تدوین نقشه راه و برگزاری رویدادهای گردشگری غذایی در ۱۴۰۱


پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی با تشریح عملکرد یک‌ساله فدراسیون گردشگری خوراک، بیان کرد: نقشه راه گردشگری خوراک در حال تدوین است و ۶۰ رویداد گردشگری خوراک در سال ۱۴۰۱ در سطح کشور برگزار شده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مصطفی فاطمی (مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی) با تاکید بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های مختلف گردشگری در ارتباط با اقدامات و برنامه‌ریزی‌های انجام شده در گردشگری خوراک طی یک سالی که از شروع فعالیت آن می‌گذرد، بیان کرد: فدراسیون گردشگری خوراک در پاییز ۱۴۰۰ تشکیل و در زیر مجموعه آن چهار میز گردشگری خوراک ایرانی، خوراک‌ملل، نان‌وشیرینی، گرم‌نوش و سردنوش تعریف و شروع به کار کرد. میزهای گردشگری خوراک در قالب دبیر خانه علمی و با حضور اساتید و مدرسان آشپزی، محققان و پژوهشگران حوزه گردشگری خوراک، مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان، اساتید دانشگاه، نمایندگان تشکل‌ها و سمن‌های گردشگری کشور، فودبلاگرها، نمایندگان رسانه‌ها و مدیران برندهای خوراک شکل گرفته است. 

 
او با بیان اینکه بیش از ۶۰ رویداد گردشگری خوراک در سال ۱۴۰۱ در سطح کشور برگزار شده است، افزود: کمیته‌های گردشگری خوراک در استان‌های کشور تشکیل شده و جلسات کارشناسی برای تهیه و تدوین نقشه راه گردشگری خوراک ایران، برگزار شده است. 
 
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی، تصریح کرد: مطالعات اولیه انجام شده و نقشه راه گردشگری خوراک ایران در حال تدوین است. کمیته علمی گردشگری خوراک نیز برای بررسی مقالات ارسال شده با همکاری اساتید دانشگاه در راستای استفاده از این ظرفیت در مناسبت‌ها و برنامه‌های مختلف ایجاد شده است. 
 
او با اشاره به برگزاری جلسات میز گردشگری نان، شیرینی و گرم‌نوش و سردنوش افزود: بانک اطلاعاتی و فهرستی از انواع نان و شیرینی ایرانی، گرم‌نوش و سردنوش، اساتید و سرآشپزان حرفه‌ای نان‌وشیرینی، اساتید حرفه‌ای باریستا و بار تندر شناسایی شده‌اند. 
 
فاطمی در ادامه به تهیه بانک اطلاعاتی خوراک‌های ثبت ملی و ثبت جهانی شده اشاره کرد و گفت: همچنین بانک اطلاعاتی کاملی از مناسبت‌های علمی و جهانی گردشگری خوراک بر اساس مستندات علمی و بین‌المللی در زمینه محصولات و گروه‌های کالایی خوراک، بسته‌بندی خوراک، مقالات و کتب بزرگان گردشگری خوراک ایران و سوغات غذایی تهیه شده است. 
 
او به حضور در ششمین اجلاس گردشگری خوراک سازمان جهانی جهانگردی اشاره کرد و افزود: این اجلاس در سال گذشته میلادی به‌صورت مجازی در شهر بروگس کشور بلژیک برگزار شد. 
 
فاطمی در ارتباط با دیگر اقدامات انجام شده، گفت: طی این مدت اولین سمینار تبیین و توسعه خوراک ایرانی با رویکرد استانداردسازی غذا در رستوران‌ها و سفره خانه‌های سنتی، اولین کارگاه آموزشی متاورس در گردشگری خوراک، دومین سمینار تبیین و توسعه خوراک ایرانی با رویکرد استانداردسازی غذا در سازمان‌ها و ادارات دولتی و خصوصی با همکاری کنگره صنعت رستوران، برگزار شد. 
 
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی درباره فعالیت‌های انجام شده در حوزه گردشگری خوراک ملل گفت: اولین جشنواره پیوند فرهنگ و گردشگری خوراک ایران در ارمنستان با همکاری فدراسیون گردشگری ارمنستان در شهر سیسیان همچنین جشنواره گردشگری خوراک در مسجد کبود شهر ایروان با همکاری سفارت ایران در ارمنستان برگزار شد. 
 
در ادامه فاطمی از برگزاری کلاس‌های آموزش مجازی آنلاین برای کارشناسان گردشگری خوراک و معاونان گردشگری ادارات کل استان‌ها به‌منظور آشنایی با مفاهیم گردشگری خوراک، راه‌اندازی خیابان غذا (Food Street) در شهرهای بزرگ و گردشگر پذیر، همکاری، برنامه‌ریزی و ایجاد کمیته علمی در راستای برگزاری اولین و دومین رویداد سراسری ایران و گردشگری خوراک در سده نو، مشارکت در برگزاری نمایشگاه گردشگری خوراک و سوغات خوراک و سفره ایرانی در شهر‌های اردبیل، سنندج، کرج و شیراز در پاییز ۱۴۰۱، همکاری و حمایت معنوی و تشکیل کمیته علمی در راستای برگزاری همایش بزرگ سرآشپزان غذای ایرانی با رویکرد تبیین پروژه کوزین ایرانی (توسعه و تبیین غذای ایرانی) با همکاری دبیر خانه علمی میز گردشگری خوراک ایرانی و کنگره صنعت رستوران خبر داد. 
 
مشارکت در برگزاری بیست همایش، نمایشگاه، جشنواره و سمینار حضوری و مجازی گردشگری خوراک در شهرهای مختلف ایران، برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه سالم و گردشگری خوراک ویژه بیماران بین‌الملل توسط دبیرخانه علمی میز گردشگری خوراک ایرانی و میز خوراک ملل بارویکرد آموزش مدیران بخش خوراک بیمارستان‌ها و به‌منظور افزایش مدت زمان ماندگاری بیماران خارجی، برنامه‌ریزی و هماهنگی تور سفیران گردشگری خوراک ایرانی با خودرو‌های کمپر و کاروان، تحت عنوان از پرشیا تا کارمانیا در مسیر کاریز در سه استان فارس، یزد و کرمان با همکاری ادارات کل گردشگری و تشکل‌های گردشگری و شهرداری‌های این استان‌ها با رویکرد تولید محتوای متفاوت و معرفی و احیای غذاهای بومی و محلی، برنامه‌ریزی برگزاری تور سفیران خوراک ایرانی با همکاری بخش خصوصی با خودروهای کمپر و کاروان از تهران تا شهر ترابزون کشور ترکیه با رویکرد معرفی فرهنگ و خوراک ایرانی با حضور سر آشپزان مطرح ایران و ترکیه توسط دبیرخانه علمی میز گردشگری خوراک ایران و ملل با همکاری تورساب ترکیه، برنامه‌ریزی برگزاری تور سفیران خوراک ایرانی با همکاری بخش خصوصی با خودرو‌های کمپر و کاروان در مسیر ارمنستان و در دو شهر سیسیان و ایروان با حضور سرآشپزان مطرح ایران و ارمنستان با رویکرد معرفی فرهنگ و خوراک ایرانی توسط دبیرخانه علمی میز گردشگری خوراک ایرانی و ملل با همکاری سفارت ایران در ارمنستان و فدراسیون گردشگری ارمنستان به عنوان رویدادهای انجام شده در حوزه کردشگری خوراک از دیگر اقدامات انجام شده طی یکسال گذشته است.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

 

بازگشت به صفحه نخست




کد: 14979 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۵ مهر بازدید: 917 ساعت: 9:17 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نگاه عمیق‌تر به رابطه گردشگری و صلح ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ شهريور
2 تسهیل صدور مجوز کسب و کار تنها برای هتل و بوم گردی‌ها ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
3 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
4 تعرفه گاز هتل‌ها و تأسیسات گردشگری تعیین شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ بهمن
5 رستوران‌های تهران نیازمند منوهایی غیر از کباب هستند/ تشکیل تیم ملی آشپزی ۱۴۰۲ جمعه ۱۴ مهر
6 دلایل ادغام برنامه های توسعه گردشگری و شهر سالم در کشورهای پیشرو ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۴ مرداد
7 گسترش همکاری‌های گردشگری ایران و تاتارستان روسیه ۱۴۰۲ شنبه ۳۰ ارديبهشت
8 غذاهایی که در حال انقراض هستند/ بی توجهی به برندسازی غذای ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
9 «پتله پلو» همدانی در فهرست آثار ناملموس کشور ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
10 آغاز به کار نمایشگاهی بدون بوی کباب! ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۹ بهمن
11 جزئیاتی از نمایشگاه گردشگری تهران/ ممنوعیت پخت‌وپز در نمایشگاه! ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۶ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توزیع چیپس، پفك و لواشك در بو‌فه مدارس ممنوع مدیركل سلامت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی آموزش و...

  کلسیم شیرهای پرچرب بیشتر است!؟ عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذ...

  عرضه غذاهای بسته‌بندی فاقد مشخصات ممنوع! معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت جزییا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کندوی عظیم عسل در سقف حمام خانه قدیمی پایگاه خبری لقمه: یک زوج در شهر «لیسترشایر» انگلیس یک کندوی عظیم عسل را در سقف خانه‌شان پیدا کردند.
ارتباط رنگ‌ها با غذا خوردن/ رنگ‌ها و وزن افراد رنگ‌ها روی عملکرد بدن ما تأثیرگذار هستند، به طور مثال بعضی از رنگ‌ها باعث بالا رفتن فشارخون افراد می‌شوند و ایجاد هیجان می‌کنند و بر عکس بعضی دیگر از رنگ‌ها باعث ایجاد احساس آرامش در افراد می‌شوند.
با گرفتن این رژیم های لاغری مرگتان حتمی است! تب لاغری تب تندی است. خیلی‌ها حال و حوصله وزن كم كردن طی چند ماه را ندارند و دلشان می‌خواهد یك‌شبه ره صدساله را طی كنند. از سویی نه می‌توانند جلوی خوردنشان را بگیرند و نه طاقت گرسنگی دارند...
خون در مدفوع نشانه چیست؟ وجود خون در مدفوع یا خونریزی‌های واضح از ناحیه مقعد دلایل زیادی دارد و خوشبختانه در بیشتر موارد هم بررسی‌های پزشکی نشان می‌دهد خطرناک نیستند و راحت با دارو یا جراحی برطرف می‌شوند ولی اهمیت تشخیص علت دقیق خونریزی آنقدر مهم است که به هیچ وجه نباید مراجعه به مطب پزشک را حتی یک روز هم به تعویق انداخت.