7 دلیل برای درست جویدن غذا


جویدن صحیح نقش مهمی در هضم کامل غذا، حفظ وزن و در نهایت سلامت بدن ایفا می‌کند. در این مطلب به 7مورد اشاره شده است تا بدانیم چرا باید غذا را خوب بجویم.

به گزارش لقمه، هرچند اغلب مردم از اهمیت درست جویدن غذا آگاهی لازم را دارند، اما به این امر مهم توجه چندانی نمی‌کنند. این در حالی است که جویدن اولین مرحله در روند هضم غذا به حساب می‌آید. در واقع برخلاف تصور برخی افراد، روند هضم در معده آغاز نمی‌شود بلکه به محض ورود مواد غذایی به دهان این روند شروع می‌شود. آنزیم‌های موجود در بزاق دهان و عمل جویدن، کمک می‌کند تا غذا شکسته شود. به نقل از سایت «نیوزویک»، جویدن صحیح نقش مهمی در هضم کامل غذا، حفظ وزن و در نهایت سلامت بدن ایفا می‌کند. در این مطلب به 7مورد اشاره شده است تا بدانیم چرا باید غذا را خوب بجویم.


افزایش جذب ویتامین‌ها و مواد معدنی

هنگامی که با جویدن کامل، غذا شکسته می‌شود، روده‌ها راحت‌تر مواد مغذی را به خود جذب می‌کند. برخی مواد غذایی مانند مغز میوه‌ها و برخی سبزیجات خام به طور کامل در معده شکسته نمی‌شود و نیاز به جویدن کامل دارد.

همچنین هنگامی که غذا خوب جویده می‌شود، سیستم هاضمه پیغام رسیدن غذا را دریافت می‌کند و این امر باعث می‌شود، سیستم گوارشی اسید ترشح کند. این اسید غذا را هضم و به بدن کمک می‌کند مواد مغذی لازم را جذب کند.


حفظ وزن سالم

با بیشتر جویدن، غذا دیرتر تمام می‌شود. افرادی که کندتر غذا می‌خورند، کمتر می‌خورند، زیرا هنگام غذا خوردن، به مغز پیغام سیر شدن ارسال می‌شود. اگر در خوردن عجله کنید و غذا را به خوبی نجوید، اگرچه غذا تمام می‌شود اما مغز که هنوز پیغام سیری دریافت نکرده است، تصور می‌کند که هنوز گرسنه هستید. در این موارد، به احتمال زیاد، خوردن ادامه پیدا می‌کند و به مرور به افزایش وزن منجر می‌شود.


نتایج یک بررسی جدید نشان داده است که خوب جویدن غذا نه تنها به شما کمک می‌کند که وزنتان را کاهش دهید بلکه همچنین مقدار کالری را که در هر وعده غذایی استفاده می‌کنید، کاهش می‌دهد.

کارشناسان تغذیه در دانشگاه پزشکی «هاربین» در چین با مطالعه روی 16 مرد لاغر و 14 مرد چاق طی دو مجموعه آزمایش جداگانه به نتایج فوق دست یافته‌اند.

به گزارش روزنامه دیلی میل، بررسی‌ها نشان داد: داوطلبانی که هر لقمه خود را 40 بار می جوند در مقایسه با گروهی که فقط 15 بار این کار را انجام می‌دهند، می‌توانند 12 درصد کمتر غذا بخورند.

به نظر می‌رسد جویدن غذا به مدت طولانی‌تر در واقع فرصت رسیدن سیگنال‌های سیری به مغز را افزایش می‌دهد. این سیگنال‌ها به مغز می‌روند تا به آن پیغام دهند که معده پر شده است. به علاوه خوب جویدن غذا میزان ترشح هورمون گرسنگی موسوم به هورمون «گرلین» را کاهش می‌دهد و به این ترتیب احساس سیری در انسان بیشتر می‌شود.



ترکیب کامل ماده غذایی با بزاق دهان

این امر به چند علت اهمیت دارد؛ آنزیم‌های موجود در بزاق دهان به شکسته شدن غذا کمک می‌کند. این آنزیم‌ها در شکسته شدن چربی نیز نقش موثری دارد. زمانی که غذا به آرامی جویده می‌شود، ماده غذایی به مدت طولانی‌تر در معرض بزاق دهان و آنزیم‌های مربوط به آن قرار می‌گیرد. اگر چربی‌ها شکسته نشود مشکل گوارشی ایجاد می‌کند. با ترکیب کامل مواد غذایی با بزاق دهان، غذا به راحتی از مری پایین می‌رود.
سوءجذب


نیاز به انرژی کمتر برای هضم غذا

بدن برای هضم غذا، انرژی زیادی مصرف می‌کند. اگر غذا درست جویده نشود، سیستم هاضمه مجبور است انرژی بیشتری صرف کند و برای شکسته شدن غذا سخت‌تر کار کند. اما غذایی که به خوبی جویده شده است، در سیستم هاضمه به راحتی حرکت می‌کند.


