این شایعات به ملون نمی چسبد!


پایگاه خبری لقمه: ملون نه تنها سرطانزا نیست بلکه با توجه به خواص زیادی که دارد تقریباً شبیه ابرقهرمان میوه ها به نظر می رسد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه،چندی است که هر از گاهی  و با فرارسیدن فصل های گرم و میوه های جالیزی، شایعاتی مبنی بر تراریخته و سرطان زا بودن برخی از میوه ها از جمله ملون در فضای مجازی منتشر می شود.

دکتر رضا غیاثوند متخصص تغذیه و رژیم در مانی در رد این شایعات ضمن بر شمردن انواع میوه های جالیزی مشابه در بازار ایران می گوید: ممکن است که خیلی از ما تفاوت بین طالبی، گرمک، دستنبو، شاپسند و ملون راندانیم چرا که خیلی شبیه به هم هستند. در زبان انگلیسی در کنار خربزه و هندوانه به طور کلی Melon گفته می شود که جزو میوه های جالیزی محسوب می شوند. ولی در ایران به میوه ای که در بازار به عنوان ملون شناخته می شود در واقع Galia Melon  یا سردا است که به آن طالبی عسلی هم گفته می شود. 

این کارشناس می افزاید: این میوه هیبرید (دو رگه) بین دو نوع ملون به اسامی «هائوژن» (Ha Ogen) و «کریمکا» (Krimka) است که مدتی اخبار و شایعاتی مبنی بر تراریخته و سرطانزا بودن این میوه در فضای مجازی بر سر زبان ها افتاده، این در حالی است که تعداد و اسامی محصولات تراریخته در بازار جهانی کاملا مشخص است. 

غیاثوند با بیان اینکه عمده ترین محصولات تراریخته شامل پنبه، درت، کلزا و سویا است که اغلب برای استفاده در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند؛ تاکید می کند: در کشور ما هم هیچ نوع میوه تراریخته ای وجود ندارد بنابراین با خیال راحت می توانید از این میوه شیرین و خوشمزه استفاده کنید.

پیش از این هم مهران ولایی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران هم با تاکید بر تراریخته نبودن محصولات موجود در بازار تصریح کرده بود: در کشور ما تنها محصولات تراریخته موجود ذرت دامی، کلزا و سویا  هستند؛ نه تنها ملون بلکه هیچ نوع میوه تراریخته‌ای در بازار کشور وجود ندارد و می‌توانید از سلامت این میوه‌ها اطمینان داشته باشید.

خواص ملون

ملون ها نیروگاه سلامت هستند. آنها با مواد مغذی زیادی پر شده اند که تقریباً شبیه ابرقهرمان میوه ها به نظر می رسند. در تابستان ها به وفور در دسترس هستند و درصد فوق العاده ای از میزان آب موجود در آنها باعث سرد شدن و آبرسانی آنها می شود. بنابراین با نزدیک شدن به تابستان، بدانید که چرا باید بیشتر ملون بخورید. آنها نه تنها دارای عطر و رایحه خوشمزه هستند بلکه طعم شگفت انگیزی نیز دارند. تخم آنها حاوی مزایای سلامتی زیادی نیز هست. سلامت قلب، پیشگیری از دیابت، سلامت دستگاه گوارش، پیشگیری از سرطان و بهبود ایمنی بدن از مهم ترین خواص ملون برای سلامتی هستند.

راهنمای خرید ملون

ملون هایی را انتخاب کنید که نسبت به اندازه آنها سنگین باشد که این ویژگی نشانه رسیده و آبدار بودن آنها است. در عین حال ملون هایی را برگزینید که دارای پوستی صاف و بدون آسیب با احساس کمی مومی باشد. از ملون هایی که بیش از حد نرم هستند یا در انتهای ساقه احساس مرطوب هستند، خودداری کنید.

در خرید از حس بویایی خود هم یاری بگیرید چرا که یک ملون تازه رسیده باید عطر و طعم معطر و شیرین تقریباً عسل مانند داشته باشد. هنگام فشار دادن انتهای شکوفه (روبروی انتهای ساقه) باید کمی واکنش داشته باشد.

اگر ملون شما هنوز رسیده نشده است، آن را در دمای اتاق نگهداری کنید. به محض رسیدن آن را یخچال نگهداری کنید تا از پوسیدگی آن جلوگیری شود. بعد از قطع ملون، آن را بیش از سه یا چهار روز در یخچال نگه ندارید.

 

آلرژی و تداخل

حساسیت واقعی به ملون غیر معمول است. با این حال، علائم واکنشی متقابل ممکن است هنگام خوردن ملون به دلیل پدیده ای به نام سندرم آلرژی دهان (OAS) شناخته شود. این در شرایطی است که بدن خربزه را برای برخی گرده های درخت یا چمن که باعث حساسیت "واقعی" می شوند، اشتباه می کند.

در مقایسه با آلرژی های واقعی، علائم OAS نسبتاً خفیف و کوتاه مدت است. اینها شامل موارد زیر است:

احساس خارش یا سوزش در دهان

لب های متورم یا بی حس

گلو خراشیده

آبریزش بینی خفیف

علائم معمولاً درست بعد از خوردن میوه ایجاد می شوند و ممکن است یک ساعت برای برطرف شدن از بین برود. آنتی هیستامین خوراکی بدون نسخه ممکن است به تسکین علائم کمک کند. در صورت تداوم یا بدتر شدن علائم با پزشک خود تماس بگیرید یا در صورت نیاز به فوریت های پزشکی مراجعه کنید.

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14725 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۸ فروردين بازدید: 2034 ساعت: 6:46 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف آب همراه با غذا موجب بروز یبوست می‌شود سیدعلی ابوالحبیب متخصص داخلی اظهار داشت: یکی از عل...

  سوسیس و کالباس فاسد را چگونه تشخیص دهیم؟ دلایل مضر بودن گوشت فراوری شده پایگاه خبری لقمه: در این مطلب راه های تشخیص سوسیس ...

  آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم پایگاه خبری لقمه: مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیق...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آزاده نامداری کدام غذاها را بیشتر دوست داشت؟ پایگاه خبری لقمه: آزاده نامداری ضمن تاکید بر علاقه اش به غذاهای سنتی و آشپزی، به سخت تر بودن خنه داری نسبت به مجری گری ازعان داشت.
بد‌ترین ظرف برای نگهداری ادویه‌جات اسانس‌ها به عنوان حلال ظروف پلاستیکی محسوب می‌شوند و با حل کردن پلاستیک مقدار زیادی از مواد مضر آن را به خود جذب می‌کنند.
شروع رژیم غذایی روی ترازو تناسب اندانم و کاهش وزن در عصر تکنولوژی، برای افرادی که تنها با کلید‌ها و دکمه‌های دستگاه‌های دیجیتال سر کار دارند، به یک مشکل عمده تبدیل شده است.
اشتباهات رایج در آشپزی و راه حل آنها احتمالا شما هم ادویه را در دسترستان کنار اجاق گاز نگه می‌دارید، یا وقتی عجله دارید در ظرف و ماهیتابه با این گمان که کار پخت و پز غذا زود‌تر تمام شود، مقدار بیشتری مواد غذایی می‌ریزید؛ بعید نیست در این مواقع زیاد هم منتظر خوب داغ شدن روغن نشوید. این گونه کارهای اشتباه را در حین آشپزی بسیاری افراد می‌توان دید.