11 خدمت تغذیه‌ای استاندارد شده پس از تصویب تعرفه‌گذاری می‌شوند


رئیس انجمن تغذیه ایران از تصویب ایجاد سه رشته جدید در حوزه علوم تغدیه توسط وزارت بهداشت و ارایه 11 خدمت استاندارد شده تغذیه‌ای با تعرفه‌های جدید خبر داد.

به گزارش لقمه، دکتر حاجی فرجی با شاره به برخی فعالیتهای تخصصی انجمن تغذیه ایران گفت: این انجمن با همکاری متخصصان رشته‌های مختلف علوم تغذیه، سازمان جهانی بهداشت و تعدادی از صاحبنظران رشته تغذیه در خارج از کشور از سال 84 تاکنون اقدام به طراحی رشته‌های جدید و نوین در علم تغذیه و تدوین محتوای آموزشی آنان نموده است و در نهایت 7 رشته تحصیلی جدید در مقاطع تکمیلی را استخراج و به وزارت بهداشت پیشنهاد داده است.

رئیس دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: از بین رشته‌های پیشنهاد شده، خوشبختانه با ایجاد سه رشته توسط شورای عالی گسترش وزارت بهداشت موافقت شده و قرار است بهمن ماه امسال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اولین دوره از دانشجویان رشته‌های جدید را در مقاطع تکمیلی پذیرش نماید که جزییات آن بزودی منتشر خواهد شد.

وی افزود: رشته‌هایی مانند اپیدمیولوژی تغذیه، تغذیه بالینی و رژیم درمانی و تغذیه سلولی و مولکولی نیز از جمله رشته‌های پیشنهادی برای ایجاد در مقاطع تکمیلی هستند که در حال بررسی توسط وزارت بهداشت هستند.

رئیس انستیتو ملی تحقیقات صنایع غذایی کشور، مدیریت تغذیه بالینی بیماران بیمارستانی از طریق ارایه مشاوره تغذیه‌ای به بیماران و متخصصان معالج آنان، ارایه دستورالعملهای تغذیه‌ای برای بیماران بخش ICU را از دیگر اقدامات مهم انجمن تغذیه ایران عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: انجمن تغذیه ایران بصورت فعال در استانداردسازی خدمات متخصصان تغذیه با وزارت بهداشت همکاری نموده و حدود 11 خدمت تغذیه‌ای استاندارد شده را جهت تصویب به وزارت بهداشت پیشنهاد کرده است که با موافقت وزارت بهداشت و پس از تعیین تعرفه مشخص به کلیه گروه‌های مرتبط اعلام خواهد شد.

رئیس انجمن تغذیه ایران در ادامه به برخی مشکلات پیش روی فعالان حوزه تغدیه کشور اشاره و عنوان کرد: یکی از مهمترین مشکلات متخصصان تغذیه، عدم تناسب تعرفه با خدمات ارایه شده توسط آن است که این معضل ناشی از فقدان شناخت کافی از اهیمت این خدمات است. به عنوان مثال تعرفه در نظر گرفته شده جهت مشاوره یک متخصص تغذیه معادل ویزیت یک پزشک عمومی است که نه تنها تناسبی با کیفیت و طول مدت زمانی خدمت ارایه شده ندارد بلکه در بسیاری موارد هزینه‌های جاری دفتر کار متخصص تغذیه را نیز پوشش نمی‌دهد در حالیکه خدمات مشاوره‌ای این متخصصان باید با خدمات مشاوره‌ای روانشناسان مقایسه و معادل شود بنابراین انجمن تغذیه ایران، همواره از مسئولان تعرفه‌گذاری خدمات حوزه سلامت خواسته که در تعرفه خدمات تغذیه‌ای بازنگری جدی صورت گیرد.

وی افزود: از سوی دیگر متأسفانه گاهی شاهد تداخل حوزه‌های تخصصی برخی از رشته‌های پزشکی با حوزه تغذیه هستیم بطوری که برخی از همکاران پزشک به ویژه پزشکان عمومی با وجود اینکه حق درج عنوان تغذیه در تابلوی مطب را بدون گذراندن دوره‌های دانشگاهی مربوطه ندارند، در مطبها مشاوره‌های تغذیه‌ای ارایه می دهند و نظام ارجاع بیماران به متخصصان مربوطه را رعایت نمی‌کنند.

حاجی فرجی گفت: ورود برخی افراد فاقد صلاحیت و سودجو در حوزه مشاوره تغذیه که بصورت سنتی در جامعه وجود دارد نیز علاوه بر تهدید امینت غذایی افراد جامعه، عرصه فعالیت و اشتغال مناسب برای فارغ‌التحصیلان رشته‌های تغذیه را در کشور مختل نموده است.

رئیس انجمن تغذیه ایران در خصوص نقش کارشناسان تغذیه در طرح پزشک خانواده عنوان کرد: خوشبختانه بدلیل رویکرد پیشگیرانه و سلامت محور طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع، حضور یک کارشناس تغذیه در تیم پزشک خانواده پیش‌بینی شده است که علاوه بر اینکه بهبود شاخصهای تغذیه‌ای و کاهش سوءتغذیه را در جامعه به دنبال خواهد داشت باعث اشتغالزایی مناسب برای فارغ‌التحصیلان و کارشناسان علوم تغذیه خواهد شد.

وی در پایان اعلام کرد: این انجمن تاکنون توانسته 11 کنگره علمی سراسری را هر دو سال یکبار در کشور برگزار نماید.

دوازدهمین کنگره انجمن تغذیه ایران آبان ماه امسال برای اولین بار بصورت بین‌المللی در شهر اصفهان برگزار خواهد شد که علاقمندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص به پایگاه اینترنتی www.ata-nut.com مراجعه نمایند.

س.ح




کد: 1861 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۲ مهر بازدید: 2541 ساعت: 4:37 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دوازدهمین جشنواره ملی رسانه های دیجیتال برگزار می شود ۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۹ ارديبهشت
2 آمار پوسیدگی دندان در کودکان ایرانی نسبت به میانگین جهانی بالاتر است ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
3 کم توجهی به پیشگیری و سلامت دهان و دندان در کشور ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
4 برگزاری دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت دام و طیور ۱۳۹۲ سه شنبه ۸ بهمن
5 دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی دام، طیور و فرآورده‌های لبنی برگزار می‌شود ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۷ آبان
6 نمایشگاه شیرینی و شكلات امروز افتتاح می شود ۱۳۹۲ پنج شنبه ۲۱ شهريور
7 یلدا در کوچه های فقر ۱۳۹۰ چهارشنبه ۳۰ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عادات ممنوعه بعد از صرف غذا به خاطر اینکه باید به معده‌تان فرصتی بدهید تا غذای...

  مصرف نابجای ویتامین C و d نارسایی کلیه را به همراه دارد مصرف مداوم و بیش از حد ویتامینهای C و d سبب بروز ا...

  مراقب مسمومیت با آب باشید! آب مایه حیات است اما آیا نوشیدن زیاد آن برای بدن م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

داروهای ضد پیری وارد بازار می شوند یک پزشک انگلیسی می گویند داروهای ضد پیری که می توانند خطر بروز بیماری هایی مانند سرطان و زوال عقل و همچنین چروک پوست را کاهش دهند، به زودی به بازار عرضه می شوند.
راه های مقابله با کودکان پُرخور و شکمو با شیطنت دستش را به سمت ظرف شیرینی‌ روی میز، دراز کرد. یک نگاهش به در بود که یکدفعه مادر وارد اتاق نشود و نگاه دیگرش به شیرینی‌های داخل ظرف که از عصر تا حالا دلش را برده بود! تا آمد یکی از آن شیرینی‌های بزرگ شکلاتی را که با ترافل‌های رنگی تزئین شده بود، بردارد سر و کله مادر با ابروهای درهم رفته و یک جیغ بنفش پیدا شد که می‌گفت: «آخه من با این شکم سیری‌‌ناپذیر تو باید چکار کنم؟!» حتما شما هم با چنین صحنه‌‌هایی مواجه شده‌اید.
دلیل بلاتکلیفی 17 ساله قانون یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی چیست؟ پایگاه خبری لقمه: «قانون یکپارچه سازی اراضی کشاورزی» سال 85 تصویب شد، اما روز گذشته رئیس سازمان امور اراضی کشاورزی، 17 سال پس از اجرا نشدن این قانون، از وجود اشکال در شیوه‌نامه اجرای قانون خبر داد.
آشنایی با انواع گرسنگی گرسنگی احساسی است که معمولا به طور ناگهانی و به همراه ولع خوردن بروز می‌کند و البته انواع و اقسام مختلفی دارد.علاوه بر گرسنگی فیزیکی واقعی که به دلیل نیاز بدن به مواد غذایی ضروری بروز می‌کند انواع گرسنگی‌های دیگر نیز وجود دارد که بیشتر ذهنی هستند تا نیاز واقعی بدن.