حفظ سلامت دندان‌ها

روند آرام جویدن مواد غذایی، برای حفظ سلامت دندان‌ها نیز مفید است. زیرا نوعی ورزش برای استخوان‌های فک به حساب می‌آید و به آن استحکام می‌بخشد. بزاقی که هنگام جویدن غذا در دهان تولید می‌شود، برای از بین بردن باکتری‌های دهان لازم است. هرچه باکتری کمتری در دهان باشد، تراکم جرم و احتمال پوسیدگی دندان نیز کاهش پیدا می‌کند.


کاهش باکتری اضافه در روده‌ها

اگر غذا به خوبی جویده نشود، به دلیل بزرگ بودن ذرات آن هضم کامل در معده سخت‌تر می‌شود. مواد غذایی هضم نشده باعث افزایش باکتری در روده‌ها و در نتیجه بروز علائم مختلف می‌شود، از جمله:

1 - باکتری بیش از حد، گاز معده و نفخ ایجاد می‌کند.

2 - به علت رشد بیش از حد باکتری، برخی افراد دچار اسهال یا یبوست می‌شوند.

3 - درد معده نیز علائم شایع رشد بیش از حد باکتری در سیستم گوارشی است.


لذت بردن از غذا

سریع خوردن غذا مانع از چشیدن طعم واقعی غذا می‌شود. برای این که از غذا خوردن لذت ببرید، لقمه‌های غذا را به آرامی بجوید. برای تعداد دفعات جویدن نمی‌توان توصیه خاصی کرد زیرا مدت زمان آن برای هر نوع غذا متفاوت است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 6125 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۶ بهمن بازدید: 3360 ساعت: 12:20 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آغاز نظارت بر بازار شب یلدا/ الزام درج برچسب قیمت در واحدهای صنفی ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
2 مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
3 واریز یارانه یلدایی صحت ندارد ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
4 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
5 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
6 نکاتی برای جلوگیری از مسموم شدن ماکارونی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
7 ماجرای مسمومیت سه کودک با خوردن ماکارونی آلوده/ اطلاعیه سازمان ملی استاندارد درباره ماکارونی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
8 خوراک‌های محلی چگونه فراموش نشوند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
9 توزیع گسترده کره در فروشگاه‌های سراسر کشور/ به زودی مشکل کمبود رفع می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
10 صادرات حبوبات آزاد شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
11 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  فست‌فود به سبک کدبانو اگر نگران سلامتی‌تان هستید باید کمی حواستان را جمع...

  رابطه پیتزا و سکته های قلبی متخصص قلب و عروق به شهروندان توصیه كرد: از غذاهای ...

  استفاده از سیر برای دفع پشه های مزاحم بیشترین حشره ای که انسان ها با آن درگیر هستند و با...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افراد دیابتی که قند کنترل شده ای دارند ممنوعیت غذایی ندارند رئیس انجمن دیابت با بیان اینکه«نوع تغذیه افراد مبتلا به دیابت 2 بستگی به سن افراد مبتلا و وزن و فعالیت های جسمی آنها دارد.» گفت:«برای افراد دیابتی که قند کنترل شده ای دارند محدودیت غذایی داریم اما ممنوعیت غذایی نداریم.»
خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد پاستیل از تنقلاتی است كه با شكل‌های متنوع و رنگ‌های فریبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخی انواع آن طعم خوبی ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جویدن چنان احساس مطلوبی در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند كه در همه جنس‌های این محصول نظیر ژله و مارشمالو (نوعی آبنبات اسفنجی) نمی‌توان یافت و این همان عامل اصلی پرطرفدار شدن پاستیل است اما باید بدانیم این قبیل ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیل مغذی بودن این محصول باشد.
وقتی غذا به حلق کودکمان پرید چه کنیم؟ هر سال، کودکان زیادی در اثر خفگی ناشی از گیر کردن اشیا و مواد غذایی در گلو و انسداد راه هوایی، جان خود را از دست می‌دهند. این در حالی است که با کمی دقت و ایمن‌سازی محیط اطراف کودک و وسایل‌بازی‌ او می‌توان از بروز بسیاری از این خطرات جلوگیری کرد.
لاغری آسان با 10 سم زدای طبیعی هنگامی که در حال اجرای برنامه سم زدایی خود هستید، حتماً ظرف غذایی را همراه خود داشته باشید تا غذاهای مورد نیاز در این دوره را بتوانید با خود به هر جایی ببرید؛ از محل کار گرفته تا مهمانی خانه دوستان.