ضداسترس محسوب می‌شود.

گریپ‌فروت؛ سم‌زدا و پاك‌كننده: گریپ‌فروت بهترین پاك‌كننده پوستی است. این میوه ضدعفونی‌كننده، قابض و بسیار مقوی است و به نوسازی سلول‌های پوستی به‌خصوص پوست‌های چرب كمك می‌كند.



منبع: Top Sante


نقل از :سلامت

کد: 3273 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۳۰ بهمن بازدید: 7411 ساعت: 3:07 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


رضا

خوبه
فرشته

عالی بود مرسی بازم بزبرین

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  28 سال عمر بیشتر با قطع کامل مصرف الکل پایگاه خبری لقمه: دانشمندان سوئدی به نتیجه رسیدند ...

  زیاد کباب زغالی نخورید پایگاه خبری لقمه: نتایج پژوهش های محققان دانشگاه آ...

  «تخم‌شربتی» را درست مصرف کنید تخم شربتی در عین حال که فوائد بسیاری برای سلامتی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

همه چیز درباره محبوب‌ترین نوشیدنی دنیا برای تعداد بی‌شمار مردمی که به این نوشیدنی باستانی و 5 هزار ساله وابسته‌اند، چای یعنی زندگی، یعنی آغاز روز و در یک کلام بخشی از فرهنگی جهانی که پیر و جوان در هر نقطه این کره خاکی روز خود را با آن آغاز می‌كنند و ادامه می‌دهند.
چرا یکباره برخی غذاها را هوس می کنید؟ با این که مانند معمول غذا خورده بودم اما هوس کردم شکلات و کمی سیب زمینی بخورم. شنیدم که متخصصان میگن بین احساس گرسنگی و هوس ناگهانی تفاوت است.
آب کلم مناسب برای مقابله با کم‌خونی و یبوست اگر احساس خستگی زیادی می‌کنید و دچار کم خونی شده‌اید توصیه می‌کنیم به مدت سه هفته هر روز ۱ لیوان آب کلم نوش جان کنید.
هر قرص را چه موقع باید خورد؟ بسیاری از ما مجبوریم برای پیشگیری یا درمان خود هر روز دارو بخوریم اما آیا می‌دانید هر دارویی را باید در زمان مناسبش در روز مصرف كرد؟ تحقیقات نشان داده خوردن داروها در زمان نادرست نه تنها اثر آنها را كم می‌كند بلكه در بعضی موارد ممكن است برای بدن مضر باشد. برای مثال خوردن داروهایی مانند داروی درمان آرتروز، پوكی استخوان یا سوزش معده در زمان مناسب می‌تواند تاثیر شگفت‌انگیزی روی میزان اثر آنها داشته باشد و زمان بهبود شما را به‌طور چشمگیری كاهش دهد.