مهرزادی: امکانارائه آمار دقیق از قاچاق دارو وجود ندارد


پایگاه خبری لقمه: سرپرست دفتر بازرسی سازمان غذا و دارو، به تشریح قاچاق فرآورده‌های دارویی در کشور پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، سعید مهرزادی درباره وضعیت قاچاق فرآورده‌های دارویی اظهار داشت: در این حوزه دو نوع قاچاق وجود دارد؛ یک نوع مربوط به فرآورده‌های بدون لیبل و مجوز است که از طریق مسافر، باربری، ته‌لنجی و...، انجام می‌شود و فروش آنها نیز اکثرا در فضای مجازی است که یکی از چالش‌های مهم وزارت بهداشت همین فروش فرآورده‌های غیرمجاز است.
 
وی افزود: نوع دیگر قاچاق فرآورده‌های دارویی مربوط به فرآورده‌هایی است که مجوز قانونی برای واردات یا تولید دارند، اما در زنجیره قانونی عرضه نمی‌شوند. زنجیره تأمین شامل واردکنندگان دارای مجوز، کارخانه‌های تولید دارو است و توزیع در زنجیره توسط داروخانه‌ها و شرکت‌های مجاز پخش انجام می‌شود. اگر دارو از هر کدام از مراحل این زنجیره خارج شود در نظر ما یک محصول قاچاق است. برای مثال اگر دارو به‌ویژه داروهای کمیاب و با مجوز قانونی از محلی خارج از داروخانه مانند عطاری‌ها و سوپرمارکت‌ها تهیه شود، توزیع آن توسط افراد غیرمجاز قاچاق محسوب می‌شود.
 
سرپرست دفتر بازرسی و مدیریت عملکرد سازمان غذا و دارو، قاچاق داروهای برند را چالش دیگر این حوزه دانست و گفت: به عنوان مثال، در حالی که یک فرآورده به وفور در داخل کشور تولید می‌شود، ممکن است مصرف‌کنندگان به دنبال برند خاصی باشند. طبق قانون، در صورت تولید داخلی دارو و تخصیص ارز برای ماده مؤثره آن، واردات برندهای دیگر از خارج از کشور ضروری نیست. وزارت بهداشت به مدت سه تا پنج سال، به شرط تولید داخل و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم، اجازه واردات می‌دهد.
 
وی افزود: ارائه آمار دقیق در مورد میزان قاچاق امکان‌پذیر نیست و ما تنها می‌توانیم وجود آن را تأیید کنیم.

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایفدانا

کد: 15900 تاریخ نشر: ۱۴۰۴ جمعه ۴ بهمن بازدید: 163 ساعت: 12:02 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مهرزادی: امکان ارائه آمار دقیق از قاچاق دارو وجود ندارد ۱۴۰۴ جمعه ۴ بهمن
2 قاچاق شیرخشک به چه دلیل رخ داد؟ ۱۴۰۴ شنبه ۴ خرداد
3 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
4 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
5 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
6 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
7 قاچاقچی ۱۶ تن روغن خوراکی در تعزیرات حکومتی جریمه شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
8 کشف و توقیف ۱۱ تن کود شیمیایی یارانه ای خارج از شبکه توزیع ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۸ مهر
9 تشکیل پرونده قاچاق برای ۴۳۰ واحد صنفی متخلف ۱۴۰۱ شنبه ۴ تير
10 تعریف ۵ اولویت کالایی در قالب طرح جامع مبارزه با کالاهای قاچاق ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بعد از شیرمادر بهترین جایگزین شیرنارگیل است پایگاه خبری لقمه: محققان ادعا می کنند شیر نارگیل م...

  مصرف زیاد زرده تخم مرغ باعث سکته قلبی می‌شود لقمه: مطالعات جدید محققان کانادایی نشان داد که مصر...

  پوست شفاف با خوردنی های طبیعی امروزه افراد بیشتر بجای خوراکی های مفید و موثر برا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مایع حیات آشپزی را دریابیم! اگر تصمیم به سرخ کردن مواد غذایی به ویژه سبزیجات را دارید باید صبر کنید حداقل دو ساعت از شست‌و‌شوی آن‌ها بگذرد.
حجت الله ایوبی: نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است پایگاه خبری لقمه: حجت الله ایوبی گفت: جشن نوروز جشن نیکی هاست و جشنواره رنگ، ما از دیار رنگیم و گرمی و آفتاب، چه زیبا گفت مختومقلی که نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است و رنگ کجا و دشنه و جنگ کجا؟
گروه خونی A، زخم معده می آورد! همه ما تا به حال معده درد، مسمومیت، تهوع، استفراغ و سایر مشکلات گوارشی را تجربه کرده‌ایم و می‌دانیم وقتی معده درد بگیرد تمام فعالیت‌های روزمره مان مختل می‌شود!
خوردن مواد آرایشی و جذب میکروب‌های خطرناک درباره لوازم آرایشی و عوارض استفاده مکرر از آن‌ها مطالبی شنیده‌اید و خوانده‌اید، اما متاسفانه با وجود اطلاعات کم و بیش افراد به ویژه زنان درباره تاثیر مضر این لوازم بر پوست، هم چنان مصرف لوازم آرایشی در کشور ما بسیار بالاست